Właśnie w przypadku tego wyskakuje check, nawet jak jest ta rurka na sondę dłuższa i sonda jest odsunięta od strumienia spalin.Jacek - Nie 14 Cze, 2009 wywaliłem kanapę która jest bardzo ciężka i trochę tapicerek. jeśli chodzi o usuwanie takich rzeczy z auta to rzeczywiście w/g prawa jest to problem, bo musisz mieć zrobione to przez serwis który się pod tym podpisze a jeżeli nie ma kanapy z tyłu auto powinno być przerejestrowane na dwie osoby. wiem to akurat bo mam SKP w Bytomiu i Chorzowie. jak trafisz na jakiegoś j.banego służbistę to zabierze ci dowód rejestracyjny.
zrób dolot wydech i upalaj sobie qbus - Nie 14 Cze, 2009 nie wazna jest kanapa wazna jest ilosc pasow bezpieczenstwa... tak mi kiedys podpowiedzial ktos w okregowej stacji kontroli pojazdow i mialem kilka kontroli drogowych 2 razy podbijlalem przeglad i nie mialem z tym zadnego problemu.fydi - Nie 14 Cze, 2009
Cytat:
Jak ma się kolektor z de-catem do głośności,
ziom pamiętaj, że wszystkie mody zwiększają głośność. czy to jest dolot, wydech, slick, szpera czy wywalenie kanapy zawsze będzie głośniej, a jak się kilka rzeczy nałoży na siebie to... zostaw sobie c2 i zbieraj na jakiegoś ax czy xsi Greg - Nie 14 Cze, 2009
qbus napisał/a:
nie wazna jest kanapa wazna jest ilosc pasow bezpieczenstwa... tak mi kiedys podpowiedzial ktos w okregowej stacji kontroli pojazdow i mialem kilka kontroli drogowych 2 razy podbijlalem przeglad i nie mialem z tym zadnego problemu.
To się kupy nie trzyma. Po co mi pasy dla 4ch osób, jak mam dwa fotele. To bez sensu, wystarczy mieć jeden fotel skoro autem jedzie jedna osoba - to powinno być oczywiste. Jakieś nonsensy polskiego prawa.
Co do odelżania - muszę wyjąć na próbę tylne kanapy i zważyć - może po prostu na jakieś pojeżdżawki bym to wywalał z wnętrza a potem montował. Tam jest kilka śrub tylko.
Natomiast zastanawia mnie kwestia odelżenie tyłu vs. przyczeność tyłu. Jak widziałem kilka C2 (w tym Vlodarskiego) bez wnętrza z tyłu, to dupsko stało bardzo wysoko. W tej chwili w serii z zapasem w koszu dupa na 205/40 trzymała się spoko (potwierdzone w Ułężu). Czy po wywaleniu powiedzmy 30kg tyłek nie zacznie świrować?
O aucie do upalania myślę poważnie od dawna, ale nie mam wolnych 20+ tys. zł. GeKo - Pon 15 Cze, 2009 Greg Auto do upalania można mieć za 5tys. i nie musi być wolniejsze od C2Greg - Pon 15 Cze, 2009
GeKo napisał/a:
Greg Auto do upalania można mieć za 5tys. i nie musi być wolniejsze od C2
Na przykład? Może za wysoko mierzę, ale z różnych źródeł wynika dla mnie komunikat, że tanio zapłace dwa razy i będzie przy tym sporo problemów. Serio - nie mam pomysłu. Do głowy przychodzi mi Sax/106, Clio, C2, 205GTI może. Nie wiem.
Nie interesuje mnie malacz czy CC/SC ani inna wydumka typu BMW czy jakaś astra. Jakoś mi to nie leży.Jacek - Pon 15 Cze, 2009 przy sprężynach -30mm jak wywaliłem kanapę auto wróciło +20mm do góry
w serii c2 będzie smiesznie wyglądało z wysokim tyłkiem.
qbus,kanapa jest tak samo ważna jak ilość pasów bezpieczeństwa a jeżeli auto ma jeszcze gwarancję fabryczną to musi być to wykonane w ASO ziom.
a jeśli chodzi o przeglądy i co kto powiedział i jak to wszystko u nas działa, to wszyscy sobie zdajamy dobrze sprawę, ja mówię tylko jak to prawnie wygląda a nie w praktyce.
Greg, jak chcesz fajną 205GTI 1.9 to mam po moim dziadku. silniczek kręci jak wściekły.kubas - Pon 15 Cze, 2009
jacek czajka napisał/a:
Greg, jak chcesz fajną 205GTI 1.9 to mam po moim dziadku. silniczek kręci jak wściekły.
i tona szpachlu Jacek - Pon 15 Cze, 2009
kubas napisał/a:
jacek czajka napisał/a:
Greg, jak chcesz fajną 205GTI 1.9 to mam po moim dziadku. silniczek kręci jak wściekły.
i tona szpachlu
może pół tony ale niczego nie ukrywam.
jak chce coś taniego do upalania to jest opcja, rajdówka to to nie jest ale zawsze moża podłubać.
zróbmy ankietę: NA ILE FUR FORUMOWYCH PRZYPADA SZPACHLOWOZÓW? Jakarti - Pon 15 Cze, 2009
grzech napisał/a:
ewntualnie krotsze przelozenie do skrzyni
zwykla skrzynia jest krotka.. wiec robienie jeszcze krotszej to chyba nie jest dobry pomysl.mi - Pon 15 Cze, 2009
jacek czajka napisał/a:
niczego nie ukrywam
powiedział Jacek zasłaniając swym potężnym przyrodzeniem odpadający z dachu kawałek betonu
...ale pug serio jest dość fajny - pełna seria, trzyma się nieźle, a przygody miał niezbyt bolesne.GeKo - Pon 15 Cze, 2009
Greg napisał/a:
GeKo napisał/a:
Greg Auto do upalania można mieć za 5tys. i nie musi być wolniejsze od C2
Na przykład? Może za wysoko mierzę, ale z różnych źródeł wynika dla mnie komunikat, że tanio zapłace dwa razy i będzie przy tym sporo problemów. Serio - nie mam pomysłu. Do głowy przychodzi mi Sax/106, Clio, C2, 205GTI może. Nie wiem.
Nie interesuje mnie malacz czy CC/SC ani inna wydumka typu BMW czy jakaś astra. Jakoś mi to nie leży.
Ja bym proponował 106XSI lub AXa 1.4GTI. Dzięki niskiej masie nie potrzeba w tym wiele mocy, a krótkie przełożenie robi z tego niezłego killera. Poszukać tylko egzemplarza nie zajeżdżonego. Ważne żeby blacha była zdrowa, a reszte można zrobić niedużym kosztem w porównaniu do aut które kosztują już ponad 20+