EmerytRs2 - Czw 15 Gru, 2011 i co, później stajesz przed lustrem? Bonczek - Czw 15 Gru, 2011 W ogóle nie staje, ale pracuję nad tym EmerytRs2 - Czw 15 Gru, 2011
dobra, konkrety masz jakieś, na bank ważyłeś Yarko - Czw 15 Gru, 2011
Bonczek napisał/a:
W ogóle mi nie staje, ale pracuję nad tym
Qukie - Czw 15 Gru, 2011 każda Hąda ma szpilki Dużo łatwiej wymienia się koła
zmieniałem szpilki na długie o twardości 10.8 i po dwóch odkręceniach kół szpilki zaczęły się obracać na piaście, wytarły się te końcówki wbijane w piasty razem z ząbkami na piastach... reklamacji na piasty nie uznano, a żeby zdjąć koła musiałem rozwiercić szpilki z nakrętkami i udało się zwykłą wkrętarką akumulatorową. Może miałem pecha, ale jak kupować to sprawdzone dobre i przyłapać spawem od tyłu.rasta - Czw 15 Gru, 2011 Nigdy takiego problemu nie miałem, 2cm dystanse też nic złego szpikom nie zrobiły.
Fakt, że przy zbyt długich szpilkach trzeba się kluczem nakręcić EmerytRs2 - Czw 15 Gru, 2011 jakiej masz firmy? i jaką długość?
na tych co wkleiłem jeżdżą auta w GSMP i KJS, podobno bezproblemowo?rasta - Czw 15 Gru, 2011 Firma krzak długość 75mm, następne będą 70mm.EmerytRs2 - Pią 16 Gru, 2011 co do masy.
dane dla clio 1 16v.
waga szpilek z linku, który wklejałem.
Seryjna śruba do alusa: 97g,
do stalówki 55-68 g ( miałem 3 szt i różne wagi )
szpilka 63 g
nakrętka 30 g
Także różnica nawet na minus wagowo bo przy dystansie musisz dawać śrube do alusaKonrad - Sob 17 Gru, 2011 Znalazłem ukręconą szpilkę w przednim kole. Jak to teraz sensownie zrobić żeby wstawić nową? Z tego co widzę była ona wkręcona i przyspawana(?) Gwint jest zjechany patrząc po zdjęciu.
Nie miałem nigdy kontaktu ze szpilkami więc pytam.
Zresztą dziwne, że nie wypadła nigdzie po drodze tylko cały czas siedziała w otworze w alufeldze.misiek86electro - Sob 17 Gru, 2011
konradone napisał/a:
Znalazłem ukręconą szpilkę w przednim kole. Jak to teraz sensownie zrobić żeby wstawić nową? Z tego co widzę była ona wkręcona i przyspawana(?) Gwint jest zjechany patrząc po zdjęciu.
[url=http://img846.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Nie miałem nigdy kontaktu ze szpilkami więc pytam.
Zresztą dziwne, że nie wypadła nigdzie po drodze tylko cały czas siedziała w otworze w alufeldze.
2 opcje nasuwaja sie na myśl -ekonomiczna wspawać ja poraz kolejny
-logiczny kupic nowa piaste i wkrecić szpilkiBart - Sob 17 Gru, 2011 opcja trzecia, luzacko-polaczkowa:
pier.dol to, na trzech śrubach też da się jeździć (francuzy najlepszym przykładem!)Kamill - Pon 24 Wrz, 2012 Gdzie kupie takie śruby, najlepiej na miejscu w Warszawie, albo na wysyłkę.
To są śruby do przykręcania dystansu do piasty, więc maja dość krótki łeb i do tego same są dość krótkie 38mm całość, gwint ok 18mm M12 x 1,5, stożek, materiał 10.9
krzysiek_ - Czw 27 Wrz, 2012 Jak Ci się nie pali to mogę zapytać w śrubresie w Rze tylko w przyszłym tyg.Kamill - Czw 27 Wrz, 2012 Jak byś mógł to był bym wdzięczny bo nic nie znalazłem.