kubas - Pon 04 Sty, 2010 M - Pon 04 Sty, 2010 czytalem czyis artykul na wykopie ze wlasnie imax jest ch.ujowy bo jest w analogu,
ze najlepiej pojsc na cyfre.206 Gti - Pon 04 Sty, 2010 Byłem , bardzo ale to bardzo mi sie podobał. Polecam!M - Pon 04 Sty, 2010 http://film-fx.blogspot.c...e-oczu-gdy.htmlPiTT - Pon 04 Sty, 2010
hmm bardzo ciekawe
to na co w takim razie iść, ktoś był na Sadybie w IMAXie czy na 3D cyfrowym?martin.h - Pon 04 Sty, 2010
bart napisał/a:
Misiek_lbn napisał/a:
polecam się zaopatrzyć w duży popcorn i dużo coli
i jeszcze wór chipsów...
Drażnią mnie ludzie przychodzący do kina i jedzący przez pół seansu, tudzież siorbiący kolę z wiadra.
Czasem zastanawiam się czy tacy ludzie przyszli się nażreć czy obejrzeć film?kubas - Pon 04 Sty, 2010 nażreć M - Pon 04 Sty, 2010 Mysle ze technologia 3d po "HD" bedzie następnym krokiem w prywatnych multimediach
Mysle ze w ciagu 5 lat się to spopularyzuje bo nie trzeba do tego zadnej super technologii, wystarczy tv/monitor z dobrym odświeżaniem i tylko dodatkowe okularki.PiTT - Pon 04 Sty, 2010 mimo że większość zachowań ludzkich mnie wkurza to akurat picie i jedzenie uważam za normalną rzecz, w końcu tak zostało przewidziane, idziesz do kina i kupujesz wielki kubek picia i pop corn - zapoczątkowane dawno dawno temu na dzikim zachodzie
za to dużo bardziej mnie wkurza jak ktoś się bawi telefonem i pisze non stop smsy, na chooj przychodzi do kina jak nie może nawet przez 90min rozstać się z telefonem
nie chodzi o pojedyńczego smsa, ale o ciągłe klikanie M - Pon 04 Sty, 2010 Picie i jedzenie w kinie to raczej ukłon w stronę klientów którym wszystko wolno i wszedzie,
kino bez fastfoodu jest mniej konkurencyjne i nawet takie fajne kina jak wisła maja popcorn i inne rzeczy.
Wyobrazacie sobie to samo w teatrze? Nie?
A dlaczego? Bo takie są rytuały społeczne. W kinie po prostu ich nie ma KonradMK - Pon 04 Sty, 2010 Bo film to sztuka niższa, której nie należy się szacunek przez to że opiera się na odtwarzaniu raz zagranej sceny. w teatrze wszystko dzieje się na żywo, stąd kultura wymaga by okazać szacunek aktorom.M - Pon 04 Sty, 2010 a gdzie jest powiedziane ze w kinie mozna zachowywac sie niekulturalnie - tzn glosno - przeszkadzając innym ludziom. Mysle ze to wyznacza kultura osobista a nie sklasyfikowanie co jest jaką sztuką.
WIem wiem Kondziu, tak jest , tak robią wszyszcy, płyńmy z nurtem , wszystko jest w porządku KonradMK - Pon 04 Sty, 2010 ja nie bronię tej postawy tylko ją tłumaczę. kiedyś istniały miejsca, gdzie można było zachowywać się pospolicie (rynsztok, burdel, knajpa dla chłopstwa, kibel) obecnie wyznaczone są miejsca gdzie tak się zachowywać nie przystoi. taka ewolucja, której kierunek wyznacza teoria darwinizmu społecznego.Vlodarsky - Pon 04 Sty, 2010 ja zjadam nachos na reklamach - później zawsze cichutko oglądam. Jak film dobry to staram się usiedzieć na napisach też z szacunku do reżysera itd, ale jak film kibel to znikam od razu.M - Pon 04 Sty, 2010 mi to sie bardziej kojarzy z wylęgiem bakterii na pożywce,
gdzie jest żarcie, tam się mnoży tego pełno.