To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Nowy czarny lakier

Gaydek - Śro 19 Mar, 2008

=P~ :poklon: :amor:

Anonymous - Śro 19 Mar, 2008

czyzbys sie przekonal? :)

Staram się przekonać do matt black. Taki szybki to ja nie jestem ;) . Zobaczymy jeszcze co powie znajomy lakiernik.

JIMEK napisał/a:
Obrazek

Kolor felg chyba pasuje do matt black :hm: .

Aha, wróciłem od lakiernika. I tak jak się spodziewałem facet tryska optymizmem. Na pytanie o jet black z palety BMW (kolor czarny jak smoła, stosowany m. in. w E92 M3, mam kod i skład) odpowiedział "a po co? przecież ja mam czarny" xD a na pytanie o czarny matowy odpowiedział "a po co?" xD xD xD . Obiecał jednak, że się zorientuje co i jak i po świętach da odpowiedź.

Janusz - Śro 19 Mar, 2008

co prawda taki mat przezajebiscie wygląda na lambo i tym podobnym, ale mam pewne obawy co do pumy..... bo tu same takie grube fury są w tym macie pokazane, i nie wiem czy taka drobna puma będzie tak dobrze wyglądała w takim kolorku.... Ale to tylko moje zdanie, jednak uważam ze przydałby sie jakiś VT, tylko musiałby być na naprawdę wysokim poziomie....

To samo mówi mój ojciec, że na małej Pumie może to dziwnie wyglądać.
Janusz - Śro 19 Mar, 2008

ten mat na fotkach to jest naprawdę bardzo profesjonalnie położony..... to raz, a dwa to wydaje mi sie ze, żeby uzyskać taki efekt na jaki sie napaliłeś oglądając te zdjęcia to musiłabys zafundować pumie ostra glebe, ale taka bezlitosna, i do tego duuza felge, bo w przeciwnym razie efekt nie będzie taki na jaki sie napaliłeś.... Przynajmniej mi sie tak wydaje.... ale nie chce zrzędzić...;)

poprostu mat nie sprawia ze auto sie nagle robi niesmiertelne... nie zwalnia auta od normalnych spraw. Jak auto zajebiscie wyglada to ten lakier pomaga, a jak wyglada slabo to szkodzi. Nie wiem jakie masz plany ale jakbys do tego podszedl grubo - bisteina dal naprawde nisko, jednak cos z tymi felgami zrobil (jakis taki bardziej trackowy wyglad) to uwazam jest szansa ze bedzie zajebiscie - szedlbym w strone upodobnienia go do jakies takiej lotusopodbnej dziwki torowej FWD :D

Janusz napisał/a:
ten mat na fotkach to jest naprawdę bardzo profesjonalnie położony

Z tym chyba nie byłoby problemu, zakład jest profi.

Janusz napisał/a:
efekt ... taki na jaki sie napaliłeś

Na szczęście nie zdecyduję się na kolor ten czy inny od razu, już teraz. Autko idzie do malowania najwcześniej w kwietniu. Ale wydaje mi się, że będzie jet black (BMW) albo czarny matowy. Zobaczymy, co powie lakiernik... .

JIMEK napisał/a:
Nie wiem jakie masz plany

Plany się klarują i na szczęście nie spieszy mi się.

Vlodarsky - Czw 20 Mar, 2008

Morton czy jedna z tych Hond to srebrny CRX ?? Bo jeśli nie to jescze jeden mat się szykuje poza tym co mówiłeś.
DeeS - Czw 20 Mar, 2008

Ciekawy ten mat kurcze:) Jak by to wygladalo na saxo i bialej feldze ?:)
Michał - Czw 20 Mar, 2008

srednio
czarny mat tylko do czarnych felg.
Białe felgi jedynie ładnie sie komponują z pastelowymi saxo. Bordo , niebieski, w białym tez ok wygląda. Ale w czarnym saxo tak sobie moim zdaniem ... takie zwykłe połączenie , biały z czarnym ...

Jakarti - Czw 20 Mar, 2008

chyba namowilem kolege zeby zrobil sobie w hondize taki kolor jak u Jimka. bardzo mu sie podoba.. jak zobaczyl to od razu dzwonil do bmw :) a ze pieniadze dla niego nie maja znaczenia to chyba nie bedzie jakis problem :)

fajnie, co? :D

saxorulez - Czw 20 Mar, 2008

nice.. na jakeij Hondzie?

Czy to jest ten co ma tego starego Civica z 89 roku.. po swapie na D15..

W sumie konstrukcja stosunkowo wiekowa ale jak na SOHC to super gania..

Tylko chyba najpierw musi naprawić te nadkola co mu lekko rdzewiały... bo jak z nim ostatnio gadałem to ojuż ogarnął zawias TEIN, hamulce Willwood , koła Rota.. tylko ta buda wymagała pomalowania!