Loko - Pią 02 Lis, 2007 Tylko że na pewno żeby oddali to trzeba bylo mieć wpisaną faktyczną wartość auta. Kto miał ? Gotti - Pią 02 Lis, 2007 ja Niemy - Pią 02 Lis, 2007 ja Michał - Pią 02 Lis, 2007 loko ma racje. Tylko pytanie, jak ONI udowodnią mi ze mam nieprawdziwą ?Loko - Pią 02 Lis, 2007 Wydaje mi sie, ze jeśli masz zaniżoną wartość i napisane, ze np skrzynia padnięta albo coś tam to ok, gorzej z tymi ktorzy maja po prostu zanizona wartosc, ale ja się nie znam, podejzewam ze Gotti nam wszystko łądnie wyjasni, bo on chyba najbardziej oblatany w tym jest.Niemy - Pią 02 Lis, 2007
Loko napisał/a:
Wydaje mi sie, ze jeśli masz zaniżoną wartość i napisane, ze np skrzynia padnięta albo coś tam to ok
dokladnie tak
najlepiej zawsze pisac ze auto uszkodzone, uszkodzony silnik i/lub skrzynia, tego nikt nie udowodni
ja mialem na papierze tyle ile zaplacilem, na blankiecie wypisane wszystkie uszkodzenia i do tego mam jeszcze wszystkie fotki, jak beda miec problem to to ich zalatwie :560:
:569: oddawac moj hajs ZLODZIEJE :!!: :!!:
Michal zorientuj sie, bo chodzily ploty ze maja oddawac tylko tym ludziom, ktorzy nadal sa wlascicielami sprowadzonego samochoduMichał - Pią 02 Lis, 2007 no to jak tak to mi sie nie chce dowiadywać bo juz nie jestem wlascicielem Niemy - Pią 02 Lis, 2007 o ty wygodnicki
powtarzam, ze slyszalem takie PLOTY, nie potwierdzamszymlorek - Pią 02 Lis, 2007 Sesese oddawać kase pedaluchy
Nie dość że miałem wpisaną faktyczną cene to jeszcze była to cena z kosmosu za wcześniejszą Lagune więc czekam na ten moment z utęsknieniem Bad-i - Pon 05 Lis, 2007 troche odkopie temat, jak jest z tymi oplatami. Jest gdzies jakis kalkulator itd....
wezmy np samochod z 99 roku do 2.000 cm3 - cena na fakturze to 2.500 frankow. Ile takie cos wyniesie i co trzeba oplacac?Gotti - Pon 05 Lis, 2007
Niemy napisał/a:
Loko napisał/a:
Wydaje mi sie, ze jeśli masz zaniżoną wartość i napisane, ze np skrzynia padnięta albo coś tam to ok
dokladnie tak
najlepiej zawsze pisac ze auto uszkodzone, uszkodzony silnik i/lub skrzynia, tego nikt nie udowodni
ja mialem na papierze tyle ile zaplacilem, na blankiecie wypisane wszystkie uszkodzenia i do tego mam jeszcze wszystkie fotki, jak beda miec problem to to ich zalatwie :560:
:569: oddawac moj hajs ZLODZIEJE :!!: :!!:
Michal zorientuj sie, bo chodzily ploty ze maja oddawac tylko tym ludziom, ktorzy nadal sa wlascicielami sprowadzonego samochodu
Tak jak mówisz. Ja do tego zawsze robiłem opinie biegłego i taki mały przegląd który stwierdzał że auto po naprawie będzie nadawało się do dalszej eksploatacji.strick - Pon 05 Lis, 2007 http://uzywane.autocentrum.pl/?FF=189
Nie wiem czy to dobre, ale moze wyliczysz wg tego Bad-i - Pon 05 Lis, 2007
strick napisał/a:
http://uzywane.autocentrum.pl/?FF=189
Nie wiem czy to dobre, ale moze wyliczysz wg tego
ale chyba juz nie ma akcyzy a ten link oblicza duzą akcyze na autoNiemy - Pon 05 Lis, 2007 akcyza jest nadal, tylko zmnjniejszona i ustalana na podstawie pojemnosci silnika
do 2,0-ok 3-4%
powyzej 2,0- ok 13 %
jesli auto z poza unii to jest naczej,bo jest jeszcze clo i pewnie cos jeszczeBad-i - Pon 05 Lis, 2007
Niemy napisał/a:
akcyza jest nadal, tylko zmnjniejszona i ustalana na podstawie pojemnosci silnika
do 2,0-ok 3-4%
powyzej 2,0- ok 13 %
jesli auto z poza unii to jest naczej,bo jest jeszcze clo i pewnie cos jeszcze