FreeMan - Sob 23 Lut, 2008 tak w telegraficnym skrocie.
182 od 172 rozni sie kolektorem dolotowym i wydechowym.
Slyszalem o jednym egzemplazy ktory trzymal 172 konie serii (ex samochod usera Krzyss).Ogolnie jest przyjete ze seria dla sporta 172 to okolo 165km.
Ecu to samo w 172 i 182.
182 jest ciezsze od 172 .Greg - Nie 24 Lut, 2008
FreeMan napisał/a:
Slyszalem o jednym egzemplazy ktory trzymal 172 konie serii (ex samochod usera Krzyss).Ogolnie jest przyjete ze seria dla sporta 172 to okolo 165km.
Ecu to samo w 172 i 182.
182 jest ciezsze od 172 .
Dzięki za info. Mam(y?) nadzieję, że uda się wydobyć coś więcej. O ile jest cięższe, jak z porównaniem osiągów itd. Anonymous - Nie 24 Lut, 2008
FreeMan napisał/a:
Czyzby to sprawiało że dzwięk Mojego 182 tak bardzo mi sie podobał
FreeMan napisał/a:
Slyszalem o jednym egzemplazy ktory trzymal 172 konie serii
Myśle że w Marcu pojade na hamownie zobaczyć co tam w mojej serii pokaże, chociaż nieukrywam że może po tym co czytam, to może czasem lepiej nie wiedzieć.
Greg napisał/a:
Mam(y?) nadzieję, że uda się wydobyć coś więcej. O ile jest cięższe, jak z porównaniem osiągów itd.
No własnie O ile, i dlaczego, przecież wyposażenie w 172/182 jest takie samo / bardzo podobne, co sprawia że 182 jest cięższe od 172, bo chyba nie szersza opona 205, zamiast 195
I gdzie najlepiej zważyć swoje auto, bo wieżąc w to co napisane w dowodzie, to mój waży 1035 kgFreeMan - Nie 24 Lut, 2008 W sumie to nigdzie nie znalalzlem potwierdzenia ze 182 jest ciezsze.... ale wszyscy tak twierdza.
do roznic mozna jeszcze dolozyc dwa ciezkie duze wydechu... zamiast jednego ...
Co do dzwieku, to mysle ze podoba Ci sie tak Twoj, bo jeszcze nie slyszales mojego Anonymous - Nie 24 Lut, 2008
FreeMan napisał/a:
ale wszyscy tak twierdza.
No właśnie, nie twierdze że błędnie, ale jeżeli tak, to jak bardzo.
Może wypiszemy wszystkie różnice wagowe o których nam wiadomo pomiędzy 172 / 182.
FreeMan napisał/a:
Co do dzwieku, to mysle ze podoba Ci sie tak Twoj, bo jeszcze nie slyszales mojego
Nie wiem co masz, bo nie moge poczytać działu "Pimp My Ride" , a chętnie poczytałbym o modyfikacjach w Clio.FreeMan - Nie 24 Lut, 2008
lewap napisał/a:
Może wypiszemy wszystkie różnice wagowe o których nam wiadomo pomiędzy 172 / 182.
.
moze jak odpoczne po podrozy, to znajde na to chwile.
Albo moze poszperaj na www.cliosport.net
lewap napisał/a:
Nie wiem co masz, bo nie moge poczytać działu "Pimp My Ride" , a chętnie poczytałbym o modyfikacjach w Clio.
male demo mojego wydechu...! Co do PMR.... to niestety jest przywilej , na ktory trzeba zasluzyc.Bart - Nie 24 Lut, 2008
lewap napisał/a:
I gdzie najlepiej zważyć swoje auto, bo wieżąc w to co napisane w dowodzie, to mój waży 1035 kg
jedź na jakieś wysypisko śmieci albo do skupu złomu, gdzieniegdzie mają dokładnie elektroniczne wagi do ważenia ciężarówek, poza tym na stacjach diagnistycznych badają nacisk osi.Greg - Nie 24 Lut, 2008
FreeMan napisał/a:
do roznic mozna jeszcze dolozyc dwa ciezkie duze wydechu... zamiast jednego ...
To fakt. Ale z drugiej strony nie ma całej wneki na koło i samego koła zapasowego, a to tez kilka kg.
Wyposażeniowo czym się dokładnie rózną? Nigdzie nie znalazłem...MoRToN - Pon 25 Lut, 2008 To co jest w 182 zamias zapasu ? Szprej ?Greg - Pon 25 Lut, 2008
MoRToN napisał/a:
To co jest w 182 zamias zapasu ? Szprej ?
Nic. Anonymous - Pon 25 Lut, 2008
MoRToN napisał/a:
To co jest w 182 zamias zapasu ? Szprej ?
Dokładnie , szprej - 2szt. ,lewarek i podnośnik.CHRZANEK - Pon 25 Lut, 2008
lewap napisał/a:
I gdzie najlepiej zważyć swoje auto
Na zlomie
Np na ulicy Wólczyńskiej w Warszawie nox - Pon 25 Lut, 2008
CHRZANEK napisał/a:
lewap napisał/a:
I gdzie najlepiej zważyć swoje auto
Na zlomie
Np na ulicy Wólczyńskiej w Warszawie
Myśle ze kolega miał by nieco daleko z Siemiec jezeli często bywas w K-ce to na ul. Gliwickiej jest skup złomu z wagą , Nieopodal punktu 44anjas - Pon 25 Lut, 2008
nox napisał/a:
Myśle ze kolega miał by nieco daleko z Siemiec jezeli często bywas w K-ce to na ul. Gliwickiej jest skup złomu z wagą , Nieopodal punktu 44
żeby tylko po zważeniu wypuścili Młody Papież - Pon 25 Lut, 2008 jak zobaczą że francuz to odrazu potną...