To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [zakup grupowy] z oferty Kam Racing

Anonymous - Pon 13 Lip, 2009

martin.h, dopisz jeszcze jeden zestaw przewodów dla mnie...by przesyłka dla wszystkich wyszła jeszcze taniej :]

- Goodridge Braided Brakeline Kits -> http://www.kamracing.co.u...allye-1385.html

martin.h - Pon 13 Lip, 2009

Na razie wysłałem maila z pytaniem o całkowite koszty wysyłki wspomnianych wcześniej rzeczy, myślę że nie będzie problemu z wrzuceniem jeszcze jednych przewodów do paczki.
martin.h - Wto 14 Lip, 2009

Dostałem dziś maila od Kevina z KamRacing:

Cytat:
Dear Marcin

The total of the items comes to £623.48 including vat
I should be able to pack it as one large package which is cheaper than sending multiple ones. if I have to send two packages I will not charge you for it
It will be £45 delivery

Total £668

We can take money direct through paypal or through IBAN banking transfer.
Let me know which you prefer.

Regards
Kev

A więc całkowita wysyłka tego to 45 funtów, do zamówienia dojdzie jeszcze jeden komplet przewodów do 106'tki. Jak dostanę jakiś paragon lub fakturę pro formę to trzeba będzie to zapłacić. Tu jest mały problem, nie jestem zarejestrowany w PayPal'u. Może jest ktoś zarejestrowany i mógłby ogarnąć przelew kasy?

Bad-i - Wto 14 Lip, 2009

moj znajomy to ma, zaraz zapytam czy nam zrealizuje platnosc (troche sie o to boje bo on zyciowa cipa jest)
iQ - Wto 14 Lip, 2009

Przeciez majac ich IBAN mozna zrobic zwykly przelew bankowy. Potrwa to ze 3 dni poki pieniadze nie dojda do anglii ale przynajmniej nie trzeba korzystac z zyciowej cipy :]
Bad-i - Wto 14 Lip, 2009

dobra martin.h mow jak ogarniamy przelewy i juz. Ja ci moge wyslac funciory nawet dzisiaj.

Ja bym wolał Paypal'em. Przy przelewach płacisz przeważnie prowizję, a do tego ten ich "korzystny" przelicznik złotówki na funta. Chyba, że ten IBAN różni się czymś od zwykłego przelewu, czy to to samo? Nikt z forumowiczy nie ma Paypal'a?
Bad-i do końca tygodnia temat musi być ogarnięty, czym szybciej tym lepiej. Niech się jeszcze inni wypowiedzą, co robimy z przelewem pieniędzy. No i jak dzielimy koszty wysyłki, rozumię że po równo? Wtedy wychodzi 5,6 funta od łebka.

saxorulez - Wto 14 Lip, 2009

martin.h napisał/a:
IBAN

to zwykły przelew

martin.h napisał/a:
Nikt z forumowiczy nie ma Paypal'a

ja mam, ale na PP też jest prowizja (mniejsza niz w Banku). Moge to ogarnąć. Ale przelicznik za płatność jest nie z Banku ale od właściclea karty kredytowej (bo płaci się kartą) i VIsa i AmEx mają inne przeliczniki.

Jak chcecie to załuźcie sobie bezpieczny kurs 5,35 do przeliczeń co powinno pokryć koszty jakie poniosę.

OK, dzięki Łukasz.
Robimy tak. Każdy, kto coś zamówił przygotowuje sobie kasę (cena towaru plus wysyłka 5,60 funta i to wszystko razy 5,35). Ja piszę do Kevina, że płacimy PayPalem i on wystawia mi rachunek. Łukasz poda mi na PW numer konta, ja przekażę reszcie i wszyscy przelejemy kasę na konto Łukasza i On zapłaci, OK?

Bad-i - Wto 14 Lip, 2009

dla mnie OK
Niemy - Wto 14 Lip, 2009

git
Koto - Wto 14 Lip, 2009

Pięknie, kasa odłożona, czekam na PW :rotfl:
GeKo - Wto 14 Lip, 2009

Z tego co wiem na Paypal to zaduża kwota, żeby zrealizowali. Prowizja w ING to 60zł za przelew.
Najtaniej zapłacić kartą kredytową, ale kurs to bym sobie założył i nawet 5,4.

saxorulez - Wto 14 Lip, 2009

GeKo,

nie ma za dużych kwot na PP
poza tym PP to karta kredytowa

martin.h,

jak już będą wszyscy gotowi to sprawdzimy kurs just in case - bo może się zmienić co nieco w najbliższych dniach

ŁukaszS3 - Śro 15 Lip, 2009

Ja też jestem zwarty i gotowy kasa leży!