To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Szukamy nazwy

nox - Pon 25 Sie, 2008

chciał bym jeszcze zauważyć że szukanie nazwy typu xxx sushi strasznie ogranicza "zbiór nazw" nazwa nie koniecznie musi ? się kojarzyć z sushi odpowiedni PR skojarzy dany lokal z konkretnym menu . Ale dalej szedł bym tropem czegoś wiążącego naze lokalu z czym charakterystycznym czy to w menu , czy w wystroju czy okolicy .... Mnie strasznie kręcą jakieś ideologie , zakręcone historie w firmach zwiazek nazwy z czymś uzasadniony czymś innym bo tak siak ... Potem Klient będzie mówił o knajpie jeżeli częściowo coś rozgryzie o co kaman ... Ktoś mnie rozumie ??:D :rotfl:
Vlodarsky - Pon 25 Sie, 2008

nox napisał/a:
chciał bym jeszcze zauważyć że szukanie nazwy typu xxx sushi strasznie ogranicza "zbiór nazw" nazwa nie koniecznie musi ? się kojarzyć z sushi odpowiedni PR skojarzy dany lokal z konkretnym menu . Ale dalej szedł bym tropem czegoś wiążącego naze lokalu z czym charakterystycznym czy to w menu , czy w wystroju czy okolicy .... Mnie strasznie kręcą jakieś ideologie , zakręcone historie w firmach zwiazek nazwy z czymś uzasadniony czymś innym bo tak siak ... Potem Klient będzie mówił o knajpie jeżeli częściowo coś rozgryzie o co kaman ... Ktoś mnie rozumie ??:D

ja rozumiem :) to tak jak "zgadnij z czego robimy swoje potrawy" taka zagadka :) myślą, ze to kurczak a to był pies :)

Bad-i - Pon 25 Sie, 2008

deep throat ??
nox - Pon 25 Sie, 2008

szczur to podstawa japanowej kuchni :)
Bad-i - Pon 25 Sie, 2008

a ja wam powiem ze szkoczyl bym na cos dobrego - caly dzien biadolicie o jedzeniu i pozniej robie sie glodny :]

a przypominam ze zbijam wage na Lublin

M - Pon 25 Sie, 2008

pijesz herbatki na sranie ? :D :D :D
Tylko sie nie odwodnij :D

MoRToN - Pon 25 Sie, 2008

Rudi-Sushi
Bad-i - Pon 25 Sie, 2008

eM napisał/a:
pijesz herbatki na sranie ? :D :D :D
Tylko sie nie odwodnij :D

mniej wpier....am :D

serio juz 5 kg mniej

Rudello - Pon 25 Sie, 2008

hmmmm.. rozumie, rozumiem.

czyli zadna z tych propozycji co podałem nie pasi??

a np "kałabanga" ?? albo "aaaaaaa dzia!!!! "
KonradMK - Pon 25 Sie, 2008

Kurde załóż bar wietnamski, będzie łatwiej nazwę wymyślić:

Kung Pao
Ping Pong
Long Bong
Ha Pong
itd

tutaj trzeba podejść organicznie, od podstaw :D Jaki będzie wystrój? Co będzie w menu? Jaki klimat będzie miała knajpa? Lepiej dopasować nazwę do produktu niż na odwrót.

CHRZANEK - Pon 25 Sie, 2008

Banzai
Fuji
Shinkansen

Te słowa mocno kolarza się z Japonia... przynajmniej mnie :)

M - Pon 25 Sie, 2008

Otake,
Sanyo,
Sony,
Hitachi...
kontynuujac mysl Chrznka :D :D :D

Bad-i - Pon 25 Sie, 2008

sushi z kraju kwitnącej wiśni :D

albo któraś z wysp Japanu :) też może być nazwą :) albo np "Little Japan"