Barejka - Pią 29 Sty, 2010 ja mam dwu elektrodowe ngk idzie jak zlyAnonymous - Pią 29 Sty, 2010 Ty masz gaz więc siedź cicho Barejka - Pią 29 Sty, 2010 ale go nie uzywam Vlodarsky - Pią 29 Sty, 2010 wal serię Eyquem - ja też tak robie.Janusz - Sob 30 Sty, 2010 w sumie to się nie znam ale kiedyś gdzieś słyszałem, ze w świecach kilku elektrodowych iskra jest słabsza niż w świecy jedno elektrodowej z doświadczenia mogę powiedzieć ze na pewno było czuć różnice w Simsonie enduro a xsi to chyba podobna konstrukcja bo tez taka awaryjna
p.s Wieloelektrodówki są ulubionymi świecami "gazowników" (to by tłumaczyło emo martynke), zresztą ostatnio zauważyłem ze gazownicy to specyficzna grupa klientów, wszystko wiedza najlepiej i jak się na coś uprą, to nie ma bata Anonymous - Sob 30 Sty, 2010 A co dziwne między takimi świecami ja czuje różnicę z poziomu kierowcy...
Autodata poleca do clio inne świece a katalog NGK inne. Także wylądowałem kiedyś z dwoma kompletami NGK - zwykłe V-line i jakieś3 elektordowe NGK...
Powiem szczerze że w połowie trasy zmieniałem świece np i różnice w pracy silnika odczułęm - o osiągach mówił nie będe bo wąrtpie by coś zmieniło...Barejka - Sob 30 Sty, 2010 Janusz, takie mi dali w intercarsie, a nie wiedzieli ze mam gaz Barejka - Pon 14 Mar, 2011 panowie pomocy pug zaczal palic od wczoraj paliwo w ilosciach conajmniej 20 na 100 obstawiam ze to swiece bo na wolnych poprychuje i przy takiej samej predkosci obrotowej rozniez prycha. Jedyny plus to taki ze przy schodzeniu z niecalych 5 tys na trojce do okolo 4200 wali taka marchwia, a raczej kula ognia ze widze ja we wstecznym wewnetrzym lusterku
Jakie swiece do 16v polecacie? Tylko powaznie pytam!!!!Janusz - Pon 14 Mar, 2011
Cytat:
przy schodzeniu z niecalych 5 tys na trojce do okolo 4200 wali taka marchwia, a raczej kula ognia ze widze ja we wstecznym wewnetrzym lusterku !
no to ziom, zostaw tak jak jest Barejka - Pon 14 Mar, 2011 Janusz, PYTAm powaznie martin.h - Pon 14 Mar, 2011 A ja stawiam, że to sonda, świece Ci same nie poleją więcej paliwa.Barejka - Pon 14 Mar, 2011 martin.h, ekspercie mam sonde na 4 kable, jutro wykrece dolot i wsadze druga zobacze efekty, jesli bedzie ok masz u mnie czteropak piwa na jakims TD Anonymous - Pon 14 Mar, 2011 Barej marzysz o SI a tu pug ci tyle pali ! Nie pierdol nakurwiaj Barejka - Pon 14 Mar, 2011 Czesio, cieciu toledowy tak przy okazji pytam jakie swiece do 16v jaki model, firma??Anonymous - Pon 14 Mar, 2011 Masz łajzo http://sklep.intercars.co...notitle=1&wsk=O