Bart - Wto 08 Sty, 2008 ja mając podobne pieniądze do wydania i szukając sedana (czy wręcz kąbi - jak w linku) brałbym mocno pod uwagę takie coś:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3887524
Model (bardzo) mało popularny w polsce i niedoceniany.CHRZANEK - Wto 08 Sty, 2008 Wszystko cacy - ale to chochluje tyle paliwa co STI albo i wiecej
Poza tym alfa jest jakby przeciwieństwem hondy jezeli chodzi o wizyty w warsztacie Bart - Wto 08 Sty, 2008
CHRZANEK napisał/a:
Wszystko cacy - ale to chochluje tyle paliwa co STI albo i wiecej
Poza tym alfa jest jakby przeciwieństwem hondy jezeli chodzi o wizyty w warsztacie
awaryjność alf to w dużej mierze legendy powtarzane przez ludzi, którzy ich nigdy nie mieli
w GTA siedzi trwały i raczej bezawaryjny motór 3.2V6, a jeśli idzie o zużycie paliwa... 13 litrów to takie realne minimum. No cóż - nic za darmo.k-mart - Wto 08 Sty, 2008 Co by jeszcze zlego napisac o ATR'ze??
Resumujac:
+++ mikson, eM, ps
----- resztaBad-i - Wto 08 Sty, 2008 bart silnik w Alfach to akurat nie jest najwiekszy powod wizyt w ASO.pcs - Wto 08 Sty, 2008 piszta co chceta, ja mimo ze jestem malo hondowy uwazam ze atr jest jednak fajny. Disajn mi podchodzi po prostu, a co do komfortu to z natury jestem masochista, a autko faktycznie unikatowe.
330i technicznie lepsze, zaczynajac od napedu a na jakosci materialow konczac, ale jakos samo szukanie mnie zniecheca: roznice w cenach miedzy 33tys a 53tys za roczniki 00-02 a wszystkie przebiegi ok 100tys, bezwypadki, po dziadkach z wermahtu etc ... nie wiem jak do tego podejsc.
Przepraszam tez miksona ze mu sie w watek wtracam, ale po co mam zakladac drugi, jakbys sie decydowal to bedziesz mial pierwszenstwo. Ja bym chetnie tego akorda oblukal, wiec moze odwiedzimy tego kolesia jakos wspolnie i jeszcze wezmiemiy Pitta, zeby nam koles nie kitowal ?Anonymous - Wto 08 Sty, 2008 fajnie, że wrzucacie FWD czterocylindrowego wolnossącego Acorda razem z rzędowymi ósemkami, szóstkami rwd, autami awd, czy doładowanymi... to utwierdza w słuszności tej marki
dzik napisał/a:
Nie mowiac o audi to wolalbym np 540i ktore by pozamiatalo takim ATR'em jak szmaciana zabawka.
no nie wiem co napisać naprawde, wrzuciłeś porównanie przez duże P...
dzik napisał/a:
Jak dla mnie w tym segmencie ATR nie jest wart tej kasy i tyle.
w tym segmencie mamy lagune, c5, 406... i raczej blado wypada ich performance
dzik napisał/a:
Jesli mikson szuka hondy to trudno cos innego polecic
legend?
k-mart napisał/a:
Ma rywala, duzo modeli volvo to fwd o podobnych mocach no i saab'y
bez turbo nie porywalizują...Anonymous - Wto 08 Sty, 2008
nozder napisał/a:
fajnie, że wrzucacie FWD czterocylindrowego wolnossącego Acorda razem z rzędowymi ósemkami, szóstkami rwd, autami awd, czy doładowanymi... to utwierdza w słuszności tej marki
Fajnie fajnie , tylko chodzi o to że za 40kpln można miec ciekawszego usportowionego
rodzinnego sedana niż ATR ,zresztą krecenie po8000rpm zdaje mi sie mało rodzinne
Honda ma swoją specyficzną koncepcje wiertarkową na silniki i albo się to lubi albo nie
pozdrodzik - Wto 08 Sty, 2008 Faktycznie hondziarze to fanatycy. Porownanie silnika hondy do np 6-tki 3.0 nie ma najmniejszego sensu, macie racje. Jak ktos chce sie podniecac moca z litra to moze komus to zaimponuje i tylko tyle.
Pamietajmy tez ze 212KM to bedzie 212 mizernych koni, ktorych pewnie niektorzy sa swiadomi. Jak 3.0 bedzie mialo 212 to bedzie srednio ich miala wiecej, co zapewni tez osiagi. W NA duzych cudow sie nie zyska i ciezko bedzie znalezc tak spierdzielone 3.0 aby te 2.2 z accorda bylo lepsze.
O ile w hatchu to moze bawic to w tej klasie jest juz sztuka dla sztuki. Poprostu honda nic lepszego nie wsadzila i niektorzy musza uznawac ze to jest mistrzostwo swiata LOL
Laguna i C5 to zupelnie inne samochody niz accord. Po pierwsze sa duzo bardziej komfortowe. Po drugie oferowaly silniki V6 ktore zapewniaja tez bardzo mile osiagi przy duzo lepszym brzmieniu.
A co do porownania 540i do ATR, BMW nie nazywa sie dumnie Type R tylko lepiej jezdzi LOLCHRZANEK - Wto 08 Sty, 2008
nozder napisał/a:
k-mart napisał/a:
Ma rywala, duzo modeli volvo to fwd o podobnych mocach no i saab'y
bez turbo nie porywalizują...
Dlatego napisalem że nie ma odpowiednika dla ATR.
No bo co ma podobne osiagi przy pojemności do 2,5 i N/A ?? ?? ??dzik - Wto 08 Sty, 2008
CHRZANEK napisał/a:
No bo co ma podobne osiagi przy pojemności do 2,5 i N/A ?? ?? ??
Po pierwsze 2.2 a po drugie nie patrz tylko na moc max.
Liczy sie srednia, a ta przegra z 3.0 o podobnej mocy. Jesli kogos podnieca moc z litra to ok, ale jesli ktos liczy na osiagi to niesz szuka pojemnosci. Jak ATR nie zakrecisz to nie pojedziesz.
Gdyby to bylo 3.0 i 300KM to co innego, ale nie jest. Konkurencja oferuje silniki 2x wieksze.CHRZANEK - Wto 08 Sty, 2008
dzik napisał/a:
Po pierwsze 2.2
Wiem że 2,2 ale konkurencji dajmy te 0,3 w zapasie.
Dziku po prostu uważam że sprawiedliwiej jest z ATR porównywać bmw 325 niż 330.
dzik napisał/a:
ale jesli ktos liczy na osiagi to niesz szuka pojemnosci
To może od razu zaproponujmy miksonowi jakiegoś "chevy" z "small blockiem" 5,7 litra.
Tradycyjnie odbiegliśmy od meritum w imię przekonywania się o innych sprawach.
ATR - jestem na takanjas - Wto 08 Sty, 2008 ATR to bardzo fajny samochód. Dość wygodny, z fajnym silnikiem.
A to, że znajdzie się jakiś szybszy wózek to norma - zawsze tak jest.
Porównywanie Accorda do BMW serii 5 to nieporozumienie. To kompletnie inne samochody, nawet nie są z tego samego segmentu.
Moim zdaniem, jeśli ktoś lubi japończyki i chce mieć dośc szybkiego i ciekawego sedana to ATR jest super.Anonymous - Wto 08 Sty, 2008 Wracając do tematu
mikson napisał/a:
czy warto cos takiego kupic jako sedanik rodzinny?
według mnie nie , za tą cene można mieć coś nowszego , może szybszego lub
lekko wolniejszego , raczej gożej prowadącego ale bardziej rodzinnego i wygodniejszego.
Atr jak dlamnie to bardziej zabawka (ala turningcar) type R to wkocu hardcore k-mart - Wto 08 Sty, 2008 Ciesze sie ze wszyscy doszlismy do porozumienia:
nie ma fajnych japonczykow w tym segmencie i tyle