To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Pomiar czasu na torze

dzik - Śro 09 Wrz, 2009

Laptimery na gpsie sa duzo lepsze niz tradycyjne, rejestruja cala trase, predkosci itd, ale jak juz bylo napisane odbiornik posiadajacy min 5Hz, a najlepiej 10Hz jest wskazany. 99% odbiornikow ma 1Hz.
itr 911 - Śro 09 Wrz, 2009

Cytat:
RaceChrono na Omni śmiga az miło

Jaka to jest wersja na omnie bo jakoś z tych wersji oprogramowania żadna z omnią nie bangla?

http://www.racechrono.com/download/

TOXIC - Śro 09 Wrz, 2009

itr 911 napisał/a:
Cytat:
RaceChrono na Omni śmiga az miło

Jaka to jest wersja na omnie bo jakoś z tych wersji oprogramowania żadna z omnią nie bangla?

http://www.racechrono.com/download/

RaceChrono for Windows Mobile Professional - chyba 5 od gory

siema - Śro 09 Wrz, 2009

Na HTC Tytn II z wbudowanym GPS (Era MDA Vario III) Racechrono też działa (dzięki Toxic za uświadomienie, że jest wersja na WM ;) ). Pierwsze wrażenia całkiem niezłe, kilka dodatkowych funkcji w stosunku do iLap. Ogólnie coś tam mierzy. Muszę jeszcze przetestować dokładność pomiaru.

Gdyby ktoś chciał, to na stronie Racechrono jest do ściągnięcia ślad toru w Lublinie ;)

Marek23 - Śro 09 Wrz, 2009

Ja mam Sony Ericsson c902. Czy mogę na niego ściągnąć jakiś soft do pomiaru czasu?
anjas - Śro 09 Wrz, 2009

Marek23 napisał/a:
Ja mam Sony Ericsson c902. Czy mogę na niego ściągnąć jakiś soft do pomiaru czasu?

powinieneś mieć stoper w standardzie ;)

Cytat:
powinieneś mieć stoper w standardzie ;)

Stoper to ja mam we łbie...

siema - Śro 09 Wrz, 2009

Marek23 napisał/a:

Tylko soft w Javie, czyli np. wspomniany GPS Lap Timing. Co prawda w spisie obsługiwanych modeli nie ma Twojego, ale spróbuj np. tą wersję.

PieQt - Śro 09 Wrz, 2009

a jak się sprawuje stoper w samochodzie, obsługiwany z kierownicy - korzystał ktoś kiedyś?
Cartoon - Śro 09 Wrz, 2009

Szkoda, że do chrono nie ma Radomia :P
Zainstalowałem ten soft już parę miesięcy temu, ale jakoś o nim zapomniałem i nigdy nie testowałem :D

Cytat:
a jak się sprawuje stoper w samochodzie, obsługiwany z kierownicy - korzystał ktoś kiedyś?

kupujesz Porsche z Chrono pakietem?

siema - Śro 09 Wrz, 2009

PieQt napisał/a:

Właśnie! Zapomniałem o tym :) To miała być opcja nr 3! ;)
Osobiście nie testowałem, bo nie znalazłem jakiegoś gotowego rozwiązania w przystępnej cenie. Natknąłem się jedynie na coś takiego (strona producenta), 220zł to jednak trochę drogo jak na stoper z przyciskiem na kabelku ;) Planowałem wykombinować coś samemu na podstawie zwykłego stopera i jakiegoś przełącznika, ale przed Lublinem nie było już na to czasu. Myślę jednak, że jest to ciekawe rozwiązanie które warto rozważyć.

PieQt - Śro 09 Wrz, 2009

Marek23 napisał/a:
Cytat:

kupujesz Porsche z Chrono pakietem?

no widzisz ja mam to w standardzie u siebie w Astrze - zastanawiałem się, też, czy OPC mają tą samą opcję. Jeżeli moja niższa wersja ma stoper sterowany z kierownicy, to jak jest w innych samochodach

PieQt napisał/a:
no widzisz ja mam to w standardzie u siebie w Astrze - zastanawiałem się, też, czy OPC mają tą samą opcję. Jeżeli moja niższa wersja ma stoper sterowany z kierownicy, to jak jest w innych samochodach

Bardzo miły gadżet, siedziałem kiedyś w astrze 2.0t ale nie zauważyłem tego...

bizon - Śro 09 Wrz, 2009

kukalem na oferte racelogic, ale tam zostaje opcja zrzuty ;D