To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Przewód paliwowy w saxo

anjas - Wto 14 Sty, 2014

Czuję tu jakąś wkrętkę bo Hel to jest taki półwysep!
Anonymous - Wto 14 Sty, 2014

bzdura,hel to po angielsku piekło
anjas - Wto 14 Sty, 2014

rabarbar napisał/a:
bzdura,hel to po angielsku piekło

to może być racja, bo przecież w okolicy jest Puck
http://en.wikipedia.org/wiki/Puck_(mythology)

NBL - Wto 14 Sty, 2014

SCUBA, popieram cię - sam zmieniałem przewody i założyłem jakieś inne gumowe i smród beny przechodzi przez gumę O_o nie wiem jak ale sprawdzone to jest i dla potwierdzenia powiem tak - zapraszam do mnie na oględziny to zaprezentuje że SCUBA ma rację.... lub wyślę kawałek przewodu prześmiergniętego dla niedowiarka .
Barejka - Wto 14 Sty, 2014

nie lepiej zmienic przewod na inny? Moze jakis slaby wyrob, ja sie z czyms takim nigdy nie spotkalem
Mrozu - Wto 14 Sty, 2014

może na złączkach puszcza?

a może zamiast tych gumowych w stalowym oplocie położyć miedziane takie jak do układu hamulcowego?

NBL - Wto 14 Sty, 2014

Barejka, dokładnie - słaby wyrób - nie wiem też jak to możliwe ale jednak woń benzyny strasznie czuć ... mam zaledwie dwa odcinki po 70 cm w komorze takiego przewodu - i delikatnie czuć zapach w kabinie jak auto postoi zamknięte całą noc. ale ori przewody mam leżeć już w garażu :)

Mrozu, miedziany znajdziesz o tak duzej srednicy? Jednak poszukalbym taniej tego w metalowym oplocie, a moze ten metalowy oplot az tak nie potrzebny i lepiej kupic dobry w szmacianym oplocie?
Mrozu - Wto 14 Sty, 2014

Tylko w stalowym oplocie dopuszczają chyba w jakiś poważniejszych imprezach jak masz wewnątrz kabiny.

tu masz miedziany:
http://allegro.pl/rurka-m...3630124920.html

Greg - Wto 14 Sty, 2014

Ale przecież w Saxo/106 seryjnie idą w kabinie, są plastikowe i nie ma problemu :) Nie może być łączeń. Ale może się mylę.

Jeśli zmieniać przewody i nie iść w oplot to można je po prostu położyć w innym miejscu, nie przy progu narażonym na strzał.

Mrozu, ten miedziany to zadna oszczednosc w oplocie jednak latwiej byloby go wsadzic i ladniej by wygladal ;D
Mrozu - Wto 14 Sty, 2014

mi nie chodzi o oszczędność tylko o to żeby nie waliło wachą jak to niektórzy piszą a tego bym się bał przy tych tanich. wygląd też ważny :)

ten w oplocie za 16zl/m nie moze byc zly, wyglada profi ;D
Mrozu - Wto 14 Sty, 2014

a jak tak to spoko :D biere go!
Kenet - Wto 14 Sty, 2014

Teoria o helu i gumie może rzucić nowe światło na śledztwo smoleńskie. A co jeśli koła w tupolewie nie były napompowane próżniom, a helem? Wysuwając podwozie hel z opon poszedł pod skrzydła i rach ciach koniec :>