tak się kończy Twój pierwszy post, gdzie koncentrujesz sie na zaletach sportowych ttrs.
Więc mimo, że się zgodzę, że pewno to idzie bajecznie. To pytania są:co z napedem?
Odpowiedz: jest do bani, bo inny do tej platformy nie wchodzi. Na suchym pewno mała różnica, w deszczu już średnio to widzę. Po śniegu sie takim aute nie jeździ, więc tego nie biorę pod uwage. Ale Cayman go klepie CHRZANEK - Wto 27 Paź, 2009 Powiem tak:
Wyśmiewany przez wszystkich haldex MOŻNA zablokować elektronicznie i jest permanentny - robił to niejaki Staszewski jak jeszcze jeżdził w KJSach... Skoda Octavia 1,8T i możecie mi wierzyć lub nie ale ta Octawka zawijała jak prawdziwe 4x4.
Martin - ja rozumiem i szanuje twoje rozumowanie, ale myślac w ten sposób to kazdy samochód z działającym ABSem jest już niesportowy
(ja np tak uwazam ale zdaje sobie sprawe ze większość klientów kupuje samochód "sporotwy" żeby się dowartościowac, a nie dlatego że mają pojęcie o sportowej jeździe - producenci już dawno to zrozumieli).
Wracajac do sedna: tak jak można w samochodach z VAG elektornicznie umozliwić uzywanie LFB tak samo można zablokowac haldexa.saxorulez - Wto 27 Paź, 2009 martin.h,
mnie poprstu stać na furę na codzień i do upalania i nie musze wmawiac wszystkim że EVO z klatką jest idealne do wszystkiegoM - Wto 27 Paź, 2009 Ludzie kupują usportowione wersje z wielu powodów,
niektórzy chca byc wyzej spolecznie, niektorzy przylansowac, niektorzy szybko i dynamicznie podróżować.
Kupowanie auta z super osiągami które jest złamane elektronicznie i w sytuacjach wyczynowych zachowuje sie jak kupa nie jest niczym wstydliwym.martin.h - Wto 27 Paź, 2009
saxorulez napisał/a:
martin.h,
mnie poprstu stać na furę na codzień i do upalania i nie musze wmawiac wszystkim że EVO z klatką jest idealne do wszystkiego
Pokaż mi post gdzie napisałem, że Evo z klatką jest idealne do wszystkiego. Jak już komentujesz moje posty to czytaj je całe, a nie co trzeci wyraz.Bart - Wto 27 Paź, 2009 Stf - Wto 27 Paź, 2009 Marku w 1 poście bardziej chodziło mi o to, że jest sobie taki ford focus rs mk2, nad którym sporo osób spuszcza się i oczekiwała go jakby miał być jakimś zbawieniem (mabz). Rozumiem, że to jest auto full performace. kropka. Obok stoi auto o zacięciu sportowym, z h.u.jowy.m haldexem itd. o podobnej masie, silniku o tej samej pojemności wokół którego na razie większego zamętu brak...
a test ttrs i caymana s masz na youtube...PiTT - Wto 27 Paź, 2009 rozmawiałem ostatnio z Krzyśkiem z Mastersa i on już jeździł TTrs
z tego co mówił naprawdę przyjemne auto
mi się TT nigdy specjalnie nie podobało
jeśli już to bym wolał S3 albo S5
dla kobiety TT jak najbardziej pasuje saxorulez - Wto 27 Paź, 2009
martin.h napisał/a:
Pokaż mi post gdzie napisałem, że Evo z klatką jest idealne do wszystkiego. Jak już komentujesz moje posty to czytaj je całe, a nie co trzeci wyraz.
Szczególnie uważnie czytam Twoje posty od 29 września 2008 i zasadniczo lekarstwem na wszystko jest EVO - tak wynika z Twoich wypowiedzi. Przypominam dyskusję ze wolsz 400KM EVO z klatką od GT-R na full fat wypasie. Sorki Martin ale chyba trochę zaślepiły Cię stałe napędy 4WD z fabryki Mitsu.
NIE MAM NIC DO EVO - uważam że jest to pure performance, ale na codzień są auta tak samo szybkie ale wygodniejsze. 95% userów aut nie idzie o życie w ruchcu ulicznym
Wracając do tematu - Stf, ludzie nie koniują się pod TTRS ponieważ nie mialo takiego PRu w swojej kategorii a po drugie cenowo wchodzi w ligę naprwdę drogich aut.
A takiego używanego Focusa RS jak byś się mocno spiął to używkę byś już kupił.Bart - Wto 27 Paź, 2009
saxorulez napisał/a:
95% userów aut nie idzie o życie w ruchcu ulicznym
martin o życie idzie głównie w internecie Stf - Wto 27 Paź, 2009 nie bity focus RS2 na rynku wtórnym z niewielkim przebiegiem jest droższy niż nowy z salonu...
ps. nie spinać mi się tutaj. kropka.Marek23 - Wto 27 Paź, 2009 Klasyczny temat się zaczął...rs3 bym wolał niż focusa rs, tyle ode mnie.
CHRZANEK napisał/a:
Wracajac do sedna: tak jak można w samochodach z VAG elektornicznie umozliwić uzywanie LFB tak samo można zablokowac haldexa.
Raczej nie Chrzanek. To jest poważna ingernecja w napęd, która powoduję, że jego żywotnosc skróci się w cholerę. Nie jest to jakis lajtowy mod...
saxorulez napisał/a:
ale chyba trochę zaślepiły Cię stałe napędy 4WD z fabryki Mitsu.
Mi tez, ale udaję, że mi przeszło martin.h - Wto 27 Paź, 2009
saxorulez napisał/a:
Przypominam dyskusję ze wolsz 400KM EVO z klatką od GT-R na full fat wypasie.
Owszem, ale pisałem o torze czy innego typu pojeżdżawkach.
saxorulez napisał/a:
Sorki Martin ale chyba trochę zaślepiły Cię stałe napędy 4WD z fabryki Mitsu.
Chyba tak, ale nie widzę na rynku niczego lepszego w kategorii: osiągi/uniwersalność/cena.
saxorulez napisał/a:
ale na codzień są auta tak samo szybkie ale wygodniejsze.
Tu się zgadzam, jest STI.
saxorulez napisał/a:
95% userów aut nie idzie o życie w ruchcu ulicznym
Wchodząc w dział "Na torze i na ulicy" odczuwam coś innego.PiTT - Wto 27 Paź, 2009 jak dla mnie szybkie i wygodne auto na codzień to coś z palety BMW / Audi
taka średniej wielkości limuzyna z osiągami w ok. 6 sek. powinna raczej zadowolić większość użytkowników
do tego na pełnym wypasie
ale wszystko zależy kto co lubi, mi chyba by było ciężko zrezygnować z miłych dodatków na rzecz pure performance - chyba że miałbym 2 auta, na codzień i do upalaniaMarek23 - Wto 27 Paź, 2009 Ja uwazam,ze passat tdi kombi,wersja 170 jest obecnie najlepszym sportowym samochodem na co dzień.