To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Jakarti - Pią 11 Lip, 2014

was79,
nie załapałem na początku :D

w fordzie mają teraz dobry model finansowania i to mnie interesi. prawde mowiac nie przywiazuje jakiejs wielkiej wagi do tego jakie to auto. oczywiscie przed ew. zakupem zrobie rundke po placu.

uczynię tak gdyz pamietam swoją reakcję po jezdzie probnej C4. podobało mi sie to auto mega ale po jezdzie podziekowałem (Carlose thx :D )

jezdzilem C1 i jestem prawie pewien, ze kazde auto bezdie sie lepiej prowadziło od tego roweru na 4 kółkach :D

Anonymous - Pią 11 Lip, 2014

Starrryyy ja tom cejedynką bumy i merce kilowałem na sudeckich drogach
Fiesta ST to super wózek,chyba debeściak w klasie małych hh

szkoda, ze mowimy o fiescie ale bez tego "ST" :D

eee tam pierdolisz,sprzedajesz clio,dorzucasz parenaście klocków i masz funkiel nówke fiestke st

rabarbar napisał/a:
eee tam pierdolisz,sprzedajesz clio,dorzucasz parenaście klocków i masz funkiel nówke fiestke st

nie pomyślałem o tym koorwa! :D :rotfl:

dobra dobra,juz nie dziękuj,dasz lajtowe o życie w podzięce ;D
lukp - Pią 11 Lip, 2014

Fiesta 1.0ecoboost 100KM , fajne autko ,moja mama ma i super na miasto :)
Janusz - Pią 11 Lip, 2014

M napisał/a:
W samochodzie NA popsuć się może tyle samo rzeczy co w turbo, no może z wyjątkiem turbiny.

turbiny, IC, i ze 4 (czasem mniej, czasem wiecej) przewodów które i tak po pewnym czasie spękają i beda do wymiany...

nowe turbo 3-4k
IC - 700-1000 zł
przwody 1szt- 300-1200zł x4

;D ;D ;D

wypisałem przykładowe widełki cenowe uwzględniając ceny z jakimi sie spotkałem (a nie wymyśliłem)

dotakowo, uszkodzenie uszczelnienia w turbo, które nie zostanie zauwazone przez uzytkownika moze w efekcie doprowadzic do zatarcia silnika (znam kilka takich przypadków :p )

Bonczek - Pią 11 Lip, 2014

A te przeróżne czujniki od podciśnień w dolocie, za turbo, przed turbo, przy samym IC itd.? Do tego błędne odczyty z tych czujników przez nieszczelności skutkujące milionem wizyt w serwisie? Albo padające źle zdiagnozowane turbo, które ciągle wrzuca auto w tryb awaryjny? :)
PiTT - Pią 11 Lip, 2014

chyba w fordzie tak jest :)
dzik - Pią 11 Lip, 2014

Pierdylion czujniczków może być w NA nie musi być w turbo. Nieszczelności w NA tak samo skutkują na jego pracę. Turbo bezawaryjności nie sprzyja ale nie jest takie straszne.
Bonczek - Pią 11 Lip, 2014

PiTT napisał/a:
chyba w fordzie tak jest :)

No niestety trochę tak :) o Fordzie w końcu rozmawiamy.

W moim Mondeo (2006)tdci straszne rzeczy się dzieją mam zaslepionego egr. Ostatnio zauważyłem ze mam odpieta kostkę od przeplywomierza. Po podpieciu i przejechaniu dość żwawo 30 km dymie na biało jak Batory. Sprawdziłem płyn chłodniczy( nie ma maselka) stan oleju (nie podniósł sie) wiec odpialem kostkę i dymienie ustalo. Wiec chyba wolał bym Twingo niż Forda :D choć sam się przez chwilę zastanawiałem nad Fiesta z 2010r
Cartoon - Pią 11 Lip, 2014

yhm
M - Pią 11 Lip, 2014

I rozumiem ze dalej jezdzisz bez przeplywki bo nie dymi?