Dziś próbowałem taki zacisk założyć ale bez adaptera nie ma co w ogóle myśleć, zupełnie inny rozstaw śrub.
Przecież pisałem ,że rozstaw śrub w zwrotnicy jest całkiem inny
Sorry za OT - niech ktoś to do odpowiedniego miejsca przeniesie.GeKo - Pon 06 Kwi, 2009
p106rallye napisał/a:
Przecież pisałem ,że rozstaw śrub w zwrotnicy jest całkiem inny
Nie miałem podstaw żeby Ci nie wierzyć Chciałem sprawdzić tylko jak wiele brakuje. Pytanie czy z nowej megi zacisk by podszedł, ale wtedy to moge zapomnieć chyba nawet o 16".
Prośba o przenieisnie naszej dyskusji do działu HAMULCE w technicznym
k-mart - Pon 06 Kwi, 2009
GeKo napisał/a:
Dziś próbowałem taki zacisk założyć ale bez adaptera nie ma co w ogóle myśleć, zupełnie inny rozstaw śrub.
zgadza sie, trzeba dorobic adapterAnonymous - Pon 06 Kwi, 2009 Chyba wejdzie po 16" na zdjęciu widać ,że jeszcze sporo miejsca jest.Tylko skąd taką tarcze - jakiś custom,pływająca ?? Albo powiercić na 4 x 100 k-mart - Pon 06 Kwi, 2009 przeciez napisane ze tarcza z r21 txiAnonymous - Wto 07 Kwi, 2009 Ale do zacisków z 406 coupe V6 ,a my teraz o czym innym gadamy GeKo - Wto 07 Kwi, 2009
Cytat:
Chyba wejdzie po 16" na zdjęciu widać ,że jeszcze sporo miejsca jest.Tylko skąd taką tarcze - jakiś custom,pływająca ?? Albo powiercić na 4 x 100
Tylko ja nie mam ochoty przechodzić na większą tarczę:). Gdyby chcieć większą to tylko pływająca albo ze scenica tak jak mówisz. Mnie się cały czas rozchodzi czy mogą być takie różnice w grubościach tarcz. Bo na żadnym forum o Clio sport nie znalazłem żeby ktoś wkładał tego typu heble. Jak już wkładają to willwood, hispec czy tarox. Natomiast nikt nie próbował przeszczepiać zacisku z 406 czy Nowego sporta, co powinno się wydawać najprostszym rozwiązaniem.
Cytat:
przeciez napisane ze tarcza z r21 txi
OK:) Ja mówię co przerzucił Translator k-mart - Wto 07 Kwi, 2009 najprostszym nie bedzie, bo wlasnie zawsze w tych przypadkach trzeba dorabiac adaptery.
a wszyscy produeceni maja gotowe pakiety, oczywiscie drozsze k-mart - Wto 07 Kwi, 2009 co ciekawe wyczytalem, ze w r5 gtt zaciski z 406coupe wchodza normalnie na mocowania http://forums.gt-turbo.or...?showtopic=5163GeKo - Wto 07 Kwi, 2009 dałem wczoraj do przetłumaczenia ten tekst i chodzi o śrubę 21mm inna by była za długa i haczyłaby o tarcze. a nie o r21 Adaptery to raczej nie jest jakiś mega problem. pomierzyć wyliczyć autocad, dobry stop aluminium i na nóż wodny podjechać wytną pięknie.
k-mart napisał/a:
co ciekawe wyczytalem, ze w r5 gtt zaciski z 406coupe wchodza normalnie na mocowania
P106rallye mówił o tym wcześniej: Sęk w tym ,żeby zamontować zaciski z 406 coupe, nie potrzeba w starych renówkach żadnych adapterów ,bo rozstaw na zwrotnicy jest taki sam jak w peugeotach i pasuje to PnPAnonymous - Wto 07 Kwi, 2009
GeKo napisał/a:
dałem wczoraj do przetłumaczenia ten tekst i chodzi o śrubę 21mm inna by była za długa i haczyłaby o tarcze. a nie o r21 Adaptery to raczej nie jest jakiś mega problem. pomierzyć wyliczyć autocad, dobry stop aluminium i na nóż wodny podjechać wytną pięknie.
Być może chodzi o śrube , może to 21 i TXI mnie zmyliło.Ta tarcza z R21 TXI ma o 10 mm mniejsze odsadzenie i dlatego mnie dziwiło jak to mogło tam wejść.Za niedługo montujemy te zaciski z tarczą 280 mm z clio sporta w r5 GTT.Napewno ,żeby wycentrować zacisk musimy dać podkładke pomiędzy zacisk a zwrotnice . Porobie jakieś zdjęcia i wrzuce do działu hamulce.GeKo - Wto 07 Kwi, 2009 to jak nie będzie problemu z tym ze tarcza z clio sporta ma tylko 24mm grubości, to wchodzę w ten temat jak gorący nóż w masło. Niemy - Czw 09 Kwi, 2009
p106rallye napisał/a:
"Pour cela il faut les étrier bien sûr, deux rondelles par vis, des vis de 21TXI (merci Sébien pour l'info) qu'il faudra retailler pour ne pas bloquer les disques et puis voilà"
pewnie juz do tego doszliscie, ale gdyby nie
"do tego trzeba jarzma/strzemiona oczywiście, po dwie podkładki na śrubę, które trzeba skrócić,aby nie blokowały tarczy et voila"