To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - "polecam" Ferodo Premier

martin.h - Czw 24 Wrz, 2009

Dżon napisał/a:
...ale jak martin napisał, jak podkreślał, to klocek TYLKO ULICZNY!
tak wiec pakuj Karbon Rolejn, oplataj przewody i pamiętaj! koniecznie sportowy płyn! bo to ON mógł być winowajcą tego rozpadnięcia się klocków!
myśle że martinowi nalezy sie pomuk!
to hh.org! tutaj wszstkiego się dowiesz!

:wall:

Marek23 napisał/a:
ja to samo mam w pasku co mi tata z księdzem kupili,

:rotfl:

kubas - Czw 24 Wrz, 2009

martin.h napisał/a:
przewody w oplocie
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Michał - Czw 24 Wrz, 2009

k-mart napisał/a:
to w takim razie wklejam kotka:

[url=http://img136.images...eky.jpg]Obrazek[/URL]

to ja w takim razie, piękny secik garnków

fydi - Czw 24 Wrz, 2009

OMG!!!!

Qukie - Czw 24 Wrz, 2009

Łaaał, też mam Premiery już od dawna i w sumie to tylko ich używałem i zawsze sprawowały się bardzo dobrze i nic się z nimi nie działo. Może po prostu pech?
KarQ - Czw 24 Wrz, 2009

Kej, dużo masz giga na dysku takich fotek :?: :]
k-mart - Czw 24 Wrz, 2009

KarQ napisał/a:
Kej, dużo masz giga na dysku takich fotek :?: :]

1000gb, i zeby szybko wchodzilo na 10000rpm :D

Młody Papież - Czw 24 Wrz, 2009

martin.h napisał/a:
Dżon napisał/a:
...ale jak martin napisał, jak podkreślał, to klocek TYLKO ULICZNY!
tak wiec pakuj Karbon Rolejn, oplataj przewody i pamiętaj! koniecznie sportowy płyn! bo to ON mógł być winowajcą tego rozpadnięcia się klocków!
myśle że martinowi nalezy sie pomuk!
to hh.org! tutaj wszstkiego się dowiesz!

:wall:

Marek23 napisał/a:
ja to samo mam w pasku co mi tata z księdzem kupili,

:rotfl:

o co chodzi?

Dżon napisał/a:
o co chodzi?

No jak to o co, nie dostałem pomuk ;D

A poza tym wyczułem ironię w Twojej wypowiedzi.

dzik - Czw 24 Wrz, 2009

Spokoj, to techniczne jest !!!! ;D

A w temacie, mialem premiery w moim poprzednim mega upalaczu clio, jego zwawe 98KM potrafilo zeszklic te klocki pierwszego dnia po zalozeniu, reklamacja uznana, pozniej kolejna, i kolejna, w koncu zalozylem remsy i dzialalo perfekcyjnie :]

nox - Czw 24 Wrz, 2009

Tak z głupa zapytam ... jak ocenić zeszklone klocki ?? ja właśnie mam ferrodo premiery i ostatnio jakoś dziwnie dźwięczą metalicznie a maja przejechane z 1500Km . ;D
Anonymous - Czw 24 Wrz, 2009

kurna ja tez mam te premiery,i sa w miare ok-a moze tez mam zaszkliwione tylko o tym nie wiem

nox napisał/a:
Tak z głupa zapytam ... jak ocenić zeszklone klocki ??

Jak wyciągniesz klocek z zacisku to warstwa cierna ma na sobie taką jakby szklistą powłokę. Czasem pomaga przejechanie papierem ściernym, ale jeśli to wina klocka, a nie np. przegrzania hamulca to problem powróci.
I tu dochodzimy do sedna sprawy, Ferodo Premier nie ma dużej rozpiętości temperatur, w których dobrze pracuje. Dlatego jeśli ktoś śmiga po torze to te klocki nie nadają się do tego, tzn. można na nich jeździć, może i hamują dobrze (sam na takich jeżdże), ale jeśli przekroczymy pewną temperaturę to klocek się zeszkli i już nie bedzie hamował tak jak na początku. Potem pozostaje nam już tylko zeszlifowanie zeszklonej warstwy.

dzik - Czw 24 Wrz, 2009

nox napisał/a:
Tak z głupa zapytam ... jak ocenić zeszklone klocki ?? ja właśnie mam ferrodo premiery i ostatnio jakoś dziwnie dźwięczą metalicznie a maja przejechane z 1500Km . ;D

Po zdemonotwaniu widac gladka, sliska powierzchnie, jak szklo.
W uzycu efekt jest taki ze trudno zablokowac kola.

Młody Papież - Pią 25 Wrz, 2009

jak ocenić? a po co oceniać jezeli hamuja tak jak ONE powinny... jak jest problem to dopiero sie szuka przyczyny.... o_O

jak wspomniałem, 205 jezdze z premierami... a jak wpadam na tor to napier.d.alam bez litości :devil: ...problemów nigdy żadnych z nimi nie miałem... może i były zeszklone, niech będą nawet i spalone, ale hamują jak hamowały... :twisted: