chyba Pollowi ewidentnie sie naprasza.. bede wieczorkiem to podjedziemy do niego Misiek_lbn - Wto 12 Cze, 2007 ja wiem gdzie mieszka, wpadnijcie po mnie, mam porachunki z jego laską
hagietki ino czarne(murzyńskie takie ) albo żółte nox - Wto 12 Cze, 2007 Mi kup kolejne SC a reszta wpakuj w Pedzia:Dpcs - Wto 12 Cze, 2007 ha mam kolejna mysl na fajna fure w dobrej cenie .... :
pelen lans, super zawias, spory wybor silnikow .. no i zdaje sie ze tak jak u poprzednika wiekszosc czesci ze stilo pasujemi - Wto 12 Cze, 2007 na alfę też mam zgrzewa, ale staram się podchodzić do tego spokonie i nie łapać większego napała - oprócz całej swej zajebistości miałbym spore wydatki związane z serwisowaniem (zwłaszcza zawieszenia), a i zuzycie paliwa do najniższych nie należy. nie zmienia to jednak faktu, ze jeśli ktoś by miał gdzieś na oku alfę z rozsądnym przebiegiem (a za tą kasę zmieszczenie się w moich zamierzonych 50tkm może być trudne ) - czekam na info pcs - Wto 12 Cze, 2007 przeciez mechanicznie ze stilo sie az tak duzo nie rozni (145 np. miala z tylu niezalezny zawias, gdzie wahacz byl taki sam co w bravo z przodu), Silnik bierz diesla, mniej sie psuje, taki sam jak we fiacie i calkiem sie zbiera przy malym spalaniu. A reszta rzeczy w alfie czyli design jest git, skory przeciez ci sie nie zepsuja, blachy tak samo.
Zgodnie z twoja teoria ze nie chcesz przeplacac za uzywane corolle czy golfy to alfa jest super bo nowa kosztuja 90tys a 4 letnia 25 tys. Do tego masz full wypas i zawias, ktory jest niebo lepszy niz corolli nie mowiac o golfie. Utrzymanie cie faktycznie kosztuje troche wiecej ale jak kupisz diesla to powinno nie byc zle.Anonymous - Wto 12 Cze, 2007 Jeśli Focus to tylko taki z książką serwisową. Bo jak juz jej nie ma , i cos było kombinowane to nie nacieszysz sie jazdą. Focusa miałem więc wiem jaki on potrafi być wredny. Zawieszenie ma naprawde super, ale jak padnie jedna część to zaczną później wszystkie. A no i jeszcze zmorą focusów są rdzewiejące drzwi od środka w dolnej części. Podobno dopiero w tych najnowszych to poprawili.nox - Śro 13 Cze, 2007 Mi a określ jak duże auto jest ci potrzebne ? ma mieć 5 drzwi ? bo poki co rozpiętość jest spora od pandy po doblo mi - Czw 14 Cze, 2007 a w dupie to mam, ma być fajne i raczej nie dwumiejscowe, that's all
+ oczywiście to, co w 1. poście, czyli między innymi 50000km max :570:Bart - Czw 14 Cze, 2007 alfa 147 ma wspólne ze stilo części??
Alfa jest super, ale nie spełnia Mi(chałowego) kryterium - niedrogiej eksploatacji. 3 lata jeździłem 147 więc mam jakieś pojęcie - zawieszenie rządzi, ale niestety przegrywa walkę z polskimi dziurami, poza tym z wyjątkiem 1.6 105KM trzeba co jakiś czas wymienić wariator, rozrząd co 60 tysięcy i takie tam.
Poza tym benzynowe silniki nie palą mało, a jtd na ropie, która byłaby lana do tego samochodu nie pociągnąłby długo.saxorulez - Czw 14 Cze, 2007 NIe zgadzam sie z ropą,
moj kumpel już 3 lata użytkuje JTD 140KM i poza sprzęgłem nie miał innych problemów, ale on ma nogę ciężką.Bart - Czw 14 Cze, 2007 Nie rozumiemy się - jtd na ropie dostępnej w markowych stacjach działa bezawaryjnie, przejeżdżając setki tysięcy km (wiem z autopsji), ale ropa, którą Mi tankowałby do tego samochód to jakieś gówno, na którym można używać prostych starych diesli z komorą wstępną.mi - Czw 14 Cze, 2007 wyjaśnię jaka jest sytuacja paliwowa: paliwko leję na kiepaśnej stacji, więc jest ciulate, musi być. Leję tam, bo teść tam autobusy tankuje, ma podpisaną umowę z nimi, ja podjeżdżam, leję, podpisuję i zdupiam. Trochę pozrzędzi, ze lejemy 2 razy w tygodniu ostatnio (450-500 km/baku ), ale płacić nie muszę . Sej ma spokojne spi, jeździ na tym od prawie 200 tkm i się trzyma bez problemów, ŻADEN common rail tego nie strzyma, nie ma bata...Jakarti - Czw 14 Cze, 2007