Tak teraz popatrzyłem na dane 205 vs saxo, 60 saxo lepiej, 80 to samo, 100 saxo gorzej?, 120 znów lepiej, a przy 160 to juz przepaść, wiec tylko przy 100 jest gorzej i naszła mnie taka myśl co do tych różnic w czasach, że może spowodowane są one metodologią pomiaru. Może w jednym pomiaże do 100 było ciągnięte na 2, a w innym już ze zmnianą biegu na 3 i stąd te różnice w danych, zmiana biegu to ok 0,5 sek więc by się zgadzało.
No i los zagadkos z różnymi danymi rozwiązana przez los detektywos Anonymous - Pią 31 Sie, 2007 ahh..........gdyby to było takie proste. niestety wiele danych z tej stronki nie pokrywa się z rzeczywistością :554:
ogólnie mam ogromny szacunek do VTS-ów i chętnie bym dodał takiego do kolekcji Loko - Pią 31 Sie, 2007 No i uzależniasz kupno od tego czy do setki jest pół sekundy w tą cz w tą, to bez sensu, to i tak nie jest auto do ścigania się na prostej i nigdy nie będzie.Dariano - Pią 31 Sie, 2007 VTS to zaj.ebista fura !!!! I szacun dla fury musi byc, musze sobie kiedys jeszcze Honde kupic zebym mial skale porownawcza.Dariano - Pią 31 Sie, 2007 Tak jak loko napisal nie jest to auto na prosta, ale ma pare innych walorow :DDDDpolll - Pią 31 Sie, 2007 hehe ja uwazam ze wazniejsze jest przypieszenie 100 - 200 Anonymous - Pią 31 Sie, 2007
Loko napisał/a:
No i uzależniasz kupno od tego czy do setki jest pół sekundy w tą cz w tą, to bez sensu, to i tak nie jest auto do ścigania się na prostej i nigdy nie będzie.
niczego nie uzależniam, po prostu ciekaw jestem czym zostały osiągniete takie parametry VTS: przełożenia, max. obroty??? bo na pewno nie waga!
a co do ścigania się to z pewnością lepiej mi idzie nie na prostej CHRZANEK - Pią 31 Sie, 2007 Sekator: ścigasz sie na owalu ???
Anonymous - Pią 31 Sie, 2007
CHRZANEK napisał/a:
Sekator: ścigasz sie na owalu ???
:584: sam sobie odpowiedz :okulary:Marek23 - Sob 01 Wrz, 2007 Moje 106 220 km/h, a w pelnej serii niszczylem seryjne 206 s16...Dariano - Pon 03 Wrz, 2007 Moje saxo zamykało budzik tez bez kłopotow :564:Dariano - Pon 03 Wrz, 2007 Ale mojego ziomka srebrnym saxofonem 210 licznikowe to max co dalo sie wycisnacCHRZANEK - Wto 04 Wrz, 2007
Dariano napisał/a:
210 licznikowe to max
Ciekawe czy w rzeczywistości to jest 200kmh ???
Bląd wskazan licznika rośnie wraz z prędkością - zawsze mnie to intrygowalo.
Jeżeli 100kmh licznikowe to 95kmh rzeczywiste to jak jest przy 200kmh ???
Ja też licznikowo mialem 215kmh w starym spaździerzalym saxo