To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Cooooper eS

GOKART - Czw 03 Sty, 2008

ja jeździłem wcześniej przednionapędową Audi Cupejką na belce i przy nierównościach na zkręcie przy jakiejśtam predkości tył potrafił teleportować na zewnętrzną , uślizgiwał się po prostu. Jak było równo to było oki bo zanim odczułbym jakieś problemy z tylną osią auto już ryło przodem. Wielowachacz poprawia wybieranie bo sprawia że każde z tylnych kół zawsze przywiera do podłoża i na nierównościach napewno daje to większą sprzyczepnośc tylen osi ale nie jest to remedium na prowadzenie auta. Liczy się wszystko : masa, balans, napęd itp Ja tam nie narzekam. Odpukać nic nie padło jeszcze :) )
GOKART - Czw 03 Sty, 2008

nozder napisał/a:
tabelka odczuwam wrażenie, że odzwierciedla bardziej umiejętności kierowników, niż możliwości samochodów.

też ale nie mniej wazne są tu: zawieszenie, geometria, opony, rozmiar / waga felg, stosunek mocy do masy.. dla tego nie ma co uogólniac

Cytat:

debata o wyższości belki nad wielowachaczem też wydaje się być niezasadna.

true

Marek23 - Śro 09 Sty, 2008

Nie wiem czemu się Coopera S czepiacie? Jest zajebisty, a że jakiś swap go objedzie? Ok, ale do miniaka wsadzasz szpere(można mieć za grosze), dłubiesz na ponad 200 kuca i odchudzasz. Wtedy może być ciekawie. A w Lublinie miniak Jimiego jednak miał za dużo mocy. Tor jest bardzo kręty, poza tym nie jechał na sliku, tylko na bardzo dobrej letniej oponie, jednak ten slik by go przyśpieszył.
GOKART - Czw 10 Sty, 2008

jak bedzie jakaś pojeżdzawka w Looblynie A.D.2008 mogę się podłączyć pod Mini HH Team i spróbować powalczyć o pudło 8)
CHRZANEK - Czw 10 Sty, 2008

GOKART napisał/a:
i spróbować powalczyć o pudło

O to chodzi "broda" :D :D :D Za to Cie lubie :D