To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

roj - Sob 05 Paź, 2013

dzik napisał/a:
A tutaj pewien test Poczty Polskiej jaki sobie w pracy zrobiliśmy, sprawdzamy ich algorytm.

:lol2: :lol2: :lol2:

PiTT - Sob 05 Paź, 2013

aha, czyli przeszkadzał Ci w wolniejszej jeździe... w sumie wszystko układa się w sensowną historię :rotfl:
tak myślę że chyba bardziej mnie wkoorwiają narwańcy walącymi długimi żeby im koniecznie NATYCHMIAST zjechać, niż jakieś dziadki ciągnące się lewym pasem... zawsze mogę ich wyprzedzić prawym
za to na takiego rajdowca od długich, jedyna rada to polecenie za nim i trzymanie mu się na ogonie z jednoczesnym atakowaniem długimi żeby sam zjechał... a wiadomo że to juz jest niebezpiecznie i nieprzepisowe ;)

roj - Sob 05 Paź, 2013

lewy pas jest do tego żeby wyprzedzić kogoś kto jedzie prawym. nie żebym nim jeździć - jeśli prawy jest wolny.
nie nam oceniać czemu ktoś się spieszy. może 95% to chęć jazdy szybciej ale niech będzie 5 % ludzi, którzy cisną bo jest to dla nich być albo nie być z jakiegoś powodu.
jak widzę kierowców którzy specjalnie blokują kogoś komu się spieszy to jestem za spychaniem ich do rowu.

PiTT - Sob 05 Paź, 2013

hmm... no to mam wrażenie że Panowie po mieście nie jeździcie w ciągu dnia
jaki lewy do wyprzedzenia??
widzieliście miasto w godzinach szczytu albo nawet po?
zakładam niech to będzie trasa łazienkowska, masz 3 pasy i nawet jak ewidentnie widać że wszystkie pasy są zapchane to Ci sprawiedliwi za wszelką cenę chcą zgonić marudera przed sobą... to nic ze auto przed znowu jedzie ktoś inny, nauka musi być i już
nie przekonuje mnie gadka w stylu lewy jest do wyprzedzania... a miasto jest to spokojnej jazdy a nie zapi@rdalania
żeby nie bylo, sam jak jade spokojnie to jezdze skrajnymi prawymi... ale to tez nie ma znaczenia bo wiele razy widziałem narwańców co podjeżdzali pod zderzak bo oni się śpieszą i to inni mają się do nich dopasować... zakładam że do pierwszej stłuczki tak będą jeździć, czas zweryfikuje i tego jestem w 1000% pewny, wiem to po przykładach znajomych ;)
ja zawsze i tak preferowałem skrajny prawy bo był najszybszy :D

roj, zapewne znasz typ "śpieszącego" który za wszelką cenę Cię wyprzedza żeby za chwile skręcić w uliczkę... na takich typów nie mam słów, nie wiem co trzeba mieć we łbie... zapewne nie wiele i tylko szczątki jakiś przebłysków z gier komputerowych

roj - Sob 05 Paź, 2013

PiTT napisał/a:

ja zawsze i tak preferowałem skrajny prawy bo był najszybszy :D

co tylko pokazuje jak ludzie nie ogarniają.
ja nie pisałem o jakieś konkretnej scenerii czy sytuacji.
wszędzie gdzie jest więcej niż jeden pas w jedną stronę i ktoś jedzie szybciej (chyba, że jest korek no to chuj) to można puścić tego co jedzie szybciej i wyskoczyć sobie na lewy za nim.
nigdy nie miałem tego problemu nawet jak jechałem clio a mijała mnie stara fabia.
może ktoś jedzie ratować swoją pracę/psa/żonę/ojca/dom

PiTT - Sob 05 Paź, 2013

podsumowując, zapi@rdalanie po mieście kończy się w momencie pierwszego dzwona... jeśli ktoś ma inaczej to znaczy że nic się nie uczy :devil:
oczywiście lewy nie jest do zamulania, ale też nie jesteśmy panami drogi żeby wszystkich dookoła uczyć poprawnej jazdy

roj - Sob 05 Paź, 2013

PiTT napisał/a:
ale też nie jesteśmy panami drogi żeby wszystkich dookoła uczyć poprawnej jazdy

chuja tam..
jakbym miał parametry jak Vitali Klitchko to bym parę osób nauczył.. o jeździe lewym, o włączaniu kierunkowskazów, o wbijaniu się na skrzyżowanie jak nie masz szansy go opuścić i takie tam.. ;) :jupi:

PiTT - Sob 05 Paź, 2013

szczerze to właśnie najbardziej wkurza mnie prostactwo na drodze w postaci nie używania kierunków, wyprzedzania żeby za moment hamować i skręcać, skręcania z pasa do tego nie uprawniającego itd.
akurat zamulanie lewym przez jakiegoś emeryta mocno mnie yebie... po prostu wrzucam prawy kierunek i korzystam z wolnego pasa...
kwestia podejścia, ale dla chamstwa nie mam taryfy ulgowej :)

PiTT - Sob 05 Paź, 2013

:rotfl:

roj - Sob 05 Paź, 2013

:lol2:
zefir - Nie 06 Paź, 2013

:rotfl: :rotfl: :rotfl: dobre :D
PGmaster - Nie 06 Paź, 2013

Nasz policja...

budzik - Nie 06 Paź, 2013

Ciekawe o co poszło :/
roj - Nie 06 Paź, 2013

tą sukę za psikanie gazem po twarzy starszej kobiety, jeszcze w obecności jej dzieci to powinno wsadzić w worek i do jeziora :wall:
Kamill - Nie 06 Paź, 2013

roj napisał/a:
tą sukę za psikanie gazem po twarzy starszej kobiety, jeszcze w obecności jej dzieci to powinno wsadzić w worek i do jeziora :wall:

o_O
Jest zatrzymanie z jakiegoś powodu to się nie wpierdalasz, tym bardziej jak zatrzymywany stawia opór, a nie jest katowany przez policję.