Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
was79 - Pon 07 Lip, 2014
dzik napisał/a:
Później do vana biorą diesla żeby mniej palil a van sam z siebie pali więcej przez aerodynamikę budki z hotdogami.
Masz rację. Powrót z Geoparku w weekend mnie zdołował fest, nie chciał gnojek zejść niżej, chyba będę bluemotion reklamował:
M - Pon 07 Lip, 2014 Wojtek jaki Ci wychodzi taki realny zasięg? 1200?was79 - Pon 07 Lip, 2014 Zależy oczywiście od warunków i stylu jazdy. Na trasie 1000-1100 da radę bez problemów. Więcej to już głaskanie. Z Zatonu tez wróciłem na jedno posiedzenie, bez przerw M - Pon 07 Lip, 2014 O to ładnie. Ja na trasie do CRO miałem jakieś 980km zasięgu
Ale np taki pasek z 1600km zasięgu to marzenie was79 - Pon 07 Lip, 2014 jeździłby, a to bym nakleił na klapę
dzik - Pon 07 Lip, 2014
was79 napisał/a:
dzik napisał/a:
Później do vana biorą diesla żeby mniej palil a van sam z siebie pali więcej przez aerodynamikę budki z hotdogami.
Masz rację. Powrót z Geoparku w weekend mnie zdołował fest, nie chciał gnojek zejść niżej, chyba będę bluemotion reklamował:
Ropa ci mózg zalała. To van? Jeśli tak to kombi by spaliło mniej. Czytaj ze zrozumieniem, całymi zdaniami, jak w trzeciej klasie.Jakarti - Pon 07 Lip, 2014 Kamill - Pon 07 Lip, 2014
anjas napisał/a:
Walle napisał/a:
co wypasione auto premium klasy średniej
premium czy średniej?
TakM - Pon 07 Lip, 2014 Wyłączam internet, nie mogę tego czytać, to nie na moje nerwy
anjas - Pon 07 Lip, 2014
Kamill napisał/a:
anjas napisał/a:
Walle napisał/a:
co wypasione auto premium klasy średniej
premium czy średniej?
Tak
was79 - Pon 07 Lip, 2014
dzik napisał/a:
was79 napisał/a:
dzik napisał/a:
Ropa ci mózg zalała. To van? Jeśli tak to kombi by spaliło mniej. Czytaj ze zrozumieniem, całymi zdaniami, jak w trzeciej klasie.
Czytam ze rozumieniem i dodatkowo unikam inwektyw. Dlatego nie zniżę się do Twojego poziomu dyskusji.M - Pon 07 Lip, 2014 Ja właściwie to się zastanawiałem skoro wasa auto ma dużo większy opór powietrza do paska to gdzie są te paski której palą mniej? Ze sprita wcale to nie wynika.
Turan wcale duzo wiekszej powierzchni niema, auto jest wyzsze ale powierchnia czołowa - czy ja wiem?
Argumentow personalnych nie komentuje.kosmita - Pon 07 Lip, 2014 Paski są przeładowane prestiżem, dlatego palo więcej.
Taka ciekawostka w pasku z takim samym silnikiem jak mam w Caravelle jest krótsza skrzynia PiTT - Pon 07 Lip, 2014 a ktos twierdzil ze paski malo pala?
ci ktorzy kupuja diesle widocznie cisna je w trasie i spalanie sie generuje
c5 hdi mojego ojca pali w trasie przy 140-150 ok. 4l.
nowe diesle pewnie blizej 6-7... ewenementem byl lex gdzie 2.2d spalal w trasie ponad 8l.
najlepszy przyklad ze spritmonitor jest gowno warty, to porownanie spalanie Dzika i moje
u niego wychodza magiczne wyniki w miescie a u mnie 11 trzeba liczyc, ale wynika to wylacznie z tego ze mam 4km do roboty
trasa ok 500km z boxem na dachu, bez autostrad, predkosc do 130 i srednie 7.7
trasa poza miastem predkosci do 130 bez boxu, wyszlo 7.1
jak ktos lubi zamulac to przy 90 pojawia sie ok 5
zreszta o czym tu dyskutowac... Kamil szuka vana dla ojca M - Pon 07 Lip, 2014 Ale ty masz benzyne przeciez, mowimy o pasku w dieslu