Anonymous - Pon 16 Lut, 2009 Chrzanku z tego co pisałeś to charakterystyke amora szutrowego na torową zmieniał Ci pan Bieńczyk. Może to on coś spitolił! Teraz wszystko zwala na sposób jazdy...
Ja uważam że można dokupić same wkłady np w mts i je założyć do Twoich kolumn bez zmiany charakterystyki. Z tego co pamiętam to chyba jest to wkład od opla astry 36-3003.pcs - Pon 16 Lut, 2009 przypomne ze ceny bili poszalaly, moj zawias z 1600 zl zdrozal do 2900 2 tygodnie temu, teraz to pewnei grubo ponad 3000 a to jedne z tanszych ...Kamilbike - Pon 16 Lut, 2009 No to cos czuje ze sobie zrobie twardy zawias na wiosne kubas - Pon 16 Lut, 2009 cena kazdego zawiasu oszalala pol roku temu kayaba do mnie 250 szt teraz 320Greg - Pon 16 Lut, 2009 Radek, dlaczego taka radykalna decyzja? Sprzedasz 106? Moim zdaniem szkoda... Co kupisz zamiast czarnej?
Kiepska sprawa z tym Bilsztajnem, ale żeby sprzedawać furę?kubas - Pon 16 Lut, 2009 radek kupi m3 Anonymous - Pon 16 Lut, 2009
kubas napisał/a:
cena kazdego zawiasu oszalala pol roku temu kayaba do mnie 250 szt teraz 320
Wszystko co dobre zdrożało, żadna niespodzianka, spójrzmy na kurs walut..
Co do Zerkopolu - także zlecałem kilka robótek u Pana Bieńczyka - mnie osobiście nic nie sknocił, ale wiem od kumpli którzy mieli przykre doświadczenia, że zdarzają im się babole, a wiele setupów robią faktycznie na 'oko' - potwierdzam. No i ceny to także loteria. Raz zapłaciłem jak za zboże, ale także zdarzyło mi się na ten przykład miłe zaskoczenie przy płaceniu rachunku w ubiegłym roku.. Dziwna to firma. Czasami wprawiają w zachwyt, a niekiedy poważnie rozczarowują.Kamilbike - Pon 16 Lut, 2009 Ja to bym tylko chcial zeby zwykla B6 utwardzili, nic wiecej. Ma ktos pojecie jak wielki to majatek ?pcs - Wto 17 Lut, 2009 150zl sztuka, +300 za sztuke za zrobienie gwintu (bez sprezyn)CHRZANEK - Wto 17 Lut, 2009
Greg napisał/a:
Radek, dlaczego taka radykalna decyzja? Sprzedasz 106?
Mam dół finansowy - nie będe się zapożyczał z powodu samochodu...
I tak mam już kredyty na głowie ... Wpompowałem tyle kasy że spokojnie kupił bym sobie drugi dupowozik. Niestety nie zarabiam 5K pln miesięcznie i najwyzszy czas powiedzieć pas.GeKo - Wto 17 Lut, 2009 Chrzanek A moje zdanie jest takie, że skoro zrobiłeś beton z amora plus go posadziłeś bardzo nisko, to jego zakres pracy się bardzo skurczył i to spowodowało takie przeciążenia na niego, że się wszystko wysrało i nie ma znaczenia że pracował tylko na torze, to po prostu nie jest torowy zawias.CHRZANEK - Wto 17 Lut, 2009 Geko też masz sporo racji.
Prawda leży gdzieś pośrodku - dodam że zawias obniżyłem dopiero na jesieni 2008 roku (wcześniej był w połowie wysokości) przed pewnym track-dayem na który i tak nie pojechałem i od tamtej pory samochód pojawił się na 3 spotach w warszawie i kilka razy wyjechałem się przejechać wokół pracy...
Tak więc żeby była jasność:
-Przebieg od regeneracji ok 9000km
-Przebieg na obniżeniu ok 1000km
Tak jak mówię - być może jestem pechowcem i trafiłem na kiepski egzemplarz.
Ale cena wkładów niestety mnie za mocno zabolała i nie będe już tego ratował.
Jak kupie inny samochód to wchodze TYLKO w oryginalnego bila.Kamilbike - Wto 17 Lut, 2009 No to nie tak tragicznie nawet. 300zl za dwa amory po utwardzeniu. Gwintu nie bede robil, bo napewno P nie pojdzie nizej na glebe. Morton ( gleboman ) jak zobaczyl jak nisko jest skrzynia to zmienil zdanie na temat gleby w tym wozie.Dariano - Śro 18 Lut, 2009 Ja u siebie w saxo mialem b6 utwardzona i dawała rade w takim setupie przejechalem napewno ponad 20tkm i nic sie nie dzialo pózniej mick jeszcze latal nie wiem czy coś robił . Chrzanku mysle ze poprostu mialeś pecha i ktoś coś spartolił. może to byla za hardcorowa specyfikacja .
Trudno powiedzieć .rasta - Śro 18 Lut, 2009 700 pln za regenerację amora WTF
To ja za ten chajs mam kompletny (przód/tył) wpełne regulowany zawias Kayaby co spokojnie na 60 tys. styka.
A tak się tu brandzlują nad tym bilem, ze nieśmiertelny i można regenerować bez końca buehehe To ja wole już kupować za to nowy...