To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Jaki olej do VTS'a

Ryba - Pon 07 Wrz, 2009

GeKo napisał/a:
Ryba :] my tu mamy bardzo luźną politykę, coś jak nasz rząd tylko trochę lepiej, także bez spinania, posiedzisz z nami trochę to poznasz kulisy i arkana 106/saxo oraz wszystkich mistrzów ciętej riposty :] no poza Mi on sam znajdzie Ciebie ;D

Luz ;)

Pan twierdzi ze definytywnie najlepszy jest 300V, natomiast wezme i zakupie serie 8100 X-Cess 5W40, albo 5W30.

Tomcat - Pon 07 Wrz, 2009

Ja mogę potwierdzić że Valvoline VR1 5W50 zdecydowanie daje radę w tym silniku. Jeśli masz serię to nie ma sensu lepszego pakować.
Ryba - Wto 08 Wrz, 2009

Samochód zalany Motulem 8100 X-Cell 5W40, zobaczymy jak się będzie to sprawowało w praktyce.

Serdecznie dziękuję wszystkim za opinie =)

Młody Papież - Wto 08 Wrz, 2009

tak?
Ryba - Wto 08 Wrz, 2009

Dżon napisał/a:
tak?

ta :F

Młody Papież - Wto 08 Wrz, 2009

aha
Greg - Wto 08 Wrz, 2009

Lej Motula, jako jeden z niewielu jest na pełnej bazie syntetycznej, a nie "syntetyczny" bo z dodatkami syntetycznymi. :)

Comma jest podobno równiez OK, ma serie do motorsportu, robi to afaik Exxon Mobil.

Castrol chyba oprócz TWS to tak samo niby-syntetyk. Edge to chłam.

Robiłem research w branzy i się nasłuchałem. :)

Anonymous - Śro 09 Wrz, 2009

Ja niedawno zalałem Liqui Moly Synthoil 5W-40 do Reanult. Za bańkę w pelni syntetycznego oleju o pojemności 5ltr zapłaciłem niecałe 150zł. Uważam że to dobry zakup (dobry bo nierozlewany w Polsce, ale w DE - to już mi wystarczy). Do cywilnego auta nie ma potrzeby lać nic lepszego.. Do rajdówki zaleję wkrótce 10W-60, także od Liqui Moly.