Sorry, że męczę, ale czy na prawde nikt nic nie wie o tarczach zimmermana ?
Wiem, że są metalowe, srebrne i hamują podobno.
A na serio - sporo ludzi to kupuje i podobno chwali, ale jak to już jest, każda sroczka swój ogonek chwali. W UK np. sporo osób kupuje Black Diamond, ale nie wiem co są warte. Fakt faktem, dośc tanio mozna je dorwać w IC.GeKo - Czw 18 Wrz, 2008 Ostatnio jestem na zakupie tarcz do mojego.
Jeździłem na Brembo max w poprzednim aucie i DS Performance w cywilnej jeździe i po torze przy slicku dawały radę bez problemu. Zdarzało im się po rajdowem piszczeć
Co do Zimmermanów czytałem ostatnio sporo na ich temat i podobno nie zdają egzaminu jednak. Zwłaszcza z klockami EBC Green stuff, (klocek im daje w dupę) i pękają. Chyba na SR był spory wątek na ten temat.
Większość poleca ATE cięte.
Black Diamond już są niedostępne w IC. No i cena raczej niska nie była Bo sam na nie miałem ochotę.106 - Czw 18 Wrz, 2008 o tym ze zimmermany pekaja tez slyszalem nawet mialem jakies zdjecia.
lech wojcik tez pisal ze mial takie w subaru i porobily sie jakies mikropekniecia
ale to po zestawieniu nawiercanej tarczy z mocnym klockiem.Tomcat - Czw 18 Wrz, 2008 Rozumim, a co z systemami hamulców ? Jak sprawdzić który jest u mnie ?Loko - Czw 18 Wrz, 2008 Najprosciej łoczyma , nie pamiętam na 100 % ale chyba różnią się tylko klocki z tyłu, bo są tam zaciski bendixa, albo ate, wiec kółko w dół, albo przez otwory w feldze i patrzysz, a najpierw popatrz np w katalogu na stronie intercarsa, czy różnią się tylko tyły.Tomcat - Czw 18 Wrz, 2008 kolejna rzecz którą musze dokupić do prawe przednie nadkole. w vts'ach są te same co w całej reszcie ? a może ktoś ma jakieś za zbyciu... fydi - Czw 18 Wrz, 2008
Loko napisał/a:
Najprosciej łoczyma , nie pamiętam na 100 % ale chyba różnią się tylko klocki z tyłu, bo są tam zaciski bendixa, albo ate, wiec kółko w dół, albo przez otwory w feldze i patrzysz, a najpierw popatrz np w katalogu na stronie intercarsa, czy różnią się tylko tyły.
W katalogach przód jako bendix też występuje. Chyba na oryginalnych felgach mozna przez dziurke zobaczyc Niemy - Czw 18 Wrz, 2008
Tomcat napisał/a:
kolejna rzecz którą musze dokupić do prawe przednie nadkole. w vts'ach są te same co w całej reszcie ? a może ktoś ma jakieś za zbyciu...
nie sa te same i niestety tylko ASO-cos okolo 130pln jesli dobrze pamietam
chyba ze bedziesz mial duzo szczescia i znajdziesz gdzies uzywkeTomcat - Czw 18 Wrz, 2008
Niemy napisał/a:
Tomcat napisał/a:
kolejna rzecz którą musze dokupić do prawe przednie nadkole. w vts'ach są te same co w całej reszcie ? a może ktoś ma jakieś za zbyciu...
nie sa te same i niestety tylko ASO-cos okolo 130pln jesli dobrze pamietam
chyba ze bedziesz mial duzo szczescia i znajdziesz gdzies uzywke
A jednak ! Sklep z częściami do aut francuskich przy ulicy Lea 137, zamówił mi takie nadkole za 109 zł. Domyślam się że to dokładnie to samo co w ASO, ale z niższą marżą. Przy okazji zamówiłem jeszcze osłonę przekładni kierowniczej za kosmiczne 20 zł. Pewnie robocizna będzie droższa od samej części
Z moich dzisiejszych prób dowiedzenia się jakie mam hamulce wyszło tyle, że zorientowałem się że jeszcze jest ich troche i chwile na nich pojeżdże, a później oczywiście to co pisałem Sprawdzając wg VIN, z tyłu mam system bendix, a z przodu teves, co mnie zdziwiło, bo w katalogu Ferodo widnieją tylko systemy ate i bendix... Tak więc, what the fuck ? Dowiem się o co kaman pewnie dopiero jak hamulce się skończą i wyjmę klocek.
Byłem też dziś w Rako i okazuje się, że niektóre ceny niektórych pozycji trochę się różnią od Teddymotorsport. Ogólnie są porównywalne, ale np. kierownica z osadzeniem, dokładnie ta sama co w Teddy (249 zł) i Allegro (170-190zł) u nich kosztuje 145 zł. Przy okazji jeszcze gość podrzucił mi pomysł kupienia pasów rozpinanych z tyłu, co może być dobrym rozwiązaniem dopóki nie wyrzucam tylnej kanapy.saxorulez - Czw 18 Wrz, 2008
Tomcat napisał/a:
zamówił mi takie nadkole za 109 zł
upewnij się że to jest do VTSaTomcat - Czw 18 Wrz, 2008
saxorulez napisał/a:
Tomcat napisał/a:
zamówił mi takie nadkole za 109 zł
upewnij się że to jest do VTSa
Zamawiane wg VINu i dodatkowo z 5 razy powtarzałem, że to VTS więc powinno być ok. Zobaczymy jak odbiore.Loko - Czw 18 Wrz, 2008 Ate teves to pełna nazwa firmy wiec wszystko się zgadza Tomcat - Czw 18 Wrz, 2008
Loko napisał/a:
Ate teves to pełna nazwa firmy wiec wszystko się zgadza
O widzisz, pierwsze błędy młodości
Dziwne jest to, że w Rako DS-y są dostępne tylko do systemu bendix... A przynajmniej tak twierdzą.GeKo - Pią 19 Wrz, 2008
Tomcat napisał/a:
Dziwne jest to, że w Rako DS-y są dostępne tylko do systemu bendix... A przynajmniej tak twierdzą.
Powiem szczerze ze wg mojego katalogu też tak jest. Jeśli Ci się nie śpieszy mogę to spróbować zweryfikować.Tomcat - Pią 19 Wrz, 2008
GeKo napisał/a:
Tomcat napisał/a:
Dziwne jest to, że w Rako DS-y są dostępne tylko do systemu bendix... A przynajmniej tak twierdzą.
Powiem szczerze ze wg mojego katalogu też tak jest. Jeśli Ci się nie śpieszy mogę to spróbować zweryfikować.
Nie spieszy się, troche jeszcze pojeżdżę na tym co jest.