mi - Pon 07 Lip, 2008 spokojnie - nie ma się co nakręcać, bo to nie musi być fur wielkości s-klasy, nie musi też mieć do stówy mniej niż 5 sekund
Najrozsądniejszy byłby nieduży kombik. No i co mamy w tej klasie?
- fabia kombi (w sumie rozsądny wybór, ale, kuźde, fabia )
- clio grandtour (za nowy, żeby się dało łatwo używkę znaleźć, ale - dzięki małej dopłacie do silnika tce - może się udać upolować ekonomiczne 100km, bagażnik - wystarczający)
- pug 206 sw (troszkę maławy)
- pug 207 sw (raczej za nowy, wózek może nie wejść, bo bagażnik ma dość krótki, ale do jeżdżenia - przyjemny całkiem)
Klasa wyżej:
- stilo SW (mój typ - samochód można kupić za niedużą kasę, a jest dopracowany i cholernie pojemny, u mnie w firmie 250tkm dożywały bez problemu, nim się rozeszły w świat i wjechały bravo)
- octavia liftback / kombi (spory fur, niedrogi dość, tylko skoda, na dodatek żonie się nie widzi, a to dla niej samochód głównie)
- pug 307 sw (chyba niegłupi wybór)
- corolla / golf kąbi (spore dość, choć nie jakoś masakrycznie, za drogie jako używka)
- focus kąbi (może być droższy w utrzymaniu przez zawias, ale też rozsądna opcja)
- xsara picasso (duuuupny fur, choć nieco starawy)
A może coś bardziej blaszanego - doblo, berlingo, kangoo?anjas - Pon 07 Lip, 2008 no mi, fajna analiza rynku pcs - Pon 07 Lip, 2008 corolla kabi to turecki szrot! a avensis to chyba nie w tej cenie ..
moze siakies mini vany np. seat altea, merol a-klasa, mitsubishi space star ..mi - Pon 07 Lip, 2008 no i pytanie - jakiej wielkości minivany?
Na furze klasy punto (idea, modus...) - wózek nie wejdzie, za krótkie mają bagażniki
Na furze klasy golfa (xsara picasso, o której wspomniałem, altea, scenic) - są zwykle droższe nieco niż htb podobne (droższe lub starsze, jeden pies), a ich jedyny plus to możliwość aranżacji wnętrza, ale ogólne założenie jest takie, że wózek ma być w bagażniku, wiec to umiarkowanie istotne. Ewentualnie nieco łatwiej może się wkładać dziecko do fotelika w wyższym wnętrzu, ale tu nie jestem pewien...anjas - Pon 07 Lip, 2008 z vanowatych podoba mi się Corolla Verso
Ale cenę trzyma straaasznieeee
Rozważając vany, biorę też pod uwagę Civica 5d (poprzedni model). Van jak nic.
Nawet miałem dziś pojechać obejrzeć jednego 1.6, ale pogoda się popsuła i mi się odechciało.Anonymous - Pon 07 Lip, 2008 mam w rodzinie takiego civa 1.6 5d, nic specjalnego , bagażnik ma 350l ponoć sporawy ale wygląda jak 7 nieszczęść a może coś takiego
olbrzymi bagażnik i mocny dizelAnonymous - Wto 08 Lip, 2008 wyjątkowo familijny wydaje mi się scenic pierwszej generacji po lifcie np:
1. dizel DTI , w odróżnieniu od DCI jest to starsza generacji silników , więc mniej kłopotliwa w utrzymniu .
http://www.moto.allegro.p..._alu17_ful.html
2. ciekawy egzemplaz z fabryczna instalacją gazową 1.6 16v da rade i będzie
wyjatkowo ekonomicznie .
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5486405
3. jeśli chciałbyś jednak troche więcej dynamiki jest wersja 2.0 16v "williams"
, zwróć uwage na bajeranckie dwa włazy dachowe http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5643316
Przyuważ zalety , atrakcyje ceny bogate wyposażenie i to ze to starsza generacja
renówek czyli mniej problematyczne modele ( yy tak mi sie wydaje) dzik - Wto 08 Lip, 2008 Moze mondeo?
Maja sukinkoty ogromne bagazniki.Michał - Wto 08 Lip, 2008 Avensis.
wymieniam accordeona z volvo v70.
Pawełku, dobry wybór ?
super stylistyka,. wielki bagar, wygodny ( tak mi sie wydaje )
albo cross country.
pozatym, bardzo ważną rzeczą jset bezpieczeństwo malucha i agi. Taki focus czy inne kombiaki w tej klasie raczej nie podchodzą do voviaka albo avensis ( toyota ostanio zrobiła milowy krok do przodu w kwestii bezpieczeństwa )anjas - Wto 08 Lip, 2008 Zgadzam się z Mikiem. Bezpieczeństwo jest bardzo ważne. Gdybym kupował drugi samochód dla siebie to rozgladałbym się właśnie za Volvo. Być może się starzeję, ale podobają mi się coraz bardziej te samochody .
Niestety dla mojej Agi mondeo czy Volvo s(v)70 są za wielkie. Przerażają ją.
Myślałem przez chwilę o v50, ale dość drogie są ciągle. Na razie chyba mnie nie stać.Gotti - Wto 08 Lip, 2008 co jest ładnego w wolwo? kiera z FH12 czy takie samo wnętrze od 15 lat? Poza tym to auto nie daje żadnej przyjemności z jazdy - jest tak samo drętwe i bez polotu jak octavia.CHRZANEK - Wto 08 Lip, 2008 Jeżeli bezpieczeństwo to... mam wrażenie że od kilku lat pionierem jest Reno...
Może się mylę.
Andrzej a zniesiesz myśl że wszystkie samochody jakie będziesz miał w domu to Renualty ?? ?? ?? ??
Scenik niegłupi, Megane kombi też fajne... może nie R26 ale fajne anjas - Wto 08 Lip, 2008
Gotti napisał/a:
co jest ładnego w wolwo? kiera z FH12 czy takie samo wnętrze od 15 lat? Poza tym to auto nie daje żadnej przyjemności z jazdy - jest tak samo drętwe i bez polotu jak octavia.
de gustibus non est disputandum i chuj
CHRZANEK napisał/a:
Andrzej a zniesiesz myśl że wszystkie samochody jakie będziesz miał w domu to Renualty ?? ?? ?? ??
Być może zniosę
Nic, dziś oglądałem kilka fur. M.in. focusa C-Max 1.8 TDCI z 2005, focusa II hatchback 1.6 16v z 2006 i stilo z 2006.
Wrażenia: focusy całkiem OK, ale C-Max chyba za duży... w środku wydaje się wielki.
Za to stilo to moim zdaniem mega kupa w środku. Przez szybę jeszcze jakoś to wyglądało, ale jak wsiedliśmy za kółko to porażka. Być może to była jakaś kiepska wersja, ale wrażenie zrobił na nas naprawdę kiepskie.
Poważnie wzięliśmy pod uwagę tego focusa II, 1.6 16v. Przejechałem się nim i wrażenia dość pozytywne. Silnik nawet daje radę. Niestety zastanawia mnie klimatyzacja, ktora w dwuletnim samochodzie prawie nie chłodzi... Co za shit? Podobno trzeba nabić za 150 w Norauto, ale kurde, jakoś dziwnie kupować samochód z klimą, która prawie nie działa.Michał - Wto 08 Lip, 2008
Cytat:
Za to stilo to moim zdaniem mega kupa w środku.
wlasnie mnie to dziwiło że pare osób o tym stilo mówiło ... stilo to stilo, takie tam nic specjalnego, do tego po maxie drogiego ...anjas - Wto 08 Lip, 2008 A zna ktoś mercedesa A-klasę? Jeździł ktoś z was? Albo mama, siostra, dziewczyna, żona, znajomy gey?