...ale jak martin napisał, jak podkreślał, to klocek TYLKO ULICZNY!
tak wiec pakuj Karbon Rolejn, oplataj przewody i pamiętaj! koniecznie sportowy płyn! bo to ON mógł być winowajcą tego rozpadnięcia się klocków!
myśle że martinowi nalezy sie pomuk!
to hh.org! tutaj wszstkiego się dowiesz!
Marek23 napisał/a:
ja to samo mam w pasku co mi tata z księdzem kupili,
to ja w takim razie, piękny secik garnków
fydi - Czw 24 Wrz, 2009 OMG!!!!
Qukie - Czw 24 Wrz, 2009 Łaaał, też mam Premiery już od dawna i w sumie to tylko ich używałem i zawsze sprawowały się bardzo dobrze i nic się z nimi nie działo. Może po prostu pech?KarQ - Czw 24 Wrz, 2009 Kej, dużo masz giga na dysku takich fotek k-mart - Czw 24 Wrz, 2009
KarQ napisał/a:
Kej, dużo masz giga na dysku takich fotek
1000gb, i zeby szybko wchodzilo na 10000rpm Młody Papież - Czw 24 Wrz, 2009
martin.h napisał/a:
Dżon napisał/a:
...ale jak martin napisał, jak podkreślał, to klocek TYLKO ULICZNY!
tak wiec pakuj Karbon Rolejn, oplataj przewody i pamiętaj! koniecznie sportowy płyn! bo to ON mógł być winowajcą tego rozpadnięcia się klocków!
myśle że martinowi nalezy sie pomuk!
to hh.org! tutaj wszstkiego się dowiesz!
Marek23 napisał/a:
ja to samo mam w pasku co mi tata z księdzem kupili,
o co chodzi?martin.h - Czw 24 Wrz, 2009
Dżon napisał/a:
o co chodzi?
No jak to o co, nie dostałem pomuk
A poza tym wyczułem ironię w Twojej wypowiedzi.dzik - Czw 24 Wrz, 2009 Spokoj, to techniczne jest !!!!
A w temacie, mialem premiery w moim poprzednim mega upalaczu clio, jego zwawe 98KM potrafilo zeszklic te klocki pierwszego dnia po zalozeniu, reklamacja uznana, pozniej kolejna, i kolejna, w koncu zalozylem remsy i dzialalo perfekcyjnie nox - Czw 24 Wrz, 2009 Tak z głupa zapytam ... jak ocenić zeszklone klocki ?? ja właśnie mam ferrodo premiery i ostatnio jakoś dziwnie dźwięczą metalicznie a maja przejechane z 1500Km . Anonymous - Czw 24 Wrz, 2009 kurna ja tez mam te premiery,i sa w miare ok-a moze tez mam zaszkliwione tylko o tym nie wiemmartin.h - Czw 24 Wrz, 2009
nox napisał/a:
Tak z głupa zapytam ... jak ocenić zeszklone klocki ??
Jak wyciągniesz klocek z zacisku to warstwa cierna ma na sobie taką jakby szklistą powłokę. Czasem pomaga przejechanie papierem ściernym, ale jeśli to wina klocka, a nie np. przegrzania hamulca to problem powróci.
I tu dochodzimy do sedna sprawy, Ferodo Premier nie ma dużej rozpiętości temperatur, w których dobrze pracuje. Dlatego jeśli ktoś śmiga po torze to te klocki nie nadają się do tego, tzn. można na nich jeździć, może i hamują dobrze (sam na takich jeżdże), ale jeśli przekroczymy pewną temperaturę to klocek się zeszkli i już nie bedzie hamował tak jak na początku. Potem pozostaje nam już tylko zeszlifowanie zeszklonej warstwy.dzik - Czw 24 Wrz, 2009
nox napisał/a:
Tak z głupa zapytam ... jak ocenić zeszklone klocki ?? ja właśnie mam ferrodo premiery i ostatnio jakoś dziwnie dźwięczą metalicznie a maja przejechane z 1500Km .
Po zdemonotwaniu widac gladka, sliska powierzchnie, jak szklo.
W uzycu efekt jest taki ze trudno zablokowac kola.Młody Papież - Pią 25 Wrz, 2009 jak ocenić? a po co oceniać jezeli hamuja tak jak ONE powinny... jak jest problem to dopiero sie szuka przyczyny....
jak wspomniałem, 205 jezdze z premierami... a jak wpadam na tor to napier.d.alam bez litości ...problemów nigdy żadnych z nimi nie miałem... może i były zeszklone, niech będą nawet i spalone, ale hamują jak hamowały...