FreeMan - Wto 12 Lut, 2008 jezeli mowimy ogwincie D2 i mialbys go w dobrej cenie ...to ja moge zalatwic zwrotnice w cenie zakupu przez ASO..... daj znac co i jak ?Loko - Wto 12 Lut, 2008 A jaka jest różnica w cenie gwintu billa vs d2? Bo jak dla mnie musiała by być naprawde spora, żeby ładowac się w jakieś d2 Marek23 - Śro 13 Lut, 2008 Chrzaniu wspominał mi o HP z Czech... Bad-i ma go w swoim 106. Podobno cenowo są nieźli, a do tego to są wyczynowe zawieszenia z pełną możliwością regulacji.DeeS - Śro 13 Lut, 2008
106 napisał/a:
spaxa kupil dees do saxo mysle ze bedzie z niego zadowolony....
Bede mogl powiedziec cos o tym zawiasie dopiero kolo marca moze polowa. Wciaz czekam na niego zakladam i upalam.. ade - Czw 14 Lut, 2008
Marek23 napisał/a:
Chrzaniu wspominał mi o HP z Czech... Bad-i ma go w swoim 106. Podobno cenowo są nieźli, a do tego to są wyczynowe zawieszenia z pełną możliwością regulacji.
ponoc zawiasy hp sa o wiele blizej ohlinsa niz bilsteina (tego dostepnego w sklepach dla kazdego)
a d2 to jakby nie patrzec troche lepsza chinszczyzna... glowna zaleta d2 jest rozbudowana regulacja... na tor pewnie sie sprawdzi, ale na oes/ulice raczej bym nie ryzykowal...MoRToN - Pią 15 Lut, 2008
ade napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Chrzaniu wspominał mi o HP z Czech... Bad-i ma go w swoim 106. Podobno cenowo są nieźli, a do tego to są wyczynowe zawieszenia z pełną możliwością regulacji.
ponoc zawiasy hp sa o wiele blizej ohlinsa niz bilsteina (tego dostepnego w sklepach dla kazdego)
a d2 to jakby nie patrzec troche lepsza chinszczyzna... glowna zaleta d2 jest rozbudowana regulacja... na tor pewnie sie sprawdzi, ale na oes/ulice raczej bym nie ryzykowal...
W wersji street nie ma górnej regulacji. A inna do clio nie występuje