To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - maska na siłownikach

Janusz - Wto 01 Wrz, 2009

nie wiem czy mi się coś nie pomyliło ale chyba dess miał machę w saxo na siłownikach...... byłem w pimpie ale zdjęcia mi się nie wyświetlają ;/ ktoś kojarzy?? czy mi się pomylony ??
siema - Wto 01 Wrz, 2009

W moim Saxo maska jest na siłownikach:

Aktualnie auto stoi u Vlodarsky'ego, więc dokładniejszych fotek brak.

jarek-malopolska - Wto 01 Wrz, 2009

Siema jeśli możesz zdradzić od czego są te siłowniki... ?? Dużo z tym jest zabawy.. ?? :>
Anonymous - Wto 01 Wrz, 2009

w 106 jest są chyba na odwrót, tzn. do budy są mocowania przy kielichach, a do maski przy jej końcu albo w połowie
siema - Wto 01 Wrz, 2009

jarek-malopolsk napisał/a:
Siema jeśli możesz zdradzić od czego są te siłowniki... ?? Dużo z tym jest zabawy.. ?? :>

Mój VTS miał tak w standardzie ;)

Musiałbym zerknąć na te siłowniki, bo nie mam pojęcia od czego pochodzą. Jeśli chodzi o mocowania, to nie wydaje się by było z tym dużo roboty (poniżej cropy z jakiegoś większego zdjęcia).

U góry wyglądają tak:

U dołu tak:

Barejka - Wto 01 Wrz, 2009

w mk1 nie bylo dopiero od 96 bweszlo tak jak ktos wspomnial i wygladalo to mniej wiecej tak

martin.h - Wto 01 Wrz, 2009

Barejka, zaprezentowane 106 nie ma oryginalnych siłowników, maska powinna się otwierać pod kątem prostym.

ale to oryginal

a u mnie na drucie wyglada to tak, a tak przy okazji spytam te od tylnej klapy podejda?

KonradMK - Wto 01 Wrz, 2009

na pewno, one wytrzymują bardzo duże obciążenia, trzeba tylko dobrać odpowiedni model
jarek-malopolska - Wto 01 Wrz, 2009

no faktycznie duZo roboty nie powinno z tym być...najgorszym się wydaje dobranie siłowników żeby utrzymały maskę bo ona na prawdę swoje waży.... :'(

to odepnij siłowniki z tylnej klapy i zobacz ile ona waży...

Przeciez maska jest jakies 3 x lzejsza niz tylna klapa.Mialem w rejlaku silowniki wlasnie z tylnej klapy i maska za szybko sie otwierala,byly zdecydowanie za mocne.Najlepiej dac zuzyte silowniki ,ktore juz klapy nie podnosza.
KonradMK - Wto 01 Wrz, 2009

AndreXSi napisał/a:
to odepnij siłowniki z tylnej klapy i zobacz ile ona waży...

odepnij siłowniki od czegoś większego niż kondonowata 205 to zobaczysz ile waży klapa z silnikiem wycieraczki. poza tym zobacz jak jest przymocowana klapa a jak maskę byś montował i będziesz widział dlaczego wystarczą

dokładnie miałem to na myśli - że wystarczą :>