kamil - Czw 03 Gru, 2009 hm, no ciekaw jestem Najczęściej się ubezpiecza mieszkanie od czynników zewnętrznych czylipozary, zalania itp. Te ubezpieczenia wymagaja Banki więc większośc tylko takie posiada.Jakarti - Czw 03 Gru, 2009
Mick napisał/a:
czy masz ubezpieczone mieszkanie? i ruchomości w nim zawarte?
jeśli tak to problem się sam rozwiązał i masz nowy tv.
kamil chyba ma racje - kwestia tego czy jest to ubezpieczenie od kradziezy czy takie co obejmuje wlasnie uszkodzenia..
w uk np maja tak, ze przy zakupie np tv mozna wykupic ubezpieczenie obejmujace ujmijmy to wypadki.. czyli tv upada itp.. ciekawe jak to jest rozwiazane bo u nas to pewnie 2 dni przed koncem takiego ubezpieczenia kazdy by wywalal tv przez okno i chcial nowy..anjas - Czw 03 Gru, 2009
Jakarti napisał/a:
w uk np maja tak, ze przy zakupie np tv mozna wykupic ubezpieczenie obejmujace ujmijmy to wypadki.. czyli tv upada itp.. ciekawe jak to jest rozwiazane bo u nas to pewnie 2 dni przed koncem takiego ubezpieczenia kazdy by wywalal tv przez okno i chcial nowy..
w pl też można. Jak kupowałem kamere (HD!) to mi proponowano takie ubezpieczenie, ale olalem temat, bo bylo dosc drogie - cos kolo 500zeta za 3 lata.Jakarti - Czw 03 Gru, 2009 nie wiedzialem - fajnie jak sie np pozycza kamerke i nie wiadomo co sie z nia stanie..
dobry zwyczaj - nie pozyczaj
ps. Michal - jedna miske juz macie!! dostales w niej ciasto. do oddania jest jeszcze ta mala, przezroczysta tylko kamil - Czw 03 Gru, 2009 no tak Panowie bo takie ubezpieczenie rzeczy w mieszkaniu jest bardzo drogie i wymaga dodatkowej wyceny przez rzeczoznawcę. nikt nie sprzeda wam polisy za 500 pln, a wy mówicie: ogólnie to mam w pytę Rolexów za 10 k kazdy więc mam ich 100PiTT - Czw 03 Gru, 2009
kamil_wrc napisał/a:
nikt nie sprzeda wam polisy za 500 pln, a wy mówicie: ogólnie to mam w pytę Rolexów za 10 k kazdy więc mam ich 100
zaglądałeś do mojej szafy? Michał - Czw 03 Gru, 2009 karwa, z tą miską to do mnie czy do micka bo już sie naprawde zakręciłem w tym temacieFranek - Czw 03 Gru, 2009 The Mc, jest jedno wyjście. Musiał byś sprawdzić czy w RTV AGD nadal sprzedają identyczne uchwyty. Jesli tak - kupujesz nowy i ładnie bierzesz paragon. Następnego dnia odkręcasz stary uchwyt i mówisz, że spadł Ci z telewizorem. I lecisz z tematem.
W przeciwnym razie raczej nic nie zrobisz....Mick - Czw 03 Gru, 2009 ja nie wiem co wy z tym karolem
(chciałem oczywiście napisać Adam... ale nie wiem czemu wyszło karol )Bad-i - Czw 03 Gru, 2009
kamil_wrc napisał/a:
no tak Panowie bo takie ubezpieczenie rzeczy w mieszkaniu jest bardzo drogie i wymaga dodatkowej wyceny przez rzeczoznawcę. nikt nie sprzeda wam polisy za 500 pln, a wy mówicie: ogólnie to mam w pytę Rolexów za 10 k kazdy więc mam ich 100
hmm musisz bardziej zaglebic sie w OWU danej firmy ubezpieczeniowej. W moim przypadku kiedy sie ubezpieczalem musialem przedstawic wszystkie przedmioty wartosci powyzej 5k pln. Ubezpieczyciel zrobil sobie zdjecia i tyle. Pozniej wszystko odzyskujesz (oczywiscie wiekszosc osob robi w tej sposob ze pozycza zegarki czy bizuterie od znajomych ale to juz inna bajka)Barejka - Czw 03 Gru, 2009 Franek, ma łep PiTT - Czw 03 Gru, 2009 a w najgorszym wypadku Adam wyda kolejną kasę na choojowy uchwyt bo i tak udowodnią mu że uchwyt pękł z innych przyczyn The Mc - Czw 03 Gru, 2009
Franek napisał/a:
The Mc, jest jedno wyjście. Musiał byś sprawdzić czy w RTV AGD nadal sprzedają identyczne uchwyty. Jesli tak - kupujesz nowy i ładnie bierzesz paragon. Następnego dnia odkręcasz stary uchwyt i mówisz, że spadł Ci z telewizorem. I lecisz z tematem.
W przeciwnym razie raczej nic nie zrobisz....
Mick napisał/a:
a ja mam inne pytanie.
Adaś, czy masz ubezpieczone mieszkanie? i ruchomości w nim zawarte?
jeśli tak to problem się sam rozwiązał i masz nowy tv.
Mam ubezpiczone mieszkanie i caly sprzet, ale bylo by zbyt pieknie jakby oddawali $ za takie mechaniczne uszkodzenie. Duzo nie place za to ubezpiecenie wiec raczej watpie w cuda.. Ale Jutro sie dowiem
Dzieki chlopakidzik - Pią 04 Gru, 2009
Bad-i napisał/a:
hmm musisz bardziej zaglebic sie w OWU danej firmy ubezpieczeniowej.
W wiekszosci przypadkow trzeba wymagac ubezpieczenia na kwoty odtworzeniowe. W innym przypadku powiedza ze telewizor byl wg nich wart 500PLN i tyle dadza, w przypadku odtworzeniowej sume potrzebna do zakupu tego modelu lub odpowiadajacego + samolot (taka tradycja).
Co do uchwytu, trzeba sobie przypomniec na ktorej imprezie ktos sie wieszal na TV i znalezc winnego.Michał - Pią 04 Gru, 2009