To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Chip do Passata ?

strick - Śro 07 Mar, 2007

A co masz zamiar zmienic paska?
Gotti - Czw 08 Mar, 2007

Marek23 napisał/a:
TDI 130 PD samym programem robi się ponad 170 koni na luza... 180 jak najbardziej realne. Master's czy tez chłopaki z Bielska(zapomniałem nazwy firmy)= słyszałem, że te dwie firmy najlepsze.

Takie rzeczy to tylko w Erze albo na inercji ;) Compoty ze 130 robią 16x. Masters też koło tego, co na obecnej MAHA daje +/-160km.

dzik - Czw 08 Mar, 2007

Panowie, nie mozna powiedzec ze 130PD robi sie na xxxKM. Zaleznie od budy roznia sie bardzo dolotem i to jest spora roznica, np w fabii rs ic jest tak badziewny ze konczy sie na granicach 165KM, w innych jest lepiej.
Misiek_lbn - Czw 08 Mar, 2007

Kolega ma w Ibizce 130--> 160... i jest naprawdę dobrze :D
Michał - Czw 08 Mar, 2007

Gotti napisał/a:
Marek23 napisał/a:
TDI 130 PD samym programem robi się ponad 170 koni na luza... 180 jak najbardziej realne. Master's czy tez chłopaki z Bielska(zapomniałem nazwy firmy)= słyszałem, że te dwie firmy najlepsze.

Takie rzeczy to tylko w Erze albo na inercji ;) Compoty ze 130 robią 16x. Masters też koło tego, co na obecnej MAHA daje +/-160km.

Gotti no ale jak mam ci udowodnić ze ma te 180 kuca ?? przeciez mam wykres ze jest prawie 180 . Generalnie wali mnie to bo to nie moj samochod ale tak wlasnie jest. A stary napewno nic nie zmieniał( turbo ... ) bo nie te lata już :) Jest tyle i koniec, trzeba to przyjąć

Marek23 - Czw 08 Mar, 2007

Gotti, ja znów dużo słyszałem, ża ponad 170 kuca samym programem...i to właśnie u Mastersa i w Compsporcie. Diagtroonik nowe 1.9 tdi 105 koni(na hamowni wyszło 120) dłubnoł na 160 kuca samym programem.

PS. Aż się dowiem z ciekawości na ile grzebią 130stke.... Hajla

Bad-i - Czw 08 Mar, 2007

rozmawialem wczoraj z Markiem z Mastersa - jedno co powiedzial to ze takiego silnika jka moj (2.0 FSI) jeszcze nie dlubal ale slyszal ze mozna cos tanim kosztem uzyskac. Bardzo dobra druga uwaga to "wiesz z samochodem jest jak z kobieta, kiedys kazda musi dać" :)
Gotti - Czw 08 Mar, 2007

Jeśli takie gifty w serii to nie mówię że się nie da :) (sam mam w serii 167, gdzie katalogowo jest 150)
Bad-i - Czw 08 Mar, 2007

szkoda ze ja w pasku nie mam 200 KM ;) i w gifcie suszarki nie dodali bo Marek teraz robi mega wyniki na tych silnikach. Sam program to lekko 240 KM.
Marek23 - Czw 08 Mar, 2007

I dobrze może, bo byś do clio już nie wsiadał...
Bad-i - Czw 08 Mar, 2007

Marek23 napisał/a:
I dobrze może, bo byś do clio już nie wsiadał...

nie ma takiej mozliwosci, czasami lubie wsiasc w spartanskie auto, prowadzic caly czas na maksa skoncentrowany, wyjsc i smierdziec benzyna i hamujac nie wiedziec gdzie skoncze. A czasami lubie siedziec w garniturze, jadac do pracy killujac innych. Szkoda tylko ze malo firm daje fajne sluzbowki (nie narzekam) - ale jakby mi dali takiego 250 KM to juz inna zabawa. Chociaz z drugiej strony moge sie cieszyc ze nie jezcze Astra lub Focusem.