k-mart - Pią 06 Lut, 2009 Juz daje pcs - Pią 06 Lut, 2009 ja jednakoz uwazam, ze seryjnie clio 2 sport jest lepszym autem do sportu niz seryjne vti 6 gen. Skreca lepiej, hamuje duzo lepiej, jezdzi szybciej, pali tyle samo lub mniej, psuje sie podobnie, jednynie czesci drozsze. Tylko zeby to zrobic trzeba bylo przekombinowac cale auto a w hondzie wymienic pare rzeczy.
Jesli jednak chce sie pojsc dalej do hondy mozna kupic trylion gotowych kitow do dowolnych specyfikacji, mocy potrzeb etc. wszystko dostepne i za relatywnie male pieniadze.
A i jeszzce jedna przewaga hondy, sa duzo nizsze od wiekszosci aut (lepsza pozycja z kolkiem, lepsze wywazenie) i duzo lzejsze od swoich europejskich dopowiednikow.mi - Pią 06 Lut, 2009
pcs napisał/a:
duzo lzejsze od swoich europejskich dopowiednikow
tak?pcs - Pią 06 Lut, 2009
mi napisał/a:
pcs napisał/a:
duzo lzejsze od swoich europejskich dopowiednikow
tak?
honda vti 6 gen wazy ok 1100kg lub ciut mniej, golf 3 gti wazy 1250, golf 4 jeszcze wiecej.
Honda typer 7 gen wazy ok 1200, golf 4 gti 1350kg zdaje siemi - Pią 06 Lut, 2009 golf jest ciężki, ale faktycznie - jakby za ciężkie nie były te hądy. Przypomnę jednak, że mój pug w papierach waży 880kg, a jest z '91 roku, więc też dramatu nie ma.martin.h - Pią 06 Lut, 2009 A mój ma w papierach 870 kg, więc wcale taka lekka ta honda nie jest.pcs - Pią 06 Lut, 2009 rower wazy 20kg, ludzie porownujcie auta z podobnych rocznikow i podobnej wielkosci. Civic to klasa megane. 106 to klada nawet nie jazz tylko logo.k-mart - Pią 06 Lut, 2009 Civic 6gen to klasa clio.
Civic 7gen raczej tez.
williams wcale lekki nie jest, 990kg. Mi waga ze mna na pokladzie pokazala 970kgnox - Pią 06 Lut, 2009 K-mart ke??
williams wcale lekki nie jest, 990kg. Mi waga ze mna na pokladzie pokazala 970kg
Czyli wyszło, że ważysz -20kg k-mart - Pią 06 Lut, 2009
nox napisał/a:
clio to fiesta polo 206/7 punto
civic to focus megane golf astra
Moze. Ale ciezko mi to pojac, jako ze ani 6. ani 7.gen duze nie sa, a zapewne mniejsze od megane.
martin.h napisał/a:
Czyli wyszło, że ważysz -20kg
Waga katalogowa odnosi sie do pelnego baku oraz kierowcy 80kg.
Ja mialem pol baku a sam chwale sie moimi 91kg.:Dmi - Pią 06 Lut, 2009 205 1.9 '91:
rozstaw osi: 242cm
długość: 371cm
szerokość: 157cm
masa: 880kg
Faktycznie jakby inna klasa. Ale czy hądy serio są tak lekkie czy golf jest ciężkim klocem? (pytam, bo nie wiem, nie upieram się)M - Pią 06 Lut, 2009 ty wazysz 91kg? Jak masz 50kilowy worek ziemniakow na plecach k-mart - Pią 06 Lut, 2009 Zgadza sie, z workiem na plerach ganiam po klatce schodowej gora <-> dol w ramach treningu. nox - Pią 06 Lut, 2009 Hondy ogólnie mało rosną .
A znów np skoda bardzo fabia to polo a niektórzy porównują ja wielkościowo z z kompaktami np golf podobnie octavia to golf a porównują z passatem. Superb to passat a można by ją porównywać z klasą premium a to średniawka .
Hondy dla odmiany bardzo mało urosły na przestrzeni lat .
OT
Przez dwa ostatnie dni jeździłem civicem 2006 1.4 26 tyś przebiegu. było to auto zastępcze w serwisie hondy . Nie wiem może miał jakas przykrą przygodę mechaniczną ale to auto nie jedzie !! Panda 1.1 van go zrobiła ! Silnik mega głośny ogólnie kupa niesamowita pod względem dynamiki i komfortu w środku . Koła miała spore bo 17 ale to i tak jej nie tłumaczy.