To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Kamill - Pią 11 Lip, 2014

Jakarti napisał/a:
ford fiesta
kto ma doświadczenia? :D (Kenet? Cartoon? PPik? )

silnik 1.4 Duratec - ten nowszy, od 2012.
spalanie, prowadzenie i inne pierdoły. mowa o nowym aucie.

Ja miałem 1,6 i jeździłem Kenetowym 1,4.
1.4 jedzie dołem i mało pali, górą nic nie jedzie. 1.6 znowu dołem idzie jak 1.4, a im wyżej się kręci tym już tylko lepiej, jest w miarę dynamiczny i chętnie kręci się na obroty, ale znowu mi palił po mieście z 9L+ i na trasie jak leciałem 140+ tak z 7-8, może z faktu że tak przyjemnie się go kręciło w górę.

Cartoon - Pią 11 Lip, 2014

spalanie mojej mk7 1,4 duratec https://www.spritmonitor.de/en/detail/501283.html
Jakarti - Pią 11 Lip, 2014

o to prawie identyczny
a czy ktos sie orientuje czym sie rozni ten 1.4 sprzed 2012 i 1.4 po 2012? bo rozdzielają to wszędzie
Ty masz jakąś wyczesano wersje :D

pP - Pią 11 Lip, 2014

jak Ci mowiłem, prowadzenie super, miejsca sporo, bagar mały ale wiadomo to auto miejskie, moja zonka mam 1,1 i raczej idź właśnie w 1.4 bo pali tyle samo a jedzie lepiej
pcs - Pią 11 Lip, 2014

Kup cos z turbo bo inna jazda nawet w takim malym np. twingo/ clio z 1,2 turbo

moja partnerka jezdzi twingo gt od prawie 4 lat (kupila 2 latka) w aucie sie nigdy nic nie zepsulo, nigdy nie wzial grama oleju, jest dynamiczne, niezwykle pakowne bo z tylu sa 2 fotele niezaleznie przesuwane i skladane. Po tych 6 latach wogole nie widac zuzycia w srodku. Auto ma twardy zawias (bo to GT), wiec jak trzeba komfortu to raczej clio z tym silnikiem. Pomijak porownanie do sporta :) ale do 1.6 NA 110km 1.2 turbo wypada sporo lepiej w codziennym uzytkowaniu.

Walle - Pią 11 Lip, 2014

jak się nie zepsuło, to się zepsuje. Wolałbym sprawdzone wolnossące 1.6 od jakichkolwiek ekoturbodownsajz motorów.
M - Pią 11 Lip, 2014

W samochodzie NA popsuć się może tyle samo rzeczy co w turbo, no może z wyjątkiem turbiny.
was79 - Pią 11 Lip, 2014

Michał - Pią 11 Lip, 2014

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
M - Pią 11 Lip, 2014

:lol2:
Cartoon - Pią 11 Lip, 2014

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
oplułem monitor :D

PiTT - Pią 11 Lip, 2014

zgadzam sie z pcs'em
tym bardziej ze to fura do miasta to niech chociaz idzie momentem :D
nowa fura na gwarancji to co za roznica czy sie turba lub kompresor zepsuje... od tego jest gwarancja ;)

pcs - Pią 11 Lip, 2014

toc jest fiesta 1,0 ecoboost na pewno bedzie mega fajniej jezdzila niz 1.4

nie wiem jak trwalosc, na pewno renault 1.2 tce 100km jest nie do zachetania, moje Twingo nie jest tu wyjatkiem

Kamill - Pią 11 Lip, 2014

siema napisał/a:
Słuchaj ekspertów z internetu, oni Ci powiedzą co Ci się podoba ;D

Pojedzie, pokręci sobie pokrętłami, sam się przekona czy mu odpowiada czy nie. Wszystkie postawione wymagania ten sprzęt spełnia.

PiTT - Pią 11 Lip, 2014

to prawda, zreszta Kubsonowi juz to mowilem
musi kazde auto wymacac i pierdnac w fotel
to co mu najbardziej podpasuje to kupi