To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Gdzie na narty?

lenny - Nie 23 Lis, 2008

ziom, gaugan polecal Stubai... planuje ten wlasnie lodowiec lub zillertal w pierwszej polowie stycznia...

ktos cos poleci? jakąś metę? za i przeciw tych miejsc...

gaugan - Nie 23 Lis, 2008

joł ziomy,

Stubai jest w cipeczke i sniegu juz full. szukaj chaty w Neustift, to jest zaraz obok. nic konkretnego nie polece, bo ja zawsze jade tam w ciemno i lapie co jest na ostatnia chwile

ja w tym roku robie Zillertal w marcu, a reszta to z doskoku bez planowania. we'll see

pozdro

Bad-i - Pon 24 Lis, 2008

gaugan napisał/a:
joł ziomy,

Stubai jest w cipeczke i sniegu juz full. szukaj chaty w Neustift

ja w tym roku robie Zillertal w marcu

- juz zarezerwowałem sobie cos wlasnie w Neustift (nie wiem czy to prawda ale to podobno najwieksza miejscowosc w dolinie ale nadal dziura :(

- na cale szczescie tam gdzie planowalem w pierwszej kolejnosci (czyli Schladming od Niedzieli chodzi Planai)

- jeszcze wracajac do Stubaiu - przeczytalem wlasnie ze ma byc w tym okresie temperatura w granicach -25C :/

- Lenny, jak bedziesz lecial na Hintertux to wal smialo do Mayerhoffen (tam jak pojedziesz na Penken to do Tuxa juz nie dojedziesz :D )

- był ktoś na lodowcu na majówce ??

lenny - Pon 24 Lis, 2008

Bad-i napisał/a:
był ktoś na lodowcu na majówce ??

byłem, jeżdziłem w tshircie...

Stubai robię w styczniu - pierwszy tydzień od 3.01.... szukam czegoś przyjemnego... śmieszne, jaka różnica w cenie pomiędzy Stubai a Kaprun na przykład: 100 - 150€ na pakiecie... masakra...

takie coś mam na oku:
http://www.neustifterhof.at/english/preise.htm

Bad-i - kiedy jedziesz?? co z tego że dziura ziom, ja po całodziennym upalaniu desek zjezdzam na kolacje, jedno winko i o 21max leże martwy i regeneruje sily zeby następnego dnia od 7 być na nogach.... ;D

boszszsz... jak ja już czekam na ten wyjazd, masakra...
Szymek zostaje w domu z bacią więc jak to się mówi WYRYWAMY SIĘĘĘ...

Bad-i - skąd info o temperaturze ziom??? -25 to jest totalna masakra, nie do jazdy stary...

Bad-i - Pon 24 Lis, 2008

lenny napisał/a:
Bad-i napisał/a:
był ktoś na lodowcu na majówce ??

byłem, jeżdziłem w tshircie...

Stubai robię w styczniu - pierwszy tydzień od 3.01.... szukam czegoś przyjemnego... śmieszne, jaka różnica w cenie pomiędzy Stubai a Kaprun na przykład: 100 - 150€ na pakiecie... masakra...

takie coś mam na oku:
http://www.neustifterhof.at/english/preise.htm

Bad-i - kiedy jedziesz?? co z tego że dziura ziom, ja po całodziennym upalaniu desek zjezdzam na kolacje, jedno winko i o 21max leże martwy i regeneruje sily zeby następnego dnia od 7 być na nogach.... ;D

boszszsz... jak ja już czekam na ten wyjazd, masakra...
Szymek zostaje w domu z bacią więc jak to się mówi WYRYWAMY SIĘĘĘ...

Bad-i - skąd info o temperaturze ziom??? -25 to jest totalna masakra, nie do jazdy stary...

1. Jezeli szukasz jakiegos noclegu to ja znalazlem (4 osobowy apartament w Neustift: 2 oddzielne sypialnie, salon, kuchnia itd.... za 100 euro/doba). No chyba ze ty sie rozbijasz w hotelach ;)

2. Ja jade w przyszlym tygodniu od wtorku do niedzieli, pozniej 23-30 styczen do Ortisei i pozniej chce majowke na lodowiec.

3. moja taktyka jest troche inna, ja najpierw wale wino a dopiero zapinam narty (wtedy jestem w ruchach niczym Alberto ;) )

4. Ja także czekam na wyjazd, dlatego dzisiaj pol dnia w pracy szykuje auto a drugą połowę dzwonie po kurortach. Zadzwoniłem na Stubai, do Schladming i tradycyjnie Maryhoffen - wszedzie przedstawiajac sie jako training coordinator for Polish skiing team :D .

na Stubaiu uslyszalem, obecnie -25 stopni a bylo -32 o_O - please think about other training location.

w Mayrhoffen - gosc nie kumal nic po angielsku, na wszystko mowil jest OK :D (taki miejscowy K-mart)

najlepiej bylo na Planai, polączyli mnie z szefem przygotowania stokow :D - powiedziel ze obecnie jest -3 i ze maja przygotowane 8 tras a do nich 5 wyciagow. Stoki przygotowane perfekcyjnie caly czas nasniezane. Troche pozno bo od przyszlego piątku maja dopiero uruchomić przejscie na Hochwurzen (czyli ja bym z tego skorzystał tylko przez 2 dni). Na koniec najlepszy cyt: "why don't you bring me one bottle of good Polish Vodka and I will preapare for you and your team additional slope where nobody will have access" - po tym powiedzialem gosciowi ze do niego oddzwonie a on podal mi swoja komore ;D

Teraz mam troche kłopot, bo 8 tras to nie duzo. Z drugiej strony nie widzi mi sie jazda z kobietą przy -25C :(

lenny - Pon 24 Lis, 2008

Bad-i napisał/a:
1. Jezeli szukasz jakiegos noclegu to ja znalazlem (4 osobowy apartament w Neustift: 2 oddzielne sypialnie, salon, kuchnia itd.... za 100 euro/doba). No chyba ze ty sie rozbijasz w hotelach

jedziesz PW ziomek....

Bad-i - Pon 24 Lis, 2008

poszło - to co ty znalazłeś to tez fajne ale troche trzeba spacerować do baru ;) (jakies 2-3km ziom to masakra)
lenny - Śro 26 Lis, 2008

O! ładny widok...

Bad-i - Czw 27 Lis, 2008

jakby miała wieksze bimbały to był by jeszcze ładniejszy ;)
Vlodarsky - Czw 27 Lis, 2008

Bad-i napisał/a:
jakby miała wieksze bimbały to był by jeszcze ładniejszy

na co mężczyzna zwraca uwagę przy poznaniu kobiety... hhmmm na twarz ? jej humor ? inteligencję ? nie..... na bimbały :)

lenny - Czw 27 Lis, 2008

znalazlem i zarezerwowałem zajebisty hotel w zdrowej kasie....
I JAAADEEEE!!!

:rotfl:

szkoda, że to dopiero w styczniu...

Bad-i - Czw 27 Lis, 2008

lenny napisał/a:
I JAAADEEEE!!!

daj na PW gdzie w końcu jedziesz.... ja niestety mam wolne miejsce a brak chetnych (nikt nie chce prezentu w postaci 245 euro :( )

M - Czw 27 Lis, 2008

Bad-i napisał/a:
lenny napisał/a:
I JAAADEEEE!!!

daj na PW gdzie w końcu jedziesz.... ja niestety mam wolne miejsce a brak chetnych (nikt nie chce prezentu w postaci 245 euro :( )

Ja tez bym sie bał robić za pacynkę :D

KonradMK - Czw 27 Lis, 2008

a kiedy? szykuję się na narciochy w tym sezonie
Bad-i - Czw 27 Lis, 2008

KonradMK napisał/a:
a kiedy? szykuję się na narciochy w tym sezonie

jade we wtorek