Anonymous - Pon 21 Gru, 2009 W oryginale z samoregulatorem martin.h - Pon 21 Gru, 2009 Dzięki Panowie, właśnie opinie są różne, jedni twierdzą, że z samoregulatorem, inni że bez. Ja podejrzewam, że u mnie padł ten samoregulator, bo sprzęgło bierze przy samym dole i czasem nie da się do końca wysprzęglić.
Dzisiaj wjadę na kanał to obadam.Jaco - Pon 21 Gru, 2009 Może są 2 typy , albo jest jeszcze taka mozliwość, że sie nie znam i napisałem tak jak mi się wydaje... musiałbym foto widzieć takiej z samoregulatorem to bym potwierdził... Nath - Pią 28 Maj, 2010 A ktos moze uzywal sprzegla firmy Helix Autosport ?
Interesuje mnie jego jakosc i czy ogolnie warte zakupu, bo nie mialem z ta firma do czynienia.
Juz przy zakupie Clio czulem ze sprzeglo sie slizga i jest cienkie.. po 2 rajdach przydaloby sie wyminiec - szkoda skrzyni - i tak sie zastanawiam nad czyms mocniejszym by nie wymieniac zbyt czesto. Do poprzedniego auta uzywalem Valeo - bylo ok ale inne auto inne moce oraz Nm, do Cliowki powiadaja ze seryjne dlugo nie wytrzyma.GeKo - Pią 28 Maj, 2010 Nath, Dam Ci namiar na gościa co założył to sprzęgło, z tego co pamiętam miał jakieś przeboje z nim, ale to on Ci wyjaśni co i jak dokładnie.Barejka - Śro 14 Lis, 2012 ale odkopalem temat czy moze ktos polecic jakies sprzeglo ktore nie zabija cena a bedzie wydajniejsze od seryjnego? Mocniejszy docisk-radzikowski czy warto mu to dac bo po tym co dzialo sie u rasty nie chce mi sie sciagac kilku krotnie skrzyni zeby sprawdzic czy wogole dziala, czy moze sam spiek na seryjnej tarczy? Ogolnie seryjne sprzeglo daje rade, ale czasami potrafi sie uslizgnac na 5 bieguKenet - Śro 14 Lis, 2012 Kolega robił ostatnio spieka i wzmocniony docisk do Astry turbo tutaj - http://www.mickey-garage.pl/ - cena była ok. sprzęgło działa i ma się dobrze.Mrozu - Nie 25 Lis, 2012 ostatnio robiliśmy spieka 6cio łopatkowego u ludzi którzy są na tej samej ulicy co Radzikowski, u nich w chooy roboty było, u radzikowskiego pusto. tarcza pracuje z seryjnym dociskiem i kołem dwumasowym i działa idealnie. jak by co mogę znaleźć namiarShymek - Pon 26 Lis, 2012
Barejka napisał/a:
radzikowski czy warto mu to dac
Radzikowski? Polecam......
......omijać szerokim łukiem
Profi jednomas do Megane was79 - Pon 26 Lis, 2012 Ołszit ale paździerz
Z ciekawości ile wziął za to?Shymek - Pon 26 Lis, 2012 Nie wiem - robił dla znajomego... po tym co powyżej wolałem zamówić komplet Helixa niż pakować się w takie partactwowas79 - Pon 26 Lis, 2012 W sumie to i tak każda kwota byłaby za wysoka Miniac - Pon 26 Lis, 2012
Shymek napisał/a:
Barejka napisał/a:
radzikowski czy warto mu to dac
Radzikowski? Polecam......
......omijać szerokim łukiem
+100!
BMW M3
Honda Integra
Do tego dziesiątki aut w których nie zmienisz biegu na wysokich obrotach lub w szybkim czasie wykończysz synchronizatory.
Niestety ludzie błądzą.
Do każdej jego przeróbki/spieka/docisku trzeba doliczyć co najmniej 3krotny demontaż skrzyni, a i tak na końcu będzie nerw..