moze nie rok temu, ale było z 4 razywas79 - Śro 14 Sie, 2013
KarQ napisał/a:
Pytanie do expertów,
przymierzam się do zakupu Insigni i wszystko byłoby dla mnie jasne, gdyby nie silnik w niej zainstalowany - mowa o 1.8 140KM.
Ze względu na to, że autem będzie jeździła głównie żona i w 95% po mieście nie chcę się pakować w diesla, żeby uniknąć niepotrzebnych napraw.
Porównywalne doładowane benzyny wychodzą 10-12k więcej i jest ich jak na lekarstwo, stąd też odpadają.
Miał ktoś styczność z Insignią z takim motorem? Obawiam się totalnego muła ze względu jna masę auta
Insignie sie psujo, do kombi kobieta nic nie zapakuje, bo to ma 1.5 m zderzak z tylu.KarQ - Śro 14 Sie, 2013 Właśnie brnę przez ten temat: http://forum.vectra-unlim...=59380&page=133 i jestem pod wrażeniem awaryjności
Przewertowałem 30 stron od końca i problemy dotyczą doładowanych benzyn, CDTI przewija się rzadziej, ale jest. Problem z 1.8 był póki co jednostkowy, ale wynika to z małej popularności tego motoru.
Drugi wariant to Octavia ale musi mieć motor CR, bo powtórki z Passata już nie będę miał, jednak w obecnej chwili nie ma ani w Master1 ani w ALD takiej wersji.kamil - Śro 14 Sie, 2013 no i waga. Podobno lichy ten silnik i wysokie spalanie. Ja w ogóle ominąłbym ten model Opla.
No i to co mnie najbardziej irytuje w tym kombi to światła, które są duplikacją jak otwiera się bagażnik. Wygląda jak akceptacja projektu, a po wykonaniu fury nagle się kapneli, że jak otwierasz bagażnik to fura nie ma tylnych świateł. Dopasowują więc wewnętrzne, byle jakie prostokątne. Anonymous - Śro 14 Sie, 2013
Michał napisał/a:
moze nie rok temu, ale było z 4 razy
kajam się ;]KarQ - Śro 14 Sie, 2013 kamil, jestem ograniczony tym co oferują firmy poleasingowe, a tu największy wybór w +/-50brutto jest w Insigniach, Octaviach, Mondeo. Do fordów jestem zrażony, więc ostatni odpada i dlatego jestem lekko w kropce.
Jak się wqrwię to wezmę Doblo JTD ze znikomym przelotem kamil - Śro 14 Sie, 2013 no tak...ale masz jeszcze avensisy, może coś z koncernu PSA ? Octa spoko mechanicznie, ale środek... Kurde...Faktycznie masz problem PiTT - Czw 15 Sie, 2013 accorda nie wyrwiesz w takich pieniadzach?
a moze mazde 6?
moj sasiad ma insignie i jest zadowolony, tylko on ma jakas mocniejsza wersje
slyszalem od wielu osob ze mocno narzekali na awaryjnosc
w takim budzecie chyba bym szukal jakiegos japoncaKarQ - Czw 15 Sie, 2013 Srodek ma poprawny bez fajerwerkow. Auto z przeznaczeniem do pracy w charakterze woła, wiec topowych wersji aż szkoda. Octa bazuje jeszcze na starych sprawdzonych rozwiązaniach, co daje mozliwosc jazdy bez problemow.
PiTT, wszystko sporo powyzej zakladanego budzetu, a Avensisy mi nie leżą.
http://master1.pl/katalog/carInfo.php?id=13022kamil - Czw 15 Sie, 2013 więc jak ma być do pracy to octa.KarQ - Czw 15 Sie, 2013 A co do PSA to oglądałem jeszcze C5 - 130.000 przelotu a środek szczochrany strasznie.
Insignia wizualnie bardziej mi się podoba, jednak jeszcze przegrzebie tematy o ich awariach.PiTT - Czw 15 Sie, 2013 c5 spoko, ale jak mial zajechany srodek to musialbyc kosmiczny przelot albo uzytkownik
z tego co pamietam to w tych c5 wnetrza wygladaja jak nowe nadal przy wiekszych przelotachMichał - Czw 15 Sie, 2013 Z nudow stwierdziliśmy ze jedziemy nad morze, za godzine wsiadamy w fure i wio do debek. W zwiazku z tym mam dwa pyytania.
1. Ktoredy jechać?
2. Jak żyć ?KarQ - Czw 15 Sie, 2013 Wszyscy z którymi ostatnio rozmawiałem qrwili na zjazd w Trójmieście.
Ja jechałem do Sopotu krajową 7-ką i też był sajgon, więc reguły ni ma.
Pitt, kiera i gałka przykuły moją uwagę, reszta była ok. Poza tym w kilku berlingo osobowych z przebiegami 100-130tyś było podobnie.Anonymous - Czw 15 Sie, 2013 ostatnio Olsztynek Gdynia 3 korki , wczoraj na powrocie już tylko 2