To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - JDM staram sie zrozumiec...

ps - Nie 13 Sty, 2008

Stf napisał/a:
Dziku odnoszę wrażenie że coś Cię mocno boli. Masz większe parcie na te Hondy niż sami Hondziarze.

Dokladnie... Dzik'owi chyba przysnilo sie, ze nie moze w swoim clio albo r5 zapiac odpowiedniego biegu (legendarna precyzja skrzyn we Francuzach), potem - w drugiej czesci snu - Dziku jechal CTR'em Lenny'ego, gdzie wbijaniu kazdego biegu towarzyszy charakterystyczne "wessanie" drazka w odpowiednie miejsce... Nie.. tego juz za wiele Dzik budzi sie zlany potem i pisze.. pisze.. pisze.. O tak - co za ulga....

:ost: Dzik za kompleks Hondy
:ost: Em za cenzure
:pom: HH team za zajebiscie wciagajace dyskusje w temacie

Anonymous - Nie 13 Sty, 2008

:wstyd: hahaha dobry temat ^D^
206 Gti - Nie 13 Sty, 2008

"Nie staraj sie zrozumieć wszyskiego bo wszystko stanie sie nie zrozumiałe" .

Apropos dobrych tematów:

Dzisiejszy Ciepły rodzynek z 206club.net

Temat : Po co komu mocne auto !

"Jeszcze niedawno jeden z " naszych "- nie ma sensu przypominać jego nicka, krytykował i wysmiewał silnik 1.4 hdi ( może to się tyczyć również innych jednostek, nie tylko francuskich, przykładowo 1.6 czy 1.8 ). Rzekomo wyprzedzanie tirów wg tego uzytkownika trwa wieczność..Koniecznie trzeba mieć potężny motor ponad 200 konny żeby móc sprawnie wyprzedzić ciężarówkę. Teraz powiedzcie mi czy się ze mną zgadzacie. Wg mnie potężne motory to zwykłe paliwo-wysysacze, żadne cuda technologiczne. Jaki problem opracować silnik załóżmy 200 konny lub mocniejszy, który spala niemalal 20 litrów po mieście podczas dynamicznej jazdy? Wielkim wyzwaniem jest natomiast stworzenie jednostki, załóżmy 1.4 hdi która ma naprawdę dobra dynamikę a po mieście spala 6 litrów ropy, ani kropli więcej, a na trasie jednak potrafi szybko wyprzedzić tira. Moi drodzy zapewne znacie wiele takich osób "znającycych" się na motoryzacji. Często kończą w rowie, a co najgorsze są poprostu puste..Na co komu mocny ( ponad normę ) samochód? Po mieście możemy jezdzić 50 km/h. Przyspieszenie, załóżmy Peugeota 206 1.1 do tej prędkości zajmuje około 4.2-4.5 sek natomiast przykładowo Bmw 330i około 2.9 sek, rzeczywiście porażająca różnica. Zakładamy oczywiście, że jesteśmy sprawni umysłowo i nie jezdzimy po mieście 100 km/h. Proszę bardzo, wybierzmy się na autostradę. 130 km/h- obowiązująca prędkość. Moim zdaniem bardzo przyzwoita prędkość, szybko i szczęśliwie możemy dotrzeć do celu. A tiry? zostają daleko w tyle. Koledzy i koleżanki nawet słabą jednostką możemy jechać bez problemu 150-160 km/h, po co więcej? Życie niemiłe? Posiadacze Bmw 330i zapewne jechaliby już 200km/h wyprzedzając w ostatniej chwili "wolno" jadących, myślących ludzi. Do czasu. Jedynym usprawiedliwieniem, dzięki któremu można zanegować moje przypuszczenia jest ciągła jazda niemieckimi autostradami, rzeczywiście każdego dnia tamtędy podróżujemy ... Zaryzykuje stwierdzenie, że ten uzytkownik posiada jedno z " cudów technologicznych " i tak naprawdę to powinien wyśmiać swój samochód bo to jedno wielkie nic Dziękuję."

:] :] :] :] :] ;D ;D :lol2: xD :ban: :ost: :pom: :pom:

-mają ludzie problemy.

The Mc - Nie 13 Sty, 2008

:jupi:
My sie wydaje ze to cos wiecej niz "brak zrozumienia" to jakas obsesja Dziku.
Z nudow nie pisze sie takiego wypracowania wiec moze warto podyskutowac czemu ciebie hondy i ich wlasciciele az tak draznia? Bo to czego nierozumiesz jasno napisales ale czemu to cie tak wkurza? :)

Dzik to gosc mimo ze teoretycznie jestem jego wrogiem nr 1 (mam honde, kupilem iPhona i pracuje na Macu) jest bardzo pomocny (dzieki za namiar do montera :) wiec za ta fala nienawisci do literki "H" kryje sie dobry czlowiek :*

KonradMK - Nie 13 Sty, 2008

Dzika śmieszy to co i mnie czyli to, że niektórzy europejczycy są bardziej japońscy niż cały dwór cesarski. Przywodzi to na myśl sytuację, w której ktoś bardzo lubiący naleśniki ma ich całą szafę i 4 szuflady :D Skąd to szaleństwo?
dzik - Nie 13 Sty, 2008

heh, niektorzy odbieraja to ze mam kompleks hondy, straszny mam kompleks tak musze sie przyznac!!

Moze niech hondziarze cos napisza o francuzach bo ja sie chetnie posmieje, ja z siebie smiac sie lubie i POTRAFIE.

Tylko dlaczego odbieracie ze hondy mnie draznia? Nie draznia mnie wcale, z ktorego fragmentu postu to wynika?
Napisalem jak z boku dla mnnie wyglada swiat osob ktore honde kochaja :)

The Mc, ciesze sie ze moglem pomoc :)

EDIT: ps, tak masz racje, renault ma badziewne skrzynie biegow. W clio synchro II-ki mi sie konczy. Ale jedna uwaga kochany, wiesz jaka opinie o trwalosci maja skrzynie w wrx? :D

eM napisał/a:
Dziku popatrz na siebie, wszystko co CI pasuje jest super, a wszystko co nie - musisz zmieszać z błotem, i nie mowie tu tylko o autach ale tez innych kwestiach materialnych.
I to nie tylko moje zdanie.
Tak naprawde masz klopot zeby zgodzic sie z kimkolwiek na tym forum, zawsze musi byc twoje na gorze, musisz pokazac jaki jestes najmadrzejszy.

Zgadzam się z tym i to bynajmniej nie dlatego, że jeżdżę Hondą :jupi:
(gadanie o Civ 1,4 mało mnie trafia) ale z powodu awantury jaką Dziku rozpętałeś o HDTV. Nie miałeś racji, ja Ci to udowodniłem, ale Ty próbowałeś kłócić się dalej.
I tu podobnie. Troszkę samokrytyki.

dzik napisał/a:
Moze niech hondziarze cos napisza o francuzach bo ja sie chetnie posmieje, ja z siebie smiac sie lubie i POTRAFIE.

Prowadnice od drążka zmiany biegów do skrzyni w Clio są zrobione z patyków?
Bo tak się je czuje i mniej więcej tak są precyzyjne ;D

CHRZANEK - Nie 13 Sty, 2008

Pokłóćcie sie !!
A później dogrywka na pięści :D :D :D

BaRtO_206GT - Nie 13 Sty, 2008

CHRZANEK napisał/a:
Pokłóćcie sie !!
A później dogrywka na pięści :D :D :D

w kislu.. ;D

dzik - Nie 13 Sty, 2008

mAbZ napisał/a:

Prowadnice od drążka zmiany biegów do skrzyni w Clio są zrobione z patyków?
Bo tak się je czuje i mniej więcej tak są precyzyjne ;D

Z czego to nie ma znaczenia, slynna precyzja to glownie zasluga polaczenia drazek-skrzynia przy uzyciu twardego kija :)
Rozwiazanie to uparcie stosowane w clio jest tak zaawansowane technicznie i tak nowoczesne na tle konkurencji jak tylni zawias w poldku caro :)

W III-ce to naprawili, juz nie czuc jak silnik lata na poduszkach :(

dziku powiem ci tak ja bylem po 2 stronach barykady, ale powiem tak :

mialem 205GTi w 2000r i bylem zajarany tym autem .... sylewtka, wyposazeniem i wtedy moca 133KM mial :D

potem byl CRX DOHC non VTEC i nie jezdzilo to jakos super ekstra, ale to byla miłlosc, nastepnie CIVIC VTEC potem doszło do tego TURBO i na 0,4 bara 215PS ze 150PS auto w stylu Bartka 206tki .... co do awaryjnosci kurde no poza ekspolatacja nic sie nie działo .... ale to auto zabierało usmiech kozaczka z buzi jak twoja R5tka :)

obecnie wrocilem do Peugeota i nie wyobrazam sobie zycia bez niego jest to super i wg mnie najlepsze auto do KJSów oczywiscie jak i SAXO ;)

Zgadzam sie z toba ze geje z civic klubu potwoernie sie podniecaja - nigdy nie trawilem ludzi smieszni i jest tak jak pisales podnietka jak nakleja naklejke, ale niestety to jest taka nacja .... Hondziarze reprezentuja taki styl i chyba trzeba to zaakceptowac i cieszyc sie ze nie wszyscy sa tacy ;) jak to mowil mi moj dziadek SP - Mercedesa z tego nie zrobia :lol2:

Poza tym równowaga w przyrodzie musza byc :D

ty Francja i Renault
eM Japonia i Honda

1:1

moze taki szybki kawał ....

zajaczek z misiem uratowali złota rybke i rybka powiedziala ze spelni ich 3 zyczenia wiec Miś rozpoczał :)
wiec ja złota rybko prosze o to by wszystki niedzwiedzie w Warszawie były niedzwiedzicami
złota rybka mowi ok sa
wiec drugie moje zyczenie to to by wszytskie niedziwiedzie w polsce były niedziwedzicami
złota rybka ok, masz jeszcze 1 zyczenie
ok wiec prosze by wszystkie niedzwiedzie na Świecie były Niedzwiedzicami
złota rybka ok sa, teraz zajaczku twoja kolej
wiec ja poprosze duzy dom z dobrym samochodem na podjezdzie, milion dolarów i zeby MISIO BYŁ PEDAŁEM ;)

:devil:

CHRZANEK - Nie 13 Sty, 2008

Marcel 08 napisał/a:
dziku powiem ci tak ja bylem po 2 stronach barykady

To ty jakiś kapuś jesteś :D :D :D

CHRZANEK napisał/a:
Marcel 08 napisał/a:
dziku powiem ci tak ja bylem po 2 stronach barykady

To ty jakiś kapuś jesteś :D :D :D

o ty kurwa ### :mur: nie taki wszechstronny jestem ^D^

ps - Nie 13 Sty, 2008

dzik napisał/a:

EDIT: ps, tak masz racje, renault ma badziewne skrzynie biegow. W clio synchro II-ki mi sie konczy. Ale jedna uwaga kochany, wiesz jaka opinie o trwalosci maja skrzynie w wrx? :D

Cicho :ban: Wiem, wole nie testowac! So far so good :faja:

Ale u mnie jak wbijam trojke, to wiem ze jest trojka a nie np. luz. W Saxo, Clio nie jest to takie jednoznaczne ;D