To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Tablica rejestracyjna

Jacek - Czw 20 Sie, 2009

Jaco napisał/a:
Kiedyś czytałem coś podobnego tylko chodziło o tablice w Rajdówkach... Problem jest taki, że jak masz normalne tablice założone i gdzieś zgubisz zderzak to potem są niepotrzebne problemy ( załatwianie nowych itp.. )

Zawodnicy robią to tak że na zderzaki naklejają "kopie" tablic a oryginały wożą w samochodzie.. Nie jest to do końca legalne i jak natrafisz na debila policjanta to się doczepi, ale chyba jedyne rozsądne rozwiązanie...

dokładnie tak jest :pom:

Janusz - Czw 20 Sie, 2009

ja kiedys jeździłem 3 miech z kartka na której miałem wydrukowany nr rejestracyjny (gdzieś na forum były foty) i czasami było tak ze dzień pod dniu przejeżdżałem obok tego samego patrolu i panowie policjancie Tylko się przyglądali i nic. Ale wiadomo ze dużo od nich zależy, z tym ze nie jest to jakieś popularne zjawisko i nagonki na to nie ma. A wyrobienie rejestracji kosztuje 50 zł i czeka się na nią miesiąc ale nie dostajesz żadnego potwierdzenia ze czekasz na duplikat. wiec jak nie będziesz miał przy sobie dużej to zawsze możesz ściemniać ze czekasz na rejestracje :)
Jacek - Czw 20 Sie, 2009

albo ściemnić że czekasz na rejestrację :* :lol2:
Franek - Pią 21 Sie, 2009

Zdjęcie z betą fajne. Pojechał grubo - bardzo mała tablica.
Co do zgubienia blachy to mogę powiedzieć jak to wygląda z mojego doświadczenia.
Gubisz blachę - jedziesz do urzędu komunikacji - dają Ci nowy dowód i nową blachę (musisz zmienić nr rej) - za wszystko sie płaci.
Duplikatu nie zrobią (bynajmniej mi nie chcieli zrobić).
Jeśli masz wypadek - blacha się pognie - zanosisz ją do urzędu komunikacji, tam oddajesz starą pogiętą i oni dorabiają Ci nową, nie musisz zmieniać, tylko dostajesz nowe naklejki z hologramem. I to kosztuje tak, jak pisał Janusz.

Janusz - Pią 21 Sie, 2009

Franek napisał/a:
Zdjęcie z betą fajne. Pojechał grubo - bardzo mała tablica.
Co do zgubienia blachy to mogę powiedzieć jak to wygląda z mojego doświadczenia.
Gubisz blachę - jedziesz do urzędu komunikacji - dają Ci nowy dowód i nową blachę (musisz zmienić nr rej) - za wszystko sie płaci.
Duplikatu nie zrobią (bynajmniej mi nie chcieli zrobić).
Jeśli masz wypadek - blacha się pognie - zanosisz ją do urzędu komunikacji, tam oddajesz starą pogiętą i oni dorabiają Ci nową, nie musisz zmieniać, tylko dostajesz nowe naklejki z hologramem. I to kosztuje tak, jak pisał Janusz.

eeeee.... ja przy dzwonie zgubiłem blachę...... nic im nie zanosiłem..... tylko napisałem ze zgubiłem przy dzwonie i nie musiałem zmieniać nr ani dowodu.

Jacek - Pią 21 Sie, 2009

i jeszcze mu do domu podrzucili nową ooo! ;D
anjas - Pią 21 Sie, 2009

jacek czajka napisał/a:
i jeszcze mu do domu podrzucili nową ooo!

i zatankowali samochód!

Barejka - Pią 21 Sie, 2009

anjas napisał/a:
jacek czajka napisał/a:
i jeszcze mu do domu podrzucili nową ooo!

i zatankowali samochód!

i obrobili palke ;D

Janusz - Sob 22 Sie, 2009

Cytat:
i obrobili palke ;D

na perłowo :D