widziałeś auta w UK? Bo przyznam Ci szczerze że jakoś nie powaliły mnie swoim stanem a byłem tam już kilka razy. Faktycznie sa to lepsze fury niż u nas ale te rodzynki które wklejasz z pistonsheads nie należą do najtańszych i sa takimi samymi rodzynkami jak w innych krajach UE
Widziałem i powiem Ci że możemy się od nich dużo uczyć, zresztą nie tylko my bo także inni europejczycy, tak jak oni dbają o auta to mało kto dba.
Ja nie piszę od razu o furze co ma 150 KM, mi wystarczy seryjny motor, ważne aby wszystko było tip-top.Janusz - Śro 14 Paź, 2009
mi napisał/a:
Król jest tylko jeden!
czasami bywa tez tak ze jest król jednego toru, i jednych warunków atmosferycznych
Martin dla mnie pomysł jest bez sensu... lepiej zbuduj to z tej 106 co masz..... wyjdzie taniej, pewniej i szybciej, do tego zero kombinacji...
a Już w ogóle nie rozumiem szukania samochodu KONIECZNIE w idealnym stanie do upalania, w idealnym stanie to musi byc jeśli ma byc okazem kolekcjonerkism, bo jak bedziesz upalał to na pewno coś zepsujesz/przytrzesz itp itd.... chyba ze będziesz jeździł jak leśny dziadek...martin.h - Śro 14 Paź, 2009 Dlaczego u mi nie działa przycisk "Nasraj na ryj"?
PS: Można zamknąć temat, to czego chciałem się dowiedzieć już wiem.Anonymous - Śro 14 Paź, 2009 niektórych aut przede wszystkim nie opłaca się przerabiać z RHD na LHD więc zacznij od tego czy jest sens .... SI sie opłaca ale H NIE skórka za wyprawkę ... jak chcesz auto na Track Day to chyba mozesz swobodnie śmigać z kiera po prawej tylko kwestia przyzwyczajenia i dowiedz się w ubezpieczalni czy dostaniesz kwit i jazda Bart - Śro 14 Paź, 2009
mi napisał/a:
bart napisał/a:
Dżon napisał/a:
:rotfl: do czego Ci to auto????
nie bluźnij, prymitywie, skodziarzu jeden!
martin.h to król motorsportu, chodząca legenda!
No kurła - idioci dwaj!
przepraszam, zapomniałem dodać, że to jeszcze najwybitniejszy współczesny znawca muzyki i kobiet!mi - Śro 14 Paź, 2009 o!saxorulez - Śro 14 Paź, 2009
martin.h napisał/a:
Widziałem i powiem Ci że możemy się od nich dużo uczyć, zresztą nie tylko my bo także inni europejczycy, tak jak oni dbają o auta to mało kto dba.
Ja nie piszę od razu o furze co ma 150 KM, mi wystarczy seryjny motor, ważne aby wszystko było tip-top.
Poniekąd się zgadza - jest to raczej kwestia budżetu i tego jakie są proporcje zarobków do cen części i kultury motoryzacyjnej. Ludzi poprostu stać na to zeby kupić dbobry zawias, rynek rozwinął się na tyle że same sprężyny kupują lamerzy Natomiast nadla uważam że ilośc aut na tip-top jest proporcjonalna do tego ile ich jest w UE, Tylko że ich rynek jest troszke większy od naszego wiec wydawać się moze ze każda fura w UK to rodzynek.
Zapytam byłes na wyspach czy mówisz o ogłoszeniach które przeglądasz?martin.h - Śro 14 Paź, 2009
saxorulez napisał/a:
Zapytam byłes na wyspach czy mówisz o ogłoszeniach które przeglądasz?
Nie byłem, mam znajomych. Mieli już kilka samochodów, kumpel przymierza się teraz do 106 i mówi, że to raj dla samochodów.saxorulez - Śro 14 Paź, 2009 ok.. spoko.martin.h - Śro 14 Paź, 2009 Chodzi mi o takie ogłoszenia, u nas nie kupisz takiego auta w tych pieniądzach -> http://www.106rallyeforum...5242#post665242Marek23 - Śro 14 Paź, 2009 Martin, upalałem trochę autami z kierownicą po prawej stronie i jest problem jeśli chodzi o wyczucie samochodu. Lewą stroną czasem za bardzo można przyciąć, jeśli wiesz o co mi chodzi. Ja bym jednak się w to nie bawił. Jak poczekasz to Kej Ci coś znajdzie w CH w dobrych pieniądzach.Anonymous - Śro 14 Paź, 2009
Janusz napisał/a:
czasami bywa tez tak ze jest król jednego toru, i jednych warunków atmosferycznych
Nasrałeś na ryj nox - Śro 14 Paź, 2009 Czy ktoś przerabiał temat przekładki w 106/saxo ? może to niekoniecznie droga zabawa generalnie auta w z uk mają ten plus że jest spory wybór całkiem sensownie zbudowanych aut. i w dodatku w niezłej cenie , oczywiście koszt przekładki może być na tyle spory że całokształt nie jest juz okazją ale czy aby na pewno tak jest ?Marek23 - Śro 14 Paź, 2009 Kupowanie igły do upalania jest bez sensu.martin.h - Śro 14 Paź, 2009
Marek23 napisał/a:
Jak poczekasz to Kej Ci coś znajdzie w CH w dobrych pieniądzach.
Wiesz ja mam puga i jestem z niego zadowolony. Mógłbym coś na jego bazie zbudować, ale na to potrzeba miejsca i czasu. A tego brak. Chciałem coś gotowego, a w UK najłatwiej znaleźć coś takiego.
nox napisał/a:
Czy ktoś przerabiał temat przekładki w 106/saxo ? może to niekoniecznie droga zabawa generalnie auta w z uk mają ten plus że jest spory wybór całkiem sensownie zbudowanych aut. i w dodatku w niezłej cenie , oczywiście koszt przekładki może być na tyle spory że całokształt nie jest juz okazją ale czy aby na pewno tak jest ?
Obiło mi się kiedyś o uszy, że Rallye S2 nie był oficjalnie sprzedawany w UK. Sprowadzono 500 egzemplarzy z kontynentu, ale nie wiem czy były to od razu RHD czy przerabiano je na miejscu. Może i jest to prostrze niż się wydaje, muszę obadać temat.