To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Lustrzanka do 2000 pln

GeKo - Czw 10 Gru, 2009

eM napisał/a:
zenit - lustrzanka, ale nie wiem ile ma megapikseli
Około 24 to chyba jest granica filmu małoobrazkowego :D
M - Czw 10 Gru, 2009

GeKo napisał/a:
eM napisał/a:
zenit - lustrzanka, ale nie wiem ile ma megapikseli
Około 24 to chyba jest granica filmu małoobrazkowego :D

nie no Geko, tam na tym aparacie widac takie kwadraciki - naliczylem 54, nie robie sobie jaj, to muszom być piksele.

dzik - Czw 10 Gru, 2009

nox napisał/a:

Nikon D3000 +18-55+55-200mm PL 2044zł

Brac to.

Pierwsza lustrzanka powinna byc najtansza mozliwa, na niej podejmiesz decyzje czy faktycznie Cie to kreci czy lepiej kupic dobry kompakt ktory czesto pozwala na tyle samo co lustrzanka.
Jesli Cie wkreci to bedziesz wiedzial czego szukasz, nie bedziesz sluchal wypowiedzi napalencow ktorzy uznaja jeden system.
Mozesz kupic i sony, najwazniejsze by wyrobic sobie wiedze o wymaganiach.

Systemy wiadoce to N i C, kazdy lepszy w innych zastosowaniach, ale sa zastosowania gdzie i olympus sie lepszy okaze. Nie generalizujmy, ja mam Canona i mam N w dupie ;D

P.S. Jak ktos chce walki na megapiksele to zapraszam :faja:

M - Czw 10 Gru, 2009

Dziku w razie czego wyskanowałbyś mi troche negatywów?
dzik - Czw 10 Gru, 2009

Zalezy od ilosci, skanery mam dwa, jeden mega zajebisty drugi troche szybszy, ale do masowki to oba srednio sie nadaja.
Wal na PW

Bad-i - Czw 10 Gru, 2009

nie wiem czy to dobra cena ale ten aparat ktory reklamuje Wojciechowska mam za 2.5 K
GeKo - Czw 10 Gru, 2009

dzik napisał/a:
Brac to.
W takim przypadku jak ty mówisz taniej jest kupić coś używanego. Ja nie twierdzę że Nikon jest lepszy, każdy ma lepsze i gorsze rozwiązania. Sam żałuję że Nikon nie ma w ofercie rozsądnej cenowo L-ki 70-200. No i chyba canon dysponuje jednak największym parkiem szkieł.
dzik - Czw 10 Gru, 2009

Bad-i napisał/a:
nie wiem czy to dobra cena ale ten aparat ktory reklamuje Wojciechowska mam za 2.5 K

Ona to reklamuje:
http://allegro.pl/item845...dz_gw24_ss.html

Co innego czym faktycznie zdjecia robi....

Geko, szkla L f4 to jest cos zajebistego w ofercie Canona i na nich sie skupiam. Sa tansze, mniejsze, lzejsze.
Mam 70-200/4LIS i jest to zajebiste szklo, nie zamienie na nic innego. Brak wad.

Maly konkurs, co jest dziwnego w tych zdjeciach i jak to zrobilem, brak PS:

GeKo - Czw 10 Gru, 2009

Nikon ma za to Carla Zeissa stare szkła i do tego teraz chyba wznowili produkcję, choć to jest cenowy kosmos już dla onanistów sprzętowych.
GeKo - Czw 10 Gru, 2009

lensbaby czy jakos tak
dzik - Czw 10 Gru, 2009

GeKo napisał/a:
lensbaby czy jakos tak

To bylo precyzyjniejsze i daje lepsza jakosc obrazu :)

Bad-i - Czw 10 Gru, 2009

dzik napisał/a:
Bad-i napisał/a:

Ona to reklamuje:
http://allegro.pl/item845...dz_gw24_ss.html

a to juz w takim razie nie wiem o co kaman. Znajomy mi powiedzial ze ten jej aparat normalnie 4k kosztuje :F

GeKo - Czw 10 Gru, 2009

Dziku ona coś w tej reklamie mówi o 7kl/s a to ma ok 2,5 wiec to chyba nie to samo. Chyba ze mówi jedno a reklamuje co inne :D
kamil - Czw 10 Gru, 2009

a ja mam Canona, ale lepiej się czuje z Nikonem i kolejny aparat to Nikon.

Kupno lustrzanki, ma sens w momencie kiedy wiesz już na tym etapie , że foto ciebie kręci, że twoja małpa jest nie wystarczająca, że jak biegasz na wakacjach to 1 - 2 kg na szyi ci nie przeszkadza.

Dobre, bardzo dobre 70-200 2.8f ze stabilizacją ma Sigma i kasa też nie zabija, już za jakieś 1900 pln możesz ją wyrwać

M - Czw 10 Gru, 2009

dzik napisał/a:
Zalezy od ilosci, skanery mam dwa, jeden mega zajebisty drugi troche szybszy, ale do masowki to oba srednio sie nadaja.
Wal na PW

Raczej pare fotek, chce popstrykac metodą klasyczną :)