ŁukaszS3 - Pią 13 Mar, 2009 Detailing-pierwszy raz słyszę chyba raczej mało znane pojęcie!
Super pomysł na biznes taka pielęgnacja i sam nad takim czymś myślę od dłuższego czasu aby w jednym miejscu skupić to co zazwyczaj jest porozrzucane po mojej okolicy. Powiedz Rudello czy pranie tapicerki foteli itp też bedziecie mieć na miejscu? Pozdrawiam!Gaydek - Pią 13 Mar, 2009
ŁukaszS3 napisał/a:
pierwszy raz słyszę
Kiepsko.
Skoro pomysł na biznes jest taki, jak pisze Jimek to detailing w nazwie jest wskazany. Szkoda, że - jak się okazuje - mało znany ten detailing .nox - Pią 13 Mar, 2009 Trza nauczyć społeczeństwo języków obcych
Dajesz Rudi's Detailing Anonymous - Sob 14 Mar, 2009 generalnie mamy juz swoje faworyty i typy ale z detailingiem to byla zagadka, myslalem ze slowo szeroko znane, tak jak drifting okresla bardzo wasko i precyzyjnie dzialalnosc.
przy tym jak wiadomo jesli motofriki czyli jakby target dzialalnosci nie wiedza co to detailing to kto ma wiedziecJakarti - Sob 14 Mar, 2009 ja sie przyznam, ze tez nie spotkalem sie wczesniej z tym slowem.. qbus - Sob 14 Mar, 2009 a nie powinno byc auto detailing? wtedy wiadomo by bylo o co chodzi nawet nie znajac samego pojecia. tak mi sie wydaje Rudello - Sob 14 Mar, 2009 wowhow.. nice..
dopiero zajzałem (wrócilem po pracy) padam, spać.
Jutro na trzeźwo odpowiem wszystkim a tymczasem burzujcie mozgi Michał - Sob 14 Mar, 2009 jak było na hed kandi ? pdobno w pyte luda !!Bart - Nie 15 Mar, 2009 nazwa musi być wymyślna i po angielsku?Rudello - Nie 15 Mar, 2009
nox napisał/a:
Ja się tym interesowałem około roku i obowiązkowy system filtrujący wode to jakaś massakra .
ekologiczne szampony
ŁukaszS3 napisał/a:
Powiedz Rudello czy pranie tapicerki foteli itp też bedziecie mieć na miejscu?
w przyszłosci tak
Michał napisał/a:
jak było na hed kandi ? pdobno w pyte luda !!
było woooooow! muzycznie najlepiej, fakt duzo ludzi ale to sie = duzo pieknych kobiet
Nazwa nie musi byc wymyslna ani po ang.
Myślimy dalej! chyba zaczne rozdawac pomogł zeby zmobilizowac towarzystwo Bad-i - Nie 15 Mar, 2009 moze troche odbiegne od tematu ale nie ma duzego znaczenia jaka bedzie nazwa tylko jakie beda uslugi.......
Jezeli to ma byc cos very profi to uslugi oraz firma musi byc profi (a nie nazwa). Domyslam sie ze jezeli Rudy planuje otworzyc taka firme to glownymi klientami nie beda osoby posiadajace R5 (sory Marcel, sory Dziku i inni). Ktos kto ma robic taka profi polere czy tez detailing moim zdaniem zrobi to na Jagu z 68 roku lub tez odswiezy lakier na pieknej bejcy czy tez prosiaku (dodam ze zrobi to za gruby $ aby czuc sie dowartosciowanym)nox - Nie 15 Mar, 2009 JA to widze tak ...
Nazwa powinna być jak najbardziej indywidualna niekoniecznie nawiązująca do detailingu aut , Np auto myjni jest srylion a gdyby je tak personalizować wyróżniać w jakiś sposób klienci wtedy łatwiej i chętniej zapamiętują dany zakład , firmę i oczywiście jeżeli usługi są w pozytywny sposób oceniane naturalna reklama ma łatwiejszą drogę .Greg - Pon 16 Mar, 2009 Oczywiście nazwa to duża część sukcesu, logo - kolejna.
Fajna nazwa przyciąga, zabarwia pozytywnie stosunek klienta do marki, wiąże go z nią - a o to nam chodzi, prawda? Ważna uwaga - tak już jest, że produkty świetnie sprzedają się na podłożu emocjonalnym, gdy są emocjonalnie nacechowane, wtedy kupuje się fajniej, milej i pamięta się o marce. Dobrze by było, gdyby nazwa, slogan reklamowy mówiły o pasji, miłości do auta dbaniu o nie itp. itd.
Oczywiście jakość usług to druga sprawa - moja ulubiona myjnia ma nazwę jakąś z tyłka, a ogarniają cudownie.
Detailing jest niestety mało znanym słowem, niestety jedynie wśród maniaków, ale i nie wśród wszystkich...
I tu powstaje pytanie - do kogo chcesz kierować usługi? Myślę, że musisz sobie w biznesie odpowiedzieć na kilka zajebiście ważnych pytań.
1. Do kogo chcesz kierować usługi?
2. Czy to będzie segment premium?
3. Jak ma się kształtować cenowo?
4. Z czym chcesz kojarzyć markę?
5. ...
I najlepiej, odpowiedz na te pytania tutaj.
Pomyślę nad nazwą trzeźwiejszym umysłem. leon - Pon 27 Kwi, 2009 wybacznie ze odkopuje temat
wpadl mi do glowy pomysl by tez sie zajac detalingiem (mi wczesniej byl ten temat znany) i stad pytania do Ciebie Rudello i kompanow w pracy
1. Udało Wam sie ten biznes odpalic?
2. Czy musieliscie podpisywac jakis kontrakt na kosmetyki np z Sonus'em czy Meguiar's?
3. Jak sie kształtują ceny takich zabiegów?
4. Jesli juz biznes działa to jaka nazwe wybrałeś?
pytam strikte z ciekawosci..
wiem tez ze niektore pytanka sa tajemnica zawodowa i wcale nei oczekuje ze odpowiesz
pozdroMichał - Pon 27 Kwi, 2009 1. tak
2. tak
3. tak
4. nie