Zagadnij do mnie na gg, sprzedam CI pare patentów które w NA poprawiają ilość tlenu w mieszance niewielkim kosztem wlasnym.
eM, ale tu nie tylko Greg chciałby wiecej tlenu dla swojego N/A...
Czy ceramika jest dozwolona w rajdach? Chyba sie nad nią zastanowie,bo widzę, że na temat bandażowania są dwie odmienne opinie.Janusz - Sob 21 Lis, 2009
Marek23 napisał/a:
eM, ale tu nie tylko Greg chciałby wiecej tlenu dla swojego N/A...
własnie, własnie martin.h - Sob 21 Lis, 2009
Marek23 napisał/a:
Czy ceramika jest dozwolona w rajdach?
Wątpliwe.
Marek23 napisał/a:
Chyba sie nad nią zastanowie,bo widzę, że na temat bandażowania są dwie odmienne opinie.
Ja nadal uważam, że bandażowanie nie przynosi negatywnych skutków, chyba że tak jak Jacek pisał kolektory lubią pękać, ale to raczej wada fabryczna niż skutek bandażowania.
A co do wracania ciepła do głowicy, to nie wiem ale dla mnie to mało realne, raczej idzie to w drugą stronę, czyli w wydech. ale to tylko takie domysły, które próbuję sobie logicznie wytłumaczyć.Jacek - Sob 21 Lis, 2009
martin.h napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Czy ceramika jest dozwolona w rajdach?
Wątpliwe.
Marek23 napisał/a:
Chyba sie nad nią zastanowie,bo widzę, że na temat bandażowania są dwie odmienne opinie.
...Jacek pisał kolektory lubią pękać...
nic takiego nie napisałem, no chyba że chodzi nie o mniemartin.h - Sob 21 Lis, 2009
jacek czajka napisał/a:
martin.h napisał/a:
...Jacek pisał kolektory lubią pękać...
nic takiego nie napisałem, no chyba że chodzi nie o mnie
sorki, to GeKo pisał, nie wiem dlaczego skojarzyłem z Tobą.Vlodarsky - Sob 21 Lis, 2009
martin.h napisał/a:
to nie wiem ale dla mnie to mało realne
a do czego jest przykręcony kolektor ? i jak wielką powierzchnią ? z logiki to by właśnie wychodziło, że ogrzewa głowicę. Ale to także są domysły (ale moje domysły )
agentczor napisał/a:
Co to za ustrojstwo?
turbinka kowalskiegoVlodarsky - Sob 21 Lis, 2009
martin.h napisał/a:
Jacek pisał kolektory lubią pękać, ale to raczej wada fabryczna niż skutek bandażowania.
bez bandaży też pękają ? to też będzie prosta odpowiedź na to pytanie.Jacek - Sob 21 Lis, 2009
Vlodarsky napisał/a:
martin.h napisał/a:
Jacek pisał kolektory lubią pękać, ale to raczej wada fabryczna niż skutek bandażowania.
bez bandaży też pękają ? to też będzie prosta odpowiedź na to pytanie.
francuzmartin.h - Sob 21 Lis, 2009
Vlodarsky napisał/a:
martin.h napisał/a:
to nie wiem ale dla mnie to mało realne
a do czego jest przykręcony kolektor ? i jak wielką powierzchnią ? z logiki to by właśnie wychodziło, że ogrzewa głowicę. Ale to także są domysły (ale moje domysły )
Tak, ale podobnie jest gdy nie ma bandażu. Miałem na myśli to, że przepływ spalin powoduje wyrzut ciepła z kolektora do końca wydechu.Vlodarsky - Sob 21 Lis, 2009
martin.h napisał/a:
Tak, ale podobnie jest gdy nie ma bandażu. Miałem na myśli to, że przepływ spalin powoduje wyrzut ciepła z kolektora do końca wydechu.
Temp nie zaczyna się od miejsc "zagiętych" lub innych stawiający opór jak np katalizator ? Maciek napisał, że temp rośnie bardziej w stronę wydechu ale przez bandaż kolektor nie oddaje tem na zewnątrz. Wszystko niby jest napisane w internecie nie ma mądrego wyjaśnienia ? Bo każdy może bronić tu swojego pomysłu na to jak się to odbywa.Młody Papież - Sob 21 Lis, 2009 fort.turbo M - Sob 21 Lis, 2009 Dla mnie to można nawet przykleić plaster z opatrunkiem jeśli ktoś się lepiej poczuje.
pit - Sob 21 Lis, 2009 Nie kumam tego owijania, ale może jeszcze nie dorosłem do takich modów