Vlodarsky - Sob 19 Sty, 2008 to nie marzenie tylko moje przemyślenia.
Nie uważacie, że to ma sens ? pomijając koszty ?saxorulez - Sob 19 Sty, 2008 nie ma sensu
moim zdaniem ten podział co jest ma sens.
Podział na pojemności.Loko - Sob 19 Sty, 2008
Vlodarsky napisał/a:
Waga+hamownia wydaje mi się, że te urządzenia mogą to zrobić
Nie ma sensu, bo trzeba by na kazdym bk robić badanie na hamowni i wadze, a to jest po prostu niemożliwe, zajmowało by mnóstwo czasu, i kosztowało góre pieniędzyqbus - Sob 19 Sty, 2008 podzial na pojemnosc jest ok... wiadomo ze czasami nie do konca sprawiedliwy bo ja np moim 90 KM 106 musze sie gonic z VTS'am i innymi 16v nie mowiac juz o 160 KM cifach... ale no coz... albo rybki albo akwarium. sprzet odgrywa duza role w motorsporcie i robi sie wszystko aby szanse wyrownac, nie jest to niestety mozliwe.saxorulez - Sob 19 Sty, 2008
Cytat:
podzial na pojemnosc jest ok... wiadomo ze czasami nie do konca sprawiedliwy bo ja np moim 90 KM 106 musze sie gonic z VTS'am i innymi 16v nie mowiac juz o 160 KM cifach... ale no coz... albo rybki albo akwarium. sprzet odgrywa duza role w motorsporcie i robi sie wszystko aby szanse wyrownac, nie jest to niestety mozliwe
dlatego powstał Rallye 1.3 żeby bić seje i swiftyqbus - Nie 20 Sty, 2008 no tak ale w "normalnych" rajdach... czyli przy podziale pojemnosciowym narzuconym przez fia jade w klasie n1/a5... czyli w rzeczywistosci byly by to 106 rallye, seje (tylko w polsce jest klasa n0/a0) swifty, ax sport (dobry kozak, szybszy chyba niz 1.3 rallye) polo, micry itp.CHRZANEK - Nie 20 Sty, 2008 Klasa N1/A5 = do 1400cm3 (więc jest dobrze bo w zasadzie only suka, 106 ph1, AX i polo 1,4 16V)
Klasa N0/A0 = do 1150cm3 (w praktyce cieniasy i seje)qbus - Nie 20 Sty, 2008 warto dodac ze klasa N0/A0 w Rajdowych Samochodowych Mistrzostwach Polski juz nie występuje.CHRZANEK - Nie 20 Sty, 2008 Boisz sie sejów ? qbus - Nie 20 Sty, 2008 Chrzanek a ty bys sie nie bał?
opowieść z ostatniego rajdu Krakowskiego, startowal moj znajomy Knapczyk Stanisław, Cif VTi silnik seria model EG, na 2 odcinku opuscil droge na jakis czas, startowal jako ostatnie auto z klasy N2, za nim odrazu A grupowe Sejko Kwaśnego, w momencie jak kibice pomogli Hondzie powrocic na trase zaczelo dojezdzac Seicento, 1 szczyt ... Honda musiala zjechac na bok i przepuscic seicento, 160 KM pod gore nie dawalo rady temu malemu potworkowi.CHRZANEK - Nie 20 Sty, 2008 qbus: przyznaję że A grupowy Sej + kolega Kwaśny = Bardzo szybki zestaw.
GOść jest MEGA wjeżdżony w auto i już wielokrotnie tą swoją "łupinką" był powyżej 10 m-ca w generalce.
Raz to był nawet piąty a za nim A7,N3,A6 itp
No dobra a co będzie jak gość znajdzie sponsora i wsiądzie w A7 ?? ?? ??106 - Nie 20 Sty, 2008
CHRZANEK napisał/a:
No dobra a co będzie jak gość znajdzie sponsora i wsiądzie w A7 ?? ?? ??
nie wiadomo :D
bardzo szybki driver w A0 mikolajczyk (mistrz z 2006?) wsiadl w 306 A7...i nicCHRZANEK - Nie 20 Sty, 2008
106 napisał/a:
bardzo szybki driver w A0 mikolajczyk (mistrz z 2006?) wsiadl w 306 A7...i nic
Ja to nazywam "syndrom Ficonia" gość w CC 900 Abarth rządził, łoił, grzał i latał, a po przesiadce do mocniejszych osiek było coraz gorzej...qbus - Nie 20 Sty, 2008 no ale mikołajczyk czesał niezłe czasy tym pugiem... tylko sprzęt nie domagał albo on go zabardzo katował. nie ma reguły... to fakt.Marek23 - Nie 20 Sty, 2008 Będzie mi potrzeban homologacja clio, jakbyś ktoś coś wiedział...