Techniczne - IC - większy seryjny czy dodatkowy custom?
Stf - Śro 23 Wrz, 2009
Stacho napisał/a:
PiTT jak się zdecydujesz na IC od S3 to mógłbym może załatwić bo wczoraj znajomy z forum wrzucał większy IC do eSy a stary chyba do sprzedania, jak chcesz moge zapytać
lepiej zapytaj go i napisz jakie utrzymuje temp. przed i po. bo może się okazać że ten seryjny wcale jakiś dobry nie jest...lub odwrotnie. że nie zanotował żadnej różnicy...PiTT - Śro 23 Wrz, 2009
Rudello napisał/a:
PiTT napisał/a:
bo wkurza mnie już to że jest masa aut które jeżdżą identycznie,
Które?
zazwyczaj subaru i seaty
ze sportem jeszcze się nie próbowałem Stacho - Śro 23 Wrz, 2009 ICek jak coś będzie na sprzedaż PiTT - Śro 23 Wrz, 2009
Stacho napisał/a:
ICek jak coś będzie na sprzedaż
ja też znalazłem już 2 sztuki
jaka cena?Stacho - Śro 23 Wrz, 2009 napisałem pw, czekam na odpowiedz Stacho - Śro 23 Wrz, 2009 PiTT w eSce są podobno dwa smice bynajmniej w eSce znajomego więc brałbys dwa ?ŁukaszS3 - Śro 23 Wrz, 2009
O kurcze faktycznie cieniutki jak opłatek... i chyba też niewielki...PiTT - Śro 23 Wrz, 2009
Stacho napisał/a:
PiTT w eSce są podobno dwa smice bynajmniej w eSce znajomego więc brałbys dwa ?
jest 1 jeśli to nowa eSka
musi być dokładnie taki
http://allegro.pl/item751...oler_2007r.html
i chyba na taki jednak się zdecyduję Kamilbike - Śro 23 Wrz, 2009 Napewno firma Forge robi IC do Ciebie ktore pasuje bez wiekszych przerobek. Co do dzialania seryjnego IC i customowego, to znajomy pare tyg temu wymienil IC w Ibizie TDI seria 130KM, shamowana na 142KM, po samym IC wyskoczylo 155KM i to w szerszym zakresie obrotow. Takze sadze ze wymiana napewno sie oplaci, sam sie powoli przymierzam zeby kupic cos do Focusa, bo ewidentnie puchnie.Rudello - Czw 24 Wrz, 2009
PiTT napisał/a:
Rudello napisał/a:
PiTT napisał/a:
bo wkurza mnie już to że jest masa aut które jeżdżą identycznie,
Które?
zazwyczaj subaru i seaty
ze sportem jeszcze się nie próbowałem
Gdzie moje 171 do twoich 235 ;-]
Ale na miescie mowia ze rowno jechałes z golfem IVGTI kamil - Czw 24 Wrz, 2009 U mnie w 9-3 także nie jest zła opcja wymiany IC i na wiosnę nie wiem czy tego nie zrobie Wczoraj pasek 2.0 tfsi mnie objechał - popłakałem sięPiTT - Czw 24 Wrz, 2009 nie ma co się dziwić, pasek 2.0 tfsi to ten sam silnik co w golfie
wagowo nieco cięższy, ale myślę że ma 7.x do 100, trochę to jedzie
najśmieszniejsze jest to że po wyjęciu sportowej wkładki wydaje mi się że lepiej jeździ
lepiej DSG pracuje, dłużej kręci i nie czuć tak bardzo spadku mocy przy czerwonym
nie wiem co jest grane, nie słyszałem żeby kiedykolwiek sportowa wkładka miała wpływ na zachowanie DSG, sam nie wiem co o tym myśleć...
aha, ogarnij Maptuna do Saaba
stage 1 = 225KM / 340Nmkamil - Czw 24 Wrz, 2009 no i ile razy ja mam ci powtarzać , ze najlepszy dolot to dolot orginalny albo profesjonalny, a nie jakies wkładki/sratki itp.
Narazie ogarnę w saabolocie zawias i zoriętuje się czy od razu maptune czy na chwilę obecną styknie sam IC. W sumie to zły byłem bo nie ważne jaki ma silnik , ważne że pasek ...czaisz pasek mnie objechał. fuck !
Ale to prawda stage 1 ze 150 km na 225 km jest mocno korcące muszę tylko sprawdźić czy mój ma już zamontowany zestaw naprawczy odmy, jak nie to niestety kolejne 700 pln pójdzie się ...Bart - Czw 24 Wrz, 2009
kamil_wrc napisał/a:
Wczoraj pasek 2.0 tfsi mnie objechał - popłakałem się
kamil_wrc napisał/a:
W sumie to zły byłem bo nie ważne jaki ma silnik , ważne że pasek ...czaisz pasek mnie objechał. fuck !
kompleks jakiś czy co? kamil - Czw 24 Wrz, 2009 nie lubie pasków poprostu...nie lubie , bez przyczyny