Vlodarsky - Pon 03 Mar, 2008 Mi by się już nie chciało... Lepiej kupić coś całego i kombinować niż przekładać silniki. Teraz tak myślę.ade - Wto 04 Mar, 2008 1) 156 km ma 20xe nie bylo nigdy montowane w astrach (ale bylo no w kadecie), c20xe ma 150:d
2) bylo c20xe seryjnie w kombi
3) swap w oplu jest czynnoscia banalnie prosta, wszytko pasuje itp;]
4) c20xe bedzie z 50kg ciezsze od tego silnika co masz teraz...Anonymous - Śro 05 Mar, 2008 Ziomek wsadził w astre sedan 2.0 16v , mówił ze z kalibry ,przyśpieszało mniejwięcej jak seryjne clio 1.8 16v gdziś od 4biegu astra odchodziła .
Dobry plan tylko zawiecha i heble swoje kosztują , a na koniec bedziesz miał astre kombi tak jak teraz , ja bym się w to nie bawił mając taką fajną pione Marek23 - Śro 05 Mar, 2008
Cytat:
Ziomek wsadził w astre sedan 2.0 16v , mówił ze z kalibry ,przyśpieszało mniejwięcej jak seryjne clio 1.8 16v gdziś od 4biegu astra odchodziła .
To albo zajechany silnik, albo to był Ecotec 136 koni. Miałem Kadetta C20XE i takie clio niszczyłem nieporównywalnie.
ade napisał/a:
1) 156 km ma 20xe nie bylo nigdy montowane w astrach (ale bylo no w kadecie), c20xe ma 150:d
A nie jest jedyną różnicą między nimi cat?Bad-i - Śro 05 Mar, 2008 Marek23 ale on to wlozyl do Astry sedan. Poza tym 16ka w clio tez przyjemnie jezdzi
Katalogowo clio I 1.8 16V jest szybszy od Astry GSI chyba o 1 dziesiata mi - Śro 05 Mar, 2008 według tego powinny iść ładnie równo:
http://www.zeperfs.com/duel270-527.htmade - Śro 05 Mar, 2008
Marek23 napisał/a:
A nie jest jedyną różnicą między nimi cat?
kat + inny komputer z ustawieniami pod benzyne 98 wyjsciowo...
poza tym przez caly okres produkcji c20xe wprowadzano pewne zmiany, glownie takie, ktore powinny pogorszyc osiagi, a moc katalogowa zostawala taka sama...:DAnonymous - Śro 05 Mar, 2008
Marek23 napisał/a:
To albo zajechany silnik, albo to był Ecotec 136 koni
no mozliwe że i zajechany , może kierownik do bani , tylko mówie co widziałem Marek23 - Śro 05 Mar, 2008
Cytat:
Marek23 ale on to wlozyl do Astry sedan. Poza tym 16ka w clio tez przyjemnie jezdzi
Katalogowo clio I 1.8 16V jest szybszy od Astry GSI chyba o 1 dziesiata
Katalogowo, ale wierz mi, że mój Kadet był rupieciem, ale nawet nieodchudzony klepał Leona 1.8t przy każdje prędkości. Wtedy to był dla mnie potwór...BaRtO_206GT - Śro 05 Mar, 2008
Marek23 napisał/a:
Katalogowo, ale wierz mi, że mój Kadet był rupieciem, ale nawet nieodchudzony klepał Leona 1.8t przy każdje prędkości. Wtedy to był dla mnie potwór...
ode mnie total respect dla kadeta! jedyny samochod od ktorego w 2 roznych przypadkach dostalem baty!!Marek23 - Śro 05 Mar, 2008
Cytat:
ode mnie total respect dla kadeta! jedyny samochod od ktorego w 2 roznych przypadkach dostalem baty!!
Ja mojego odchudziłem max, silnik dalej seria to klepałem e46 330i... Zdrowy Kadett to potwór. Nie zapomnie miny kolegi z Leona jak przy 190 pod górę na dwupasmówce go dochodziłem.GOKART - Śro 05 Mar, 2008
Marek23 napisał/a:
Ale silnik C20XE jest super, zrobić w nim 180 koni to żadne problem, a i 200 jest osiągalne. Mój ziom wchodzi w taki projekt, ale wkłada wszystko do budy corsy, tej najstarszej. I to według mnie jest pomysł... Taka corsa 180 koni, biała...
na naszym lokalnym podwórku ktoś już zobił cos podobnego. wsadził ten motor do budy od starej corsy (taki kanciaty paździerz) mocno odelżonej . Schodził tym rumplem poniżej 14.5 na ćwiartkę. Mocna rzecz KonradMK - Śro 05 Mar, 2008 a mi jebło coś przy wahaczu i pi@rdole tuningi w tym momencie k-mart - Śro 05 Mar, 2008 ciezko mi uwierzyc ze kadett gsi tak lata, ale widocznie tak jest.
A jak z awaryjnoscia takiego sprzetu?Marek23 - Śro 05 Mar, 2008
Cytat:
ciezko mi uwierzyc ze kadett gsi tak lata, ale widocznie tak jest.
Ziom, lata. To jest bardzo lekkie, waży tyle co saxo, a silnik jest ZŁY. Mojego jak odchudziłem do blachy to nie było mocnych.
k-mart napisał/a:
A jak z awaryjnoscia takiego sprzetu?
Silniki się grzeją jak cholera i generalnie są dość awaryjne. Ale jeśli chodzi o samo performance w serii, jak i podatność na dłubanie to jest to według mnie najlepsze 2.0 16v jakie skonstruowano. Zaraz mnie pojedziecie, ale kto jechał zdrowym C20XE ten wie o co mi chodzi.