leon - Śro 29 Kwi, 2009 3000 bar to lepiej niz w reklamie snickersa z wezem strazackim
ktos z Was probowal nanosic na autko sam szampon za pomoca pianownicy i pozniej myc normalnie ? gdzies na forum detallingu w uk wyczytalem ze niektorzy tak robia by lepiej spienic srodek do mycia i pozniej juz norma gabka itdnox - Śro 29 Kwi, 2009 Nigdy gąbką !!! w gąbce nawet po dokładnym wypłukaniu zostają ziarenka piasku i inne drobinki brudu które rysują lakier najlepiej rękawica z mikrofibry i po każdym myci wyprać ja .
Ja na naszone szampon czasami za pomocą opryskiwacza wcześniej ciśnieniowo dokąłdnie obmywam auto . Choć najlepiej dwa wiaderka jedna z wodą do płukania gąbki + drugie wiaderko z szamponem . Warto tez zainwestować w wiadro z separatorem leon - Śro 29 Kwi, 2009 napisalem gabka bo nie chcialem sie rozpisywac o sprzecie ktory uzywam do mycia (czyli rekawica + szczotka + 2 wiadra) ale jak widac nox masz w tym troche doswiadczenia wiec na przyszlosc sie poprawie
pierzesz rekawice co kazdym myciu i jej stan ciagle jest okej ?nox - Śro 29 Kwi, 2009 Tak jest piorę ja zazwyczaj ręcznie dokładnie płucze itp jest z nia wszystko ok .Młody Papież - Śro 29 Kwi, 2009 dobry temat mi - Śro 29 Kwi, 2009 fest, mój ulubiony!strick - Śro 29 Kwi, 2009 Mi na pugu stosuje wszystko z tego tematu Młody Papież - Śro 29 Kwi, 2009 MI, trzeba bedzie zakupić taką rękawice z mikrofibry do garaczu, zrzucimy się to nie będzie to tak duży koszt...
sam sie najlepiej przekonałem jak to jest z tymi gąbkami... niby dokładnie płukałem... teraz co?! cały lewy bok zarysowany!!! to jest nic! nawet prawy sworzeń wahacza wybiło mi to draństwo!!!mi - Śro 29 Kwi, 2009 daj spokój... U mnie te cholerne drobiny piasku ostatnio zapinkę wyrwały... Aż brak słów...Anonymous - Śro 29 Kwi, 2009
GeKo napisał/a:
Ooo kurcze 3000 to wy tego węża chyba w 5 trzymacie, ale to musi mieć odrzut przy starcie.
Odrzut jest solidny,gun z kolbą,ręcznie czysci sie na 1000 ,max 1200 barów,wiecej z uchwytu albo za pomocą głowic (rurociągi,zbiorniki)
Nazywa sie ta metoda blasterowaniem,na zachodzie wypiera popularne u nas piaskowanie,
W Dani robilem na takiej maszynie z napedem spalinowym -silnik Volvo 380 KM pP - Nie 17 Maj, 2009 wydech też można umyć Gaydek - Nie 09 Sie, 2009 Czy
Cytat:
Wysokociśnieniowa (maksymalne ciśnienie do 110 barów) myjka. Cztery kółka umożliwiają swobodne przemieszczanie urządzenia. Akcesoria mogą być umieszczane w otworach na wierzchu myjki. W zestawie znajdują się: 4-metrowy wysokociśnieniowy wąż, lanca spryskująca i dysza rotacyjna. Cechy: moc przyłącza – 1,4 kW, maksymalny przepływ wody – 330 l/h, maksymalna temperatura doprowadzanej wody – 40°C. Waga: 4,7 kg. Wymiary: 44,8 x 28,3 x 25,3 cm.
wystarczy do amatorskiego użytku? strick - Nie 09 Sie, 2009 Moj stary ma Karchera o podobnych parametrach i jest ok.Gaydek - Nie 09 Sie, 2009 Właśnie, zapomniałem dodać, to Karcher, chyba taki http://www.karcher.pl/pl/...ca/16716000.htm .strick - Nie 09 Sie, 2009 Starego karcher ma juz 15 lat, wiec taki sam nie jest