To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

PiTT - Wto 20 Sie, 2013

i slusznie koorwa bo inaczej sie nie naucza ze nie napi@rdala sie przez przejscia bez opamietania :)
myslisz ze powinni raczej wysylac listy z prosba o przestrzeganie przepisow?
:D
pytanie czy oni sa tez na jakims sprzecie ktorym moga Cie dogonic czy z buta... bo to chyba nie jest problem zeby im pi@rdolic na rowerze :D

ps. widzialem Cie kiedys jak napierdzielales skrzyzowanie Rzeczypospolitej/Wilanowska na czerownym i oczywiscie bez schodzenia z roweru :)
taki cwaniak jestes? :D ciekawe co by bylo jakbys nie zauwazyl goscia ktory postanowil sobie jechac rano bez swiatel i z wieksza predkoscia... zakladam ze byloby podobnie jak na tym starszym filmiku z arabami :lol2:

kamil - Wto 20 Sie, 2013

ziom, tam masz 4 ścieżki rowerowe i pasy szerokości 20 m. Nie wiem dla czego nie ma tam dodatkowej lampki dla rowerzystów - pewnie dlatego, ze ta część skrzyżowania jeszcze nie remontowana i brak chajsu... chodzi o to, ze wykorzystują to służby porządkowe żeby wyłudzić kase...

Patrole rowerowe... tak czy siak przed mandatem uratowało mnie czerwone światło. Ale i tak chuje podjechali i pytali się czy zsiąde z roweru i go przeprowadzę czy przejadę ? (Domniemanie wykroczenia - WTF !!!!!) Więc się spytałem czy jak idzie do naczelnika to zazwyczaj donosi na kolegów ????

PiTT - Wto 20 Sie, 2013

spi@rdalaj!

:rotfl:

M - Wto 20 Sie, 2013

Ja nigdy nie schodze ale dla wlasnego bezpieczenstwa przejezdzam z predkoscia piszego przez przejscie. To jest martwy przepis gdy nie ma sciezek.
Kamill - Wto 20 Sie, 2013

M napisał/a:
Ja nigdy nie schodze ale dla wlasnego bezpieczenstwa przejezdzam z predkoscia piszego przez przejscie. To jest martwy przepis gdy nie ma sciezek.

Ja robie tak samo, osłaniam się pieszymi przechodzącymi przez pasy ;D Już nie jeden taksówkarz chciał mnie z premedytacją rozjechać, ruszając na zielonej strzałce prosto we mnie, mimo że to było tempo spacerowe, a nie najazd na pełnej bombie na migającym zielonym jak to mają przy jeffsie ludzie w zwyczaju.

PiTT - Wto 20 Sie, 2013

ja tez zwalniam i powoli jade przez pasy
czyli tam gdzie jest sciezka rowerowa mozna jechac a tam gdziej jej nie ma trzeba schodzic? takiej wersji sie trzymam

mi - Wto 20 Sie, 2013

nie znam miejsca (co dość oczywiste), ale czy nie można tam się jakoś fajnie z tymi czereśniakami pościgać na rowerku? Chociaż i tak by im się pewnie nie chciało dup ruszyć i spróbować dogonić kogokolwiek...
kamil - Wto 20 Sie, 2013

Wiesz, myślę, ze nie jeden koleś na szosie im spokojnie urywa pokazując palec :)

Tam akurat nie ma żadnych przeciwskazań by nie przejeżdżać. Po prostu zabrakło kilka tysi na kilka litrów farby i dwa sygnalizatory.

Ja zawsze przejeżdzam przez pasy, czy to dla pieszych, czy dla rowerów z ograniczonym zaufaniem i prędkością. Nigdy pełną bombą.

Teoretycznie Straż Miejska jest od pilnowania porządku a w praktyce jest tak, zę się jebani czają za słupem i krzakiem i wlepiają mandaty - bo tak najprościej.

qbus - Wto 20 Sie, 2013

Potrzebuję się w pt na 12:00 dostać na Kołobrzeską w WWA, ktoredy najlepiej? Mysle sobie wyjechac ok 5 od siebie wiec bede pewnie dojezdzal 9-10 do Warszawy.
Kamill - Wto 20 Sie, 2013

Teraz jest maly ruch na miescie, możesz spróbować tak jak prowadzi mapa.targeo.pl. Chyba że ktoś jechał i może polecić odbicie w prawo na Piaseczno przed Jankami ?
M - Wto 20 Sie, 2013

Załadujesz się wtedy na korek w raszynie.
Zrób tak żeby do rogatek warszawy dojechać na 10-11godzinę, jak już wszyscy dojadą do pracy.
W mszczonowie bym odbił na A2 i dojechał na miejsce od dupy strony wisłostradą :)
ale to przy założeniu dojechania do wawki na 11stą bo inaczej tam będziesz stał.

kamil - Wto 20 Sie, 2013

Katowicką na Piaseczno. W Piasecznie na ul. Puławską do Dolinki Służewieckiej. Potem w prawo w Al. Wilanowską i do końca aż pod pałac w Wilanowie. Skręcasz w lewo w Wiertniczą i potem w lewo w Okrężną (zaraz za Orlenem/TVN) i w prawo w Kołobrzeską
PieQt - Wto 20 Sie, 2013

qbus napisał/a:
Potrzebuję się w pt na 12:00 dostać na Kołobrzeską w WWA, ktoredy najlepiej? Mysle sobie wyjechac ok 5 od siebie wiec bede pewnie dojezdzal 9-10 do Warszawy.

a nie możesz przyjechać w przyszłym tygodniu ;-)

PiTT - Wto 20 Sie, 2013

kamil napisał/a:
Katowicką na Piaseczno. W Piasecznie na ul. Puławską do Dolinki Służewieckiej. Potem w prawo w Al. Wilanowską i do końca aż pod pałac w Wilanowie. Skręcasz w lewo w Wiertniczą i potem w lewo w Okrężną (zaraz za Orlenem/TVN) i w prawo w Kołobrzeską

najwiekszy kociol chyba jaki jest mozliwy... czemu nie lubisz kolegi? :D

najlepiej: Piasteczno - Konstancin - Powsin - ul. Przyczułkowa do Wiertniczej i jesteś na miejscu

najgorszy syf zawsze będziesz miał od Janek do Centrum i na Puławskiej, wiec ja bym objechal to wlasnie od Konstancina gdzie korki są w zasadzie tak do 10 rano max.

z Katowickiej musisz odbic na swiatlach na poziomie centrum Maximus (Al. Katowicka 62 Nadarzyn) - tam dajesz w prawo i tniesz do Magdalenki (przez Sekocin i Lesznowole), caly czas prosto, Piaseczno tez prosto przez skrzyzowanie, w Konstancinie na rondzie w lewo i caly czas prosto do Wiertniczej, banalnie prosta droga ;)

qbus - Wto 20 Sie, 2013

To komu mam zaufac? :)

Ja nie będe jechał Katowicką tylko od Radomia.