To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

pum - Pią 19 Lip, 2013

MoRToN napisał/a:
Nie irytuje was jak gość z za waszych pleców wyrywa lewym wolnym tylko po to aby spróbować się wbić 5 aut wcześniej ?

nie bo zwykle jadę tym lewym wolnym do końca... irytuje mnie raczej jak jadę tym stojącym (;)), a banda kretynów nie potrafi pojechać do końca tylko musi się wbić 15m za wcześnie...

M - Pią 19 Lip, 2013

MoRToN napisał/a:
M napisał/a:

Natomiast nie ma nic niedozwolonego w jechaniu lewym pasem do zwężki

Oczywiście, ze tak i jestem jak najbardziej za tym.

Nie irytuje was jak gość z za waszych pleców wyrywa lewym wolnym tylko po to aby spróbować się wbić 5 aut wcześniej ? Później połowa nie chec go wpuścić i jedt dupa większa niż była. Gdyby każdy potrafił jeździć na suwak to by nie było problemu no ale jest jak jest

Co innego to jest cwaniaczenie np na łopuszańskiej na dojezdzie do jerozolimskich w prawo gdzie pas ktorym jedziesz nie jest do tego przeznaczony.
Inną jest sytuacja gdzie dwa pasy w jednym kierunku schodzą się w jeden.

kamil - Pią 19 Lip, 2013

+1 Pum
MoRToN - Pią 19 Lip, 2013

hehe no można i tak :)

Ja jak juz stane w kolejce to raczej stoje, nie kombinuje (a pozniej sie gotuje..;) )

faldzip - Pią 19 Lip, 2013

niestety sytuacja jest patowa - jechanie do konca konczy sie czekaniem pol godziny, az cie ktos wpisci albo wepchnieciem sie na sile, bo przeciez kazdy ma cie za cwaniaka, bo nie odstales swojego w kolejce, a jesli, ktos sie zlituje i wpusci, to sie wepchnie zaraz 10, wiec zaden nastepny kierowca widzac to nie chce juz nikogo wpuscic i wracamy na poczatek...
M - Pią 19 Lip, 2013

Jakoś na zachód od Polski się to udaje więc zakładam ze to kwestia mentalności ludzi.
anjas - Pią 19 Lip, 2013

ja mam inne doświadczenia, jadę do końca, wrzucam grzecznie kierunek i czekam. Zawsze ktoś wpuści.
Ale NIE WPIERDALAM się na siłę, bo to powoduje agresję i efekt odwrotny od oczekiwanego.

faldzip - Pią 19 Lip, 2013

M napisał/a:
Jakoś na zachód od Polski się to udaje więc zakładam ze to kwestia mentalności ludzi.

calkowita masz racje, wlasnie o to mi chodzilo, ze u nas nie da sie tak po prostu, ze raz z prawej a raz z lewej, bo kazdy musi sie wepchnac i byc tym jeszcze jednym ostatnim, ktory zdarzyl.
anjas, ja staram sie jezdzic tak, zeby nikomu nie przeszkadzac na drodze, zawsze staje, wlaczam kierunek i czekam ale czasem juz mnie wkurwia, ze od 10 minut kazdy kombinuje jak tu zrobic zeby Cie nie wpuscic, bo jestes burakiem cwaniakiem.

Kamill - Pią 19 Lip, 2013

Eh nie ma to jak depnąć ogniem po azylu i wjebać się na sam przód korka :faja:
anjas - Pią 19 Lip, 2013

faldzip napisał/a:
ale czasem juz mnie wkurwia, ze od 10 minut kazdy kombinuje jak tu zrobic zeby Cie nie wpuscic, bo jestes burakiem cwaniakiem.

kurcze, od 5 lat nie miałem takiej sytuacji. Zawsze wpuszczają.
Moim zdaniem bardzo sie pod tym względem poprawiło.

Jakarti - Pią 19 Lip, 2013

anjas napisał/a:
ja mam inne doświadczenia, jadę do końca, wrzucam grzecznie kierunek i czekam. Zawsze ktoś wpuści.

+1 dokladnie tak.
chociaz widze, ze to co mowilem kiedys jednak jest prawda. w C1 nie przychodziło mi do glowy, ze "a jeszcze wyprzedze tego i tego" :D

M - Pią 19 Lip, 2013

Wpuszczaja chyba ze baba to nie bo klapki na oczach ma jak kon,
poprawilo sie bardzo duzo ale jeszcze drugie tyle przed nami. Prawdziwa dzicz to jest np w bulgarii.
Ostatnio obserwuje starzejacych sie panow w czarnych touaregach czy jak to sie pisze, cisnieniuja tak jakby gonili za swoim ostatnim wzwodem.

Anonymous - Pią 19 Lip, 2013

M napisał/a:
Prawdziwa dzicz to jest np w bulgarii.

eee tam,ja bardzo lubie tzw "bałkański styl jazdy" ,trzeba go zaakceptowac i dostosowac sie czyli huuuurrrra i ogień do przodu !!!

Mucha - Pią 19 Lip, 2013

M napisał/a:
Prawdziwa dzicz to jest np w bulgarii.

Chyba sie cos zmienilo od 2 lat w takim razie. bo akurat w Bulgari bylo super w porownaniu do Wegier, Rumunii i Polski...

arssss - Sob 20 Lip, 2013

http://natemat.pl/68679,s...aprawde-wszyscy

smacznego ;D