Techniczne - Kontrolka oleju + cykanie pod maską...
Tomcat - Pon 23 Mar, 2009 Stan na godzinę 21:33 w poniedziałek - fura została zaholowana do mechanika, jutro popołudniu powinno być wiadomo co i jak.
Najwyżej jak sie wkur... zdenerwuje to będzie kolejne Saxo na części do kupienia.Michał - Pon 23 Mar, 2009 fuck, dopiero !! ??
ciekaw jestemAnonymous - Wto 24 Mar, 2009 Rezerwuje tylną belkę
Żart ziom, będzie dobrze Michał - Wto 24 Mar, 2009 Vlodarsky - Wto 24 Mar, 2009
AndreXSi napisał/a:
Rezerwuje tylną belkę
Żart ziom, będzie dobrze
nie dziel skóry na niedźwiedziu Tomcat - Wto 24 Mar, 2009 Jest diagnoza. Do wymiany:
Dodatkowo jeszcze wiadomo olej i jakieś pomniejsze pierdółki...
Najprawdopodobniej podczas poprzedniej naprawy, ktoś skaszanił sprawe i źle sklinował łańcuch, bo ewidentnie widać że jedno "kółko" wysunęło się z drugiego... W pompie skrzywił się wałek zębatki i jest do wyrzucenia.
Narazie wydaje się że tyle, ale pewność będzie jak się dziad poskłada i ożyje.
PS. Andre jeśli się okaże, że coś jeszcze to belka jest Twoja Tomcat - Śro 01 Kwi, 2009 UPDATE...
Jest kolejny problem. Dostarczyłem mechanikowi wszystkie częsci do naprawy, czyli pompe oleju, łańcuch napędowy i zębatkę na wał... Wszystko zamawiane wg numeru silnika... i nie pasuje... Łańcuch jest za luźny gdzieś o jedno oczko i boimy się to tak złożyć, żeby znowu się nie rozleciał.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć what the fuck is going on ? I jak to rozwiązać ?
Z góry dzięki za wszelką pomoc która pozwoli mi uruchomić auto przed niedzielą, bo chcę wystartować w Tychach, a tu cały czas pod górkę...Vlodarsky - Czw 02 Kwi, 2009 napewno jest za krótki ? bo łańcuch pompy np w moim silniku wisi całkiem luźno i tak ma poprostu.Tomcat - Czw 02 Kwi, 2009 Dzwoniłem przed chwilą do kolegi z BFRally i też twierdzi, że łańcuch ma dyndać... Dziwne mi się o wydaje, ale kto wie. Dla pewności sprawdzi mi to dzisiaj, więc późnym wieczorem będzie jasność o co kaman.Anonymous - Pią 03 Kwi, 2009 Sprawdz bo powinny wystepowac podkladki regulacyjne pod pompe do kasowania luzu! A lancuch na pewno nie powinien "dyndac". Chyba, ze chcesz miec halasujacy silnik! Jezeli nie znajdziesz podkladek to najlepiej sobie takie dorobic.
A na start bym nie liczyl ale to juz z innego powodu ... wszystko zweryfikuje czas.
PS. takie naiwne pytanko - sprawdzaliscie jak wygladaja panewki po tej Twojej jezdzie bez cisnienia?Vlodarsky - Pią 03 Kwi, 2009
stux napisał/a:
Sprawdz bo powinny wystepowac podkladki regulacyjne pod pompe do kasowania luzu!
no są takie podkładki stux do XU10J4 w oryginale ale do TU5J4 nie... - zostaje dorobienie ?Tomcat - Pią 03 Kwi, 2009 Jednak miałem inną pompę niż trzeba, choć wyglądały identycznie to chyba była od TU5JP4. 2 mm różnicy sprawiły, że łańcuch był za luźny. Prawdopodobnie dlatego wogóle wystąpiła ta awaria, tylko poprzednim mechanikom było wszystko jedno jak składają auto... Ręce opadają na takich osrańców... Jutro okaże się czy ożyje czy nie.Tomcat - Nie 05 Kwi, 2009 Odebrałem auto.
Na przekur pesymistom - JEŹDZI Bart - Nie 05 Kwi, 2009 ... i nie cyka Jakarti - Nie 05 Kwi, 2009