To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Hothatch ogłoszenia

Kamill - Pon 28 Sty, 2013

Odpuście sobie kupowanie aut w pl z ogłoszenia, problem z głowy :)
siema - Pon 28 Sty, 2013

Kamill napisał/a:

Podrzuć no tego linka na auta z Holandii, o których pisałeś ;)

Anonymous - Pon 28 Sty, 2013

siema napisał/a:
Kamill napisał/a:

Podrzuć no tego linka na auta z Holandii, o których pisałeś ;)

o to to

Kamill - Pon 28 Sty, 2013

www.autapowypadkowe.eu, ceny trochę wyższe niż na mobile.de, ale ja mam stamtąd pewny transport pod dom bez większego angażowania mnie w to.
roj - Wto 29 Sty, 2013

Cartoon napisał/a:
http://moto.allegro.pl/opel-corsa-gsi-klatka-kjs-rajdowy-okazaja-i2958394108.html
http://otomoto.pl/honda-c...-C27608131.html

http://otomoto.pl/honda-c...-C27608131.html
http://moto.allegro.pl/op...2958394108.html

szybki wywiad.
gdyby oba były do kupienia za powiedzmy 6500 to który lepszy i czemu do taniego upalania (nie pod rajdy dziurawe, pod track day raczej)?
civic wiadomo lepszy ale corsa mocniej doinwestowana raczej i dużo kół/opon do tego.
jak eksperci myślą?

Kamill - Wto 29 Sty, 2013

Ja bym pojechał i obejrzał oba. Może się okazać że któryś mocno różni się z opisem więc sprawa sama się wyjaśni. Ja bym tak zrobił. Obejrzyj jak klatka jest zrobiona, tego już nie poprawisz.
Rasputin - Wto 29 Sty, 2013

Ja bym brał Corse. Jeżeli opis z aukcji jest prawdziwy to cena jest mega promocyjna. Jakbyś chciał zrobic remont silnika,klatke,kubły,te wszystkie dodatkowe opony,felgi,poliwęglany, zawiasy, wmocnić budę itp to wyszło by 3 lub 4 razy więcej. Przy takim setupie waży pewnie ona tyle co Fiesta i ma 30ph więcej więc musi to zapierd.alać.
A Honda jest dośc długo upalana w Wawie(pamiętam ja z Marywilskiej),lubi wpieprz.ać olej i mało gratów do niej. No i jeździła w KJS'ach w AK Centrum a tam sa takie dziury,że jedynie terenowe auta tam dają rade.
Ciekawe z którego roku jest ta Corsina :]

Edit. Przeczytałem opis Hondy i w sumie nie głupia tez to opcja. Aczkolwiek ja to lubie takie stare hothatch'e jak Corsa :faja:

roj - Wto 29 Sty, 2013

Kamill napisał/a:
Ja bym pojechał i obejrzał oba. Może się okazać że któryś mocno różni się z opisem więc sprawa sama się wyjaśni. Ja bym tak zrobił. Obejrzyj jak klatka jest zrobiona, tego już nie poprawisz.

to ja skoczę do Kobyłki luknąć civica a Ty skoczysz do Kolbuszowej zobaczyć Corsę :D
Rasputin napisał/a:
Honda jest dośc długo upalana w Wawie(pamiętam ja z Marywilskiej

no to już jakieś info.
Do civica miałbym od razu dodatkowy koplet felg i opony, corsa ma 14 więc tylko dobrodziejstwo od sprzedającego. no i nie wiem jak z częściami do takiej starej corsy bo do civica raczej nie problem. :>

A 14" slick jest dostępny ? Nie wiem gdzie jest kolbuszowa :) Może ktoś kto blisko mieszka by podjechał obejrzeć dla ciebie.
Rasputin - Wto 29 Sty, 2013

Kamill napisał/a:
A 14" slick jest dostępny ?

Zioom, jest nawet w 13'(sam mam dwa komplety) i 12' (dla maluchów i miniaców).

roj - Wto 29 Sty, 2013

Kamill napisał/a:
A 14" slick jest dostępny ? Nie wiem gdzie jest kolbuszowa :) Może ktoś kto blisko mieszka by podjechał obejrzeć dla ciebie.

pojęcia nie mam o sliku 14 (pewnie google wie ;) ) , w 15 calach mam 6 sztuk r888.
Kolbuszowa k. Rzeszowa >260 km
A civic 26 km ode mnie.
no jakby ktoś blisko był to spoko.
ale na razie chodzi mi o weryf. na podstawie ogłoszeń. Czy klatki wyglądają ok? które fotele lepsze / więcej warte, pasy czy dobre, czy dobrze zamocowane, jak z częściami do corsy itp itd.

Corsa ma sporo więcej przeróbek, klatki w obu wygladaja ok, ale w hondzie niewiele widać. W corsie bardzo ciasno spasowana i ma zastrzały do kielichów. Więcej jej nie potrzeba. Pasy tylko corsa u kierowcy ma 3", reszta to jakieś zbiory. Honda ma słabo zamocowane naramienne, za ostro idą w dół.
W hondzie fajne fotele jeżeli rzeczywiście nowe.
Tylko tak, honda ma z tylu niezależne zawieszenie, corsa belke (chyba że sie mylę). Na pewno honda bedzie się przez to przyjemniej prowadzić.
Mimo że w hondzie jest gwint, to jak był juz troche używany może sie wylać niespodziewanie bo to ta technix, z drugiej strony na ułężu dość dobrze sie sprawował w e36 i jest tani, nie serwisuje się go tylko kupuje nowy.
W hondzie masz poliuretan juz wszedzie i nowy wydech, więc nie bedziesz musiał pod auto zaglądać jak jest zrobione ok.
Wg mnie corsa klase niżej, ale lepiej przygotowana. Jeżeli nie masz zamiaru nic z autem robić tylko jeździć to może warto wziaść corse. Jak chcesz coś podłubać jeszcze to może honde, większe perspektywy.

roj - Śro 30 Sty, 2013

czyli w sumie dwa głosy na corsę póki co.. :faja:

z tyłu tam jest belka oraz hamulce bębnowe..

ktoś miał do czynienia z corsą A?
jak jest z częściami?

w sumie fura naprawdę wygląda fajnie tylko jej unikalność (ze względu na wiek) mnie trochę przeraża :>

M - Śro 30 Sty, 2013

Roj,

- O ile silnik nie jest zamordowany to wchodziłbym w hondę.

- Opla nigdy nie miałem, ale honda na zadnym upalaniu sie nie zepsuła, nic przy niej nie robilem oprocz wymian olejów u Włodzia i dodawania nowych zabawek.

(nota bene ten samochód przez prawie 10 lat jak go mam miał tylko awarię w układzie zapłonowym - koszt naprawy 200zł.

-dostępność gratów i zabawek jest potężna

roj - Śro 30 Sty, 2013

no to 2:1

szkoda, że ta corsa nie stoi gdzieś blisko wwa :wall:

spróbuję dziś na forum corsy zobaczyć co i jak