To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Gniezno

Anonymous - Pon 21 Wrz, 2009

Jeśli samochód jest uszkodzony nawet lekko i ma zakaz poruszania ( ja tak miałem z pugiem) to teoretycznie nie można nim jeździć. Podczas kontroli pies się raczej nie zorientuje z papierów chyba ,że trafisz na jakiegoś poliglote,gorzej jak będziesz miał dzwona nawet nie z Twojej winy. A druga kwestia - jak Ci zrobią pełny przegląd na miejscu to nie musisz już go robić w Wawie.
Bad-i - Pon 21 Wrz, 2009

KarQ napisał/a:
Nie ma przeglądu bo został wyrejestrowany i przywieziony na lawecie, bądź wrócił na kołach, na blachach tymczasowych, których termin już upłynął. Teraz możesz wykupić miesięczne OC na te blachy, a przegląd jest konieczny do poruszania się po drogach.

Nie będziesz musiał robić drugiego przeglądu. Jeśli masz akcyzę, robisz tzw. pierwszy przegląd i wsio.

no mi dokładnie powiedzieli tak, zrobimy przeglad zeby Pan wracal na kołach oraz wykupi Pan u nas tymczasowe OC do momentu kiedy Pan go zarejestruje w miejscu zamieszkania i tyle.

czyli rozumiem ze jak mi zrobia przeglad u nich to juz w warszawie nie bede musial nic robic mimo ze auto uszkodzone ?

KarQ - Pon 21 Wrz, 2009

Cytat:
czyli rozumiem ze jak mi zrobia przeglad u nich to juz w warszawie nie bede musial nic robic mimo ze auto uszkodzone ?

Jeżeli zrobią Ci przegląd jak dla auta bezwypadkowego to będziesz miał spokój. Auto i tak naprawisz we własnym zakresie, a przy rejestracji nikt nie zapyta o ewentualne uszkodzenia. Natomiast jeśli zrobią przegląd rozszerzony, to prawdopodobnie przed rejestracją będziesz musiał usunąć wszelkie usterki i poprzeć je przeglądem sprawdzającym - też jakiś koszt.

Możesz też wykupić OC na cały rok na tymczasowe blachy, a po zarejestrowaniu przeniesiesz na docelowe numery.

fydi - Pon 21 Wrz, 2009

Bad-i, dzisiaj w teleexpress - sie była informacja, że od jutra wchodzi nowy przepis. Jeżeli auto miało ważny przegląd zrobiony zagranicą to nie trzeba robić przeglądu w Polsce tylko Ci to w urzędzie przepisują :)

O tutaj info http://www.nto.pl/apps/pb...UTO01/924210524

M - Pon 21 Wrz, 2009

dobra informacja dla tych ktorzy ściągają auta z uk
Bad-i - Pon 21 Wrz, 2009

eM napisał/a:
dobra informacja dla tych ktorzy ściągają auta z uk

no na pewien czas pewnie tak, ale i tak mysle ze ten przepis nie dotyczy UK

Hmm to musze sie dogadac jaki przeglad mi zrobia, wole ten normalny ;)

ŁukaszS3 - Pon 21 Wrz, 2009

Ok to ja mam pytanie. Saxo które mam teraz jest sprowadzone do nas 5 lat temu i od tego czasu nie było rejestrowane a co za tym idzie przeglądu pewnie też nie było... Jakie mogę mieć przez to problemy?
KarQ - Pon 21 Wrz, 2009

Myślę, że żadnych.

Auta wyrejestrowanego, nie musisz przecież rejestrować, nie musisz wykupować OC i robić przeglądu.

przejrzałem teraz dokumenty i jest w nim zaświadczenie o przebytym przeglądzie technicznym ale z 2004 roku xD Wiec jest zrobiony i 5 lat jeżdżę już bez :)
KarQ - Pon 21 Wrz, 2009

a co z OC :?: Bo jeśli było wykupione to musi być ciągłość.

nie było... chyba :P Auto nie było zarejestrowane jeszcze więc OC chyba też nie było wykupione
Bad-i - Pon 21 Wrz, 2009

czy chcesz nam powiedziec ze 5 lat jezdzisz samochodem bez OC i badan technicznych??

jezeli tak to podaj mi numerki na kolejne losowanie duzego lotka :]

Anonymous - Pon 21 Wrz, 2009

pucuj się co kupujesz ;D

130d :rotfl:

nox - Śro 23 Wrz, 2009

przetarte 135i coupe ;D
Bad-i - Śro 23 Wrz, 2009

marzyciele