Rozumiem Keneta, osobiście mi te wszystkie maratony nie przeszkadzają z wyjątkiem pieprzonej masy krytycznej. Sam lubie jeździć na rowerze i podoba mi się ta inicjatywa ale sposób jej przeprowadzania jest koszmarny dla miasta. Mogliby sobie to przeprowadzać w sobotę o 12 a nie zawsze w piątki po południu jak jest największy szczyt
My man!
Ja sobie truchtam na orbitreku i póki co musi wystarczyć
Swoją drogą włączam sobie dziś rano popularną telewizję informacyjną, coby się dowiedzieć czy nie zbliża się jakaś śmiercionośna asteroida i co słychać u Katarzyny W. , a tu debata czy biegacze przed udziałem w biegu powinni przedstawiać badania, jakie to miałyby być badania i w ogóle czy bieganie jest zdrowe. Wszystko przez jednego na 12 tys. osób człowieka, któremu nie wytrzymało serce po takim wysiłku
Jednak decyzja żeby nie oglądać nic poza Polo TV i History HD nie była taka głupia bizon - Wto 08 Paź, 2013 media musza o czyms pierdolicfaldzip - Wto 08 Paź, 2013 Swoją drogą jakos nie słyszałem tylko czy on rzeczywiście był dobrze przygotowany do biegu czy nie, wiadomo coś na ten temat?Anonymous - Wto 08 Paź, 2013 a ja tam słyszałem ze bieganie jest pedalskie i w duzej ilości powoduje atrofie mięsni M - Wto 08 Paź, 2013
faldzip napisał/a:
Swoją drogą jakos nie słyszałem tylko czy on rzeczywiście był dobrze przygotowany do biegu czy nie, wiadomo coś na ten temat?
Shit happens - niestety.
Ja tez juz widizalem ekspertow od biegania rano - znali juz temat na wylot i wypowiadali sie decydujacym tonem - poziom zenady 100%.Anonymous - Wto 08 Paź, 2013 Sekcja zwłok będzie jutro i wtedy pewnie podamy przyczynę zgonu. Póki co nie ma co dywagować. Tragedia i tyle, szkoda gościa i szkoda renomy imprezy, która została mocno nadszarpnięta.PiTT - Wto 08 Paź, 2013 koordynator medyczny mial (a w zasadzie miala) wylaczony tel...
to jest dopiero niesamowite, ze impreza jest raz na dlugi czas a taka osoba ktora pewnie bierze kase za to ma wszystko serdecznie w dupsku...PieQt - Wto 08 Paź, 2013 ja natomiast widzę znaczącą różnicę w organizacji maratonu (kilka razy dłuższego) niż tego biegu na 1o km. Biegi były tydzień po tygodniu. Oba weekendy byłem w Wawie. O ile o maratonie wiedziałem, były porozwieszane trasy w różnych miejscach - widziałem w knajpach, w gazetach, w tvnwarszawa. To tego gówna na 10km za nic. Nawet nie wiedziałem, że coś takiego będzie miało miejsce.
W dzień maratonu otwierali ulice, jak tylko przebiegli biegacze. O mało nie zostawiłem samochodu przed znakiem zakazu i "barykadą", wychodzę z knajpy a tam ulica otwarta i 0 znaku, ruch puszczony normalnie, a to w centrum było.
Podczas tego gówna na 10 km zajebane całe śródmieście było, ci biegacze parkowali w parkach, na zakazach, istny cyrk. jak przebiegli 10 km, to mogli do domu pobiec, skorzystać z P+R, jakoś to ogarnąć.
Podczas maratonu był o wiele mniejszy ruch, bo ludzie o tym wiedzieli. Podczas tego równa na 10 km ludzie, w tym ja, jeździli jak dzieci we mgle próbując przejechać z jednej strony wawy na 2Anonymous - Wto 08 Paź, 2013
PiTT napisał/a:
koordynator medyczny mial (a w zasadzie miala) wylaczony tel...
to jest dopiero niesamowite, ze impreza jest raz na dlugi czas a taka osoba ktora pewnie bierze kase za to ma wszystko serdecznie w dupsku...
Pewnie dlatego ze porozumiewali sie krotkofalowkami PiTT - Wto 08 Paź, 2013 byl dzisiaj wywiad z gosciem z firmy obstawiajacej trase biegu, podobno nie mogli sie do niej dodzwonic, wiec jedyna opcja jaka pozostala to kontakt przez krotkofalowki pomiedzy pracownikami firmy ochroniarskiej a gosciem od nich ktory stal na mecie i informowal lekarzy
nie bylo tez z kim sie skontaktowac wiec jak cos to dzwonili na numer pogotowia ogolny
niezly cyrk filomatic - Sob 12 Paź, 2013 ---- TOR POZNAŃ ----- UWAGA!!
PANY!
Ziomuś chce odsprzedać miejsce na POZNAŃ na jutro (niedziela 13-10-2013)
! 300 zł - kontakt Piotr 693 728 646Cartoon - Sob 12 Paź, 2013 STF chyba szukał Kenet - Nie 13 Paź, 2013
Cytat:
Podobno jakieś X6 wymusiło pierszenstwo i probował ominąć. Auto sie zapaliło. Masakra.
Wypadek śmiertelny Anonymous - Nie 13 Paź, 2013 ktoś z forum ?MoRToN - Nie 13 Paź, 2013 Naklejki mówią, że może to być ktoś znajomy